20 / 04 / 2024

inşaat malzemesinin kalitesi nasıl anlaşılır

inşaat malzemesinin kalitesi nasıl anlaşılır

Almak istenen konutta sorunsuz ve rahat yaşam için kullanılan malzemenin kalitesi önemli. Artık görünüşte kalitesi çok belli olmayan ancak kullanıldıkça ve zaman geçtikçe çeşitli sıkıntılar çıkartan inşaat malzemeleri mevcut.

İnşaat sektöründe bomba gelişme! Maliyetler artınca, ihale iptalleri başladı! Hangi inşaat malzemesinin fiyatı kaç lira?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından her senenin başında tespit edilen birim fiyatlar kamuda pek çok ihalede iptalleri getirdi. Çünkü Bakanlığın ve piyasanın arasındaki fiyatlarda makas açıldı. Peki inşaat malzemeleri fiyatları ne kadar arttı? Hangi inşaat malzemesinin fiyatı kaç lira?

Giresun'daki gölet ve barajların inşaat kalitesi TBMM gündeminde!

Giresun'da bulunan bazı gölet ve barajların inşaat kalitesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi daha da güçlenecek!

İnşaat malzemelerinin yüzde 100 yerli olması için başlatılan çalışmalarla ilgili konuşan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Ürünlerimizin kalitesi ve ihracat performansımız Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin gücünü yansıtıyor'' dedi.

Deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesi yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesinin yükselmesi, düz demirden nervürlü demire geçilmesi, yapı denetim sisteminin ortaya çıkması gibi önemli uygulamalara geçildiğini söyledi.

Türkiye İnşaat Teknolojileri Yapı Fuarı 19 Nisan'da!

Türkiye inşaat Teknolojileri Yapı Fuarı  bu yıl 19 Nisan'da Ankara Congresium'da kapılarını açacak.  Artı2 Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı İpekçi, Türk yapı sektörünün işçilik ve malzeme kalitesi konusunda dünya ile yarıştığını ifade etti.

Rusya'da inşaat kritik sektör!

Rusya'da inşaat, enerji, turizm ve ihracat fırsatları bulunuyor. KPMG Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu Ülkeleri Türk Masası Başkanı Karakaş, Türk sanayicisinin kalitesi ile kendini Rusya'ya hatırlatması gerektiğini söylüyor.

Konut alırken inşaat malzemelerinde neye dikkat edilmeli?

Almak istenen konutta sorunsuz ve rahat yaşam için kullanılan malzemenin kalitesi önemli. Artık görünüşte kalitesi çok belli olmayan ancak kullanıldıkça ve zaman geçtikçe çeşitli sıkıntılar çıkartan inşaat malzemeleri mevcut.

2. sınıf inşaat maliyeti!

Binalar binanın yapılış tarzı, işçiliği, çeşitli kısımlarında kullanılan malzemenin cinsi, kalitesi ve benzeri noktalar dikkate alınarak sınıflara ayrılıyor. İşte 2014 yılı 2. sınıf inşaat maliyeti...

Biat İnşaat kalitesi ve marka gücüyle sektöre yeni ivme getiriyor!

Firmalarının 1983 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu 4 arkadaş tarafından kurulduğunu belirten Biat inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Enis,"Daha sonra 3 arkadaş olarak yolumuza devam ettik...

Betonun kalitesi inşaat firmasının insafına kaldı!

Malatya'nın ilk hazır beton firması MABETAŞ'ın Genel Müdürü İsmail Yavuz, beton kalitesinin kendi inşaatının denetimini ciddi bir şekilde takip eden çok az sayıdaki inşaat firmasının dışında hazır beton firmalarının insafına kaldığını belirtti

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

inşaat malzemesinin kalitesi nasıl anlaşılır Haberi

inşaat malzemesinin kalitesi nasıl anlaşılır

Günümüzde daha çok görselliğe önem verilmesinden dolayı inşaatlarda kullanılan malzeme kalitesi, ikinci planda kaldı. Bu durumun doğal bir sonucu olarak bazı inşaat firmaları malzeme kalitesinden ödün vermeye ve görselliğe yönelmeye başladılar. Bundan dolayı bu makalemizde almak istediğiniz evde malzeme kalitesinin nasıl anlaşılacağını ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatmaya çalışacağız.


Binanın Dış Yalıtımında Dikkat Edilmesi Gerekenler


Dış yalıtımlarda kullanılan malzemenin kalitesi kadar yapılan işçiliğin kalitesi de önemli bir faktördür. Öte yandan tüm binayı ilgilendiren ve çok masraflı bir iş olmasından dolayı dış yalıtımda sıkıntısı olan bir binadan konut almak için iki defa düşünmek gereklidir.

Öncelikle kullanılan malzeme kadar işçilikte önemli olduğundan, öğrenme şansınız varsa binanın dış yalıtımını yapan firmanın bilgilerini öğrenin. (Genellikle binaların dışında reklam amaçlı yer alıyor.) Firmayı araştırarak dış yatılımın kaliteli...