27 / 04 / 2024

İnşaat İş Sendikası yöneticisi açlık grevi

İnşaat İş Sendikası yöneticisi açlık grevi

Üçüncü havalimanı inşaatı protestosunda gözaltına alınan ve 2’si İnşaat İş Sendikası yöneticisi 3 kişi bugün açlık grevine başlıyor...

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

İnşaat İşçileri Sendikası kooperatif kuruyor!  

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), ‘Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi’ kurmak için çalışmalara başladı. Sendika kooperatifin ilk olarak internet üzerinden tüm Türkiye'de dağıtım ağı oluşturacağından bahsetti.

İstanbul’daki şantiyelerin virüs raporu!

İnşaat İş Sendikası (İnşaat-İş) İstanbul’daki şantiyelerin durumunu raporlayan ve işçilerin yeni tip Koronavirüs salgınına karşı hiçbir önlem alınmadan çalıştırıldığı iddia etti.

İnşaat-İş sendikasından 'İstanbul'daki şantiyeler durdurulsun' önerisi!

İnşaat-İş sendikası, coronavirüs salgını kapsamında İstanbul'da hayata geçirilen şantiyelerin durumuyla ilgili rapor yayımladı. 

İstanbul'daki şantiyeler hızla kapatılmalı!

İnşaat-İş sendikası, koronavirüs salgını sürecinde İstanbul'daki şantiyelerin durumuna ilişkin bir rapor yayımladı. Raporda, şantiyelerin hızla kapatılması gerektiği vurgulandı...

Cemil Özgür İnşaat'ın kurucusu Cemil Özgür vefat etti!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Üyesi ve Cemil Özgür İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin kurucusu ve onursal başkanı Cemil Özgür vefat etti.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

3. havalimanı inşaatında 6 işçi daha tutuklandı!

İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki çalışma koşullarını protesto eden 6 işçi daha tutuklandı. İnşaat-İş Sendikası konuyla ilgili açıklama yaptı...

Üçüncü havalimanı'nda gözaltına alınan 3 işçi açlık grevine başlıyor!

Üçüncü havalimanı inşaatı protestosunda gözaltına alınan ve 2’si İnşaat İş Sendikası yöneticisi 3 kişi bugün açlık grevine başlıyor...

İnşaat İşçileri Sendikası, metro inşaatında eylem yaptı!

İnşaat İşçileri Sendikası, İstanbul Beşiktaş'ta yapımı devam eden metro inşaatında çalışan işçilerin, üeretlerini-mesai fazlalarını ve tazminat haklarını alamadıkları gerekçesiyle şantiye önünde basın açıklaması yaptı.

İnşaat-İş Sendikası üyeleri eylem yaptı!

İstanbul'da İnşaat-İş Sendikası'na üye işçiler, 3 aylık ücretlerini alamadıkları için OYAK Sitesi önünde önceki gün başlattıkları direnişi dün Payanda Yapı önüne taşıdı.

İnşaat işçileri DİA Holding önünde eylem yaptı!

İNŞAAT-İş Sendikası, ücretleri gasp edilen üyeleri için DİA Holding'in İstanbul Kabataş'taki bürosu önünde direnişte. İşçiler geçen cuma günü büronun önünde başlattıkları eylemi dün de sürdürdü.

Koçoğlu İnşaat iflasın eşiğinde!

İnşaat İşverenleri Sendikası ’nın (İNTES) eski Başkanı Şükrü Koçoğlu ’nun sahibi olduğu Koçoğlu İnşaat, Çukurova Havaalanı inşasında yaşadığı kredi krizini aşamayınca iflas erteleme talebinde bulundu.

İnşaat İş Sendikası yöneticisi açlık grevi Haberi

İnşaat İş Sendikası yöneticisi açlık grevi

Talepleri için eylem başlatan üçüncü havalimanı işçilerinden gözaltına alınan İnşaat İş yöneticileri Yunus Özgür, Deniz Gider ve adı öğrenilemeyen bir işçi daha açlık grevine başlıyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İnşaat İş Sendikası’ndan Medyablok’a yapılan açıklamada, “Arkadaşlarımız insan talepleri karşılanmadığı için bugün açlık grevine başlıyor. Avukatları ile görüştürülmüyorlar ve nerede tutulduklarına dair bugüne kadar bilgi alamadık. Bugün bir inşaat işçisi serbest bırakıldıktan sonra bize ulaştı ve yöneticilerimizin Arnavutköy İlçe Jandarma’da tutulduğunu aktardı. Arkadaşlarımızın hayatlarından endişeliyiz” ifadeleri yer aldı.

‘GÖZALTINDAKİ İŞÇİ SAYISINI BİLMİYORUZ’

Gözaltında tutulan diğer işçilere ilişkin de bilgi aktaran sendika yöneticisi, “Gözaltında tutulan işçi sayısını bilmiyoruz. Çünkü şantiye girişinde de gözaltına alınan arkadaşlarımız oluyor’” dedi. 

Gözaltında tutulan işçilerin ailelerine ise bilgi verilmediğini kaydeden sendika yöneticisi, jandarmaya giden ailelere işçilerin gözaltında olmadığı...