26 / 04 / 2024

ingilterede pahalı ev

ingilterede pahalı ev

Refik Hariri’nin Londra’daki evi 300 milyon sterline satışa çıkartıldı...

Yüzde 25 sınırlaması konut piyasasını kilitledi! 3 yıl içinde kiralık ev kalmayacak!

Türkiye'de konut krizi giderek derinleşirken Avukat Belçin Acka Niran resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda en fazla 3 yıl içinde kiralayacak ev bulunamayacağını ya da ulaşılamayacak kadar pahalı olacağını ya da hiç olmayacağını söyledi.

Konut fiyatları sizce pahalı mı? Fiyatlar nereye gidiyor!

Ev sahibi olmak ortalama gelir seviyesine sahip kesimin alım gücünü aşarken, fiyatlardaki artış dolar bazında gerilemeye başladı. Gayrimenkul piyasasında durgunluk devam ederken Borsa Analisti Tardu Barlas, “Konut fiyatları sizce pahalı mı?” diye sordu.

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

İstanbul'daki ortalama kira ile Manhattan'da tek odalı bir ev bile tutulamaz! Kiralar neden bu kadar yüksek?

Manhattan'daki ve İstanbul'daki kira fiyatları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yaptığı "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı" açıklamasından sonra gündeme geldi. Peki fark ne kadar? İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası Başkanı Erkan: "İstanbul’da ev bulamadık, kiralar çok yüksek annemlere yerleştik"

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye ekonomisinin son durumunu hakkında değerlendirme yaptı. "İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." dedi. İşte haberin detayları...

Kocaeli’nin en pahalı evleri hangi ilçede? Listede şok eden ayrıntı!

Türkiye'de konut fiyatları son 3 senede zirveyi gördü. Hatta dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla ilk sırada. Peki  Kocaeli’nin en pahalı evleri hangi ilçede? İşte detaylar...

Yine zirvedeyiz ama pahalılıkta! Dünyanın en pahalı konutları Türkiye'de! 

Dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla ilk sıraya yerleşti. Türkiye'yi İzlanda, Portekiz ve Macaristan takip etti.

ABD'li milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach'te dünyanın en pahalı evini inşa edecek!

Citadel Risk Fonu’nun kurucusu milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach’teki 27 dönümlük mülkünde 1 milyar dolarlık ev inşa edecek. Bu ev dünyanın en pahalı evi olacak...

İstanbul'da en ucuz, en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

İstanbul'da ortalama konut ve kira fiyatları ile ilgili değerlendirmeler devam ediyor. Aylık bazda bazı ilçelerde yüzde 10'u aşan yükselişler görüldü. Peki İstanbul'da en ucuz en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

Ev fiyatları artık yabancılar için bile pahalı! Konut fiyatları düşecek mi? 

İki senede ev fiyatlarının yüzde 500’ün üzerinde yükseldiği Antalya, yabancılar için de cazibesini kaybediyor. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

Yüksek enflasyon ile artan yaşam pahalılığı konut kiralarının da katlanmasına neden oldu. Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

Bu veriler şok edecek! Asgari ücretli 2 odalı bir ev almak için kaç sene çalışmak zorunda?

Türkiye genelinde konut fiyatlarında tarihinde görülmediği kadar pahalılaştı. Peki bu durumda asgari ücretle çalışan bir kişi ortalama 2 odalı bir ev almak isterse ne kadar çalışmak zorunda kalacak? İşte o hesabın ‘pes’ dedirten sonucu!

Bir günde ev sahibi olmak istemez misiniz? Prefabrik evler 20 Eylül 2022 fiyat listesi…

Bu pahalılıkta nasıl ev yaparım diye endişe duyan vatandaşlarımız için, prefabrik ev fiyatlarını araştırdık. En uygun fiyatlı prefabrik evleri araştırdık ve sizin için liste haline getirdik. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 20 Eylül 2022 fiyat listesi…

ingilterede pahalı ev Haberi

ingilterede pahalı ev

Lübnan’ın eski Başbakanı Refik Hariri’nin, İngiltere’nin başkenti Londra’daki evi 300 milyon sterline satışa çıkartıldı. Bu rakam, daha önce İngiltere’de satılan en pahalı ev için ödenen fiyatın yaklaşık 2 katı. Bir Rus oligark Oxfordshire’daki bir eve 140 milyon sterlin ödemişti. Hariri’nin Londra’nın lüks semtlerinden Knightsbridge’de yer alan Hyde Park manzaralı evi, 300 milyon sterline alıcı bulması halinde, İngiltere’de bugüne kadar satılmış olan en pahalı ev olacak.


Londra’da ortalama gayrımenkul fiyatının 388 bin sterlin civarında seyrettiğini hatırlatan emlak uzmanları, Hariri’nin evine biçilen uçuk değerin şehrin lüks gayrimenkul pazarının yükselişinin bir göstergesi olduğu ifade ediyor. 


5574 metrekarelik yaşam alanına sahip olan 7 katlı binanın 1980’li yılların başından, suikast sonucu Beyrut’ta öldürüldüğü 2005 yılına kadar Hariri’nin mülkü olduğu belirtiliyor. 


45 yatak odası var


Hariri’nin ölümünün ardından, yakın...