25 / 04 / 2024

inşaat malzemesi sekötrü 2021

inşaat malzemesi sekötrü 2021

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 2020 yılında dalgalı bir grafik izleyen sektörde 2021'de yüzde 6-7 büyüme öngördüklerini belirtti.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi kasım ayında yüzde 8,4 oranında yükseldi!

Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayi üretimi Kasım 2023 yılında, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 8,4 yükseliş gösterdiği açıklandı.

İnşaat malzemesi sanayi 2023 yılını artışla kapattı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi'nin Aralık ayı sonuçları açıklandı. Bileşik Endeks, aralık ayında bir önceki aya göre 0,11 puanlık artış göstererek 71,35 puana yükseldi. 

1954'te inşaat malzemesi kıtlığı: İnşaat demiri 74 kuruştan satılmış!

1954 yılında, inşaat işleri birden hızlanmaya başlanmış. İthal malzeme bulmakta zorlanan sektörde kıtlık yaşanmaya başlanmış. 

İnşaat malzemesi sanayi üretimi ekimde yüzde 8,7 arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) raporuna göre İnşaat malzemesi sanayi üretimi ekimde yüzde 8,7 arttı.

İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi kasımda 71,24 puana geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Kasım 2023 sonuçları belli oldu. Bileşik Endeks, kasımda bir önceki aya göre 0,06 puanlık düşüşle 71,24 puana geriledi. 

İnşaat malzemesi ihracatında gerileme!

Merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ekim ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,46 milyar dolara geriledi. Ekim'de Eylül'e göre 184 milyon dolarlık düşüş gösteren ihracat, bir önceki yılın ekim ayına oranla yüzde 0,8 azaldı.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 3. çeyrekte yüzde 13,5 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Kasım 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 1,2 arttı. 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 1,4’lük artış gösteren üretim, son çeyrekte de yüzde 13,5’lik bir yükseliş gösterdi.

İstanbul'da 1 ton inşaat demir fiyatı 22 bin 100 TL oldu! Müteahhitler çileden çıktı!

İnşaat malzeme fiyatlarına gelen zamlar sektörün gündeminden düşmüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın özellikle beton ve çimento fiyatlarına yönelik yaptırımları sonrası gözler inşaat malzemesi fiyatlara çevrilirken demir fiyatlarına fahiş zam geldi. Peki demir fiyatların ne kadar oldu?

İnşaat Malzemesi Faaliyet Endeksi 145 puana çıktı!

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Ekim 2023 sonuçlarını yayımlandı. Rapora göre, seçimin ardından iki aylık süreçte toparlanma gösteren, eylülde sınırlı ölçüde gerileyen endeks, ekimde de düşüşünü sürdürdü. 

Yeni torba yasa hazırlandı! Fahiş inşaat malzemesi, kira, gıda fiyatlarına üç kat ceza!

Deprem bölgesinde fahiş fiyat tespit edilmesi durumunda üç kat ceza uygulanacak. Hiçbir gerekçe sunulmadan gıdadan inşaat malzemesine kadar her alanda fahiş fiyat artışı yapanlara ağır yaptırım uygulanacak.

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 5,4 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla Ekim 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos 2023’te geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,4 artış gösterdi.

inşaat malzemesi sekötrü 2021 Haberi

inşaat malzemesi sekötrü 2021

Sektörün 2021 performansını belirleyecek ilk unsurun, dünyada ve Türkiye'de pandeminin seyri olacağını belirten Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu; diğer ana unsurların ise ekonomide uygulanacak para politikası ile ekonomi de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda yapılacak reformlar olduğunu dile getirdi.

Sözcü'de yer alan habere göre; Küçükoğlu, sıkı para politikası ve yüksek faizlerin ise inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisinin 2021 performansını sınırlamasının söz konusu olduğunu belirtti. 

Sektörün önümüzdeki dönem beklentilerine ilişkin Reuters’a yaptığı açıklamada Küçükoğlu, “2021 yılında inşaat sektöründe yüzde 4, inşaat malzemeleri sanayisinde de yüzde 6-7 civarında büyüme beklentimiz var. 2021 performansını belirleyecek ilk ana unsurun, küresel ölçekte ve Türkiye'de pandeminin seyri olacağını diğer unsurun ise ekonomide uygulanacak para politikası, ekonomi, hukuk, demokrasi alanında yapılacak reformlar olacağını...