25 / 04 / 2024

inşaat mühendislerinden tepki

inşaat mühendislerinden tepki

Didim İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Ömer Vela, hazine arazilerinin usulsüz şekilde tarıma açılmasına tepki gösterdi. Vela, ''Didim'deki yetkililere düşen görev derhal bu talanlara son verdirmek'' dedi.

İnşaat mühendislerinden maaş isyanı!

İnşaat sektöründeki zam tartışmaları hız kesmeden devam ederken, inşaat mühendislerinden de maaş isyanı geldi. Sosyal medyadan bir paylaşım yapan inşaat mühendisleri "Sokak arası bakkal yada kahve dükkanı işletesim var." ifadelerini kullandı. 

İnşaat mühendislerinden çağrı! Depremin asıl sorumluları ortaya çıkarılsın

6 Şubat depreminin faturası inşaat mühendislerine kesildi. Mühendisler ise asıl suçluların kendileri olmadığını belirterek, gerçek suçluların ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

İnşaat mühendislerinden 'Her şef bir şantiyeden sorumlu olsun' talebi!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, inşaat şeflerinin 30 bin metrekare alanda 5 farklı inşaatta çalışma izinlerinin değiştirilmesini istedi. Aksungur, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

TMMOB inşaat mühendisleri yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası, inşaat mühendisleri odası serbest inşaat mühendisliği hizmetleri uygulama, tescil, denetim ve belgelendirme yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat Mühendisi Sadettin Uçkun vefat etti!

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'de uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunan inşaat mühendisi Sadettin Uçkun (74), yaşlılığa bağlı solunum yetmezliğinden hayatını kaybetti.

İnşaat mühendisleri ve mimarlar Uşak'ta bir araya geldi!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan İnşaat Mühendisleri Odası'nın düzenlediği toplantıda inşaat mühendisleri ve mimarlar ile bir araya geldi..

Nurullah Cahan inşaat mühendisleri ile bir araya geldi!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İnşaat Mühendisleri Odası'nın düzenlediği toplantıda inşaat mühendisleri ve mimarlarla bir araya geldi. Cahan, "Kentsel Dönüşüm, Kent Park, Dokuzsele Deresi Islahı gibi projelerimiz hayalden öteye geçti" dedi

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği yurt dışı fuarlarına katılacak!

Anadolu yakasının geçmişi 60 yıla dayanan inşaat müteahhitleri tarafından kurulan Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİD), yurt dışmdaki gayrimenkul fuarlarına katılma kararı aldı.

İnegöl'de iş güvenliğine uymayan inşaat mühürlendi!

Bursa İnegöl Mahmudiye Mahallesi Yıldıztepe Sokağı’nda yapımı devam eden üç katlı bina inşaatında yapılan incelemelerde, iş güvenliğine uyulmadığını tespit eden Zabıta ekipleri inşaatı mühürledi..

İnşaat mühendisleri 'adam-ay' uygulamasına geçilmesini istiyor!

HÜKÜMETTEN teminat mektuplarının kaldırılmasını isteyen inşaat mühendisleri ve mimarlar, inşaatlarda götürü ve sabit bedel yerine ‘adam-ay’ uygulamasına geçilmesini de istedi.

4 maddede inşaat mühendisliği bölümü!

İnşaat mühendisliğinin amacı; Artan konut gereksinimine cevap vermek, doğal afetlere karşı dayanıklı yapı gereksinimini karşılamak ve karayolu ile denizyolu taşıma ağını güçlendirmek için geleceğin inşaat mühendislerini yetiştirmek...

İnşaat mühendisi referans belgesi başvuru işlemleri!

Referans belgesi, Meslek bilgisi ve meslek deneyimi ile bir mühendisin ulaştığı mesleki birikimi belirten, bu Yönetmelik uyarınca verilecek C, B, A düzeylerindeki belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, inşaat mühendisi referans belgesi nasıl alınır?

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği kuruldu!

İstanbul Anadolu yakasının geçmişi 60 yıla dayanan inşaat müteahhitleri tarafından kurulan İstanbul Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİD)’in basın lansmanı 29 Ocak Perşembe günü Büyük Kulüp’te yapıldı.

inşaat mühendislerinden tepki Haberi

inşaat mühendislerinden tepki

Didim İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Ömer Vela, yaptığı açıklamada; "Herkesin rahatlıkla görebildiği bu arazi talanını devletin Didim'deki konuyla ilgili temsilcilerinin niye göremediğini sormamızda bir beis olmadığı kanısındayım. Didim'deki çok sayın yetkililer Akköy'ün, Yeniköy'ün, Didim'in hemen hemen her tarafında bu tip işgaller söz konusuyken sizlerin rahat koltuklarınızda ne iş yaptığını sormak biz vatandaşların hakkıdır. Sizlere bu devlet, tüyü bitmedik yetimin hakkını birilerine peşkeş çekin diye maaş vermiyor. Milli Emlak'taki bir memurun haftada bir gün 3-4 saat dolaşsa kim nerede hangi işgali yapıyor'u görme ve engelleme imkanı varken; o üç kağıtçılara o kadar tapulu arazi içinde hazine arazilerini bulup talan etme imkanını sağlıyor? Sakın bunları gariban vatandaşların yaptığını söylemeyin. Yapanların mutlaka ekonomik ve siyasi olarak enseleri kalındır. Şimdi Didim'deki yetkililere düşen...