23 / 04 / 2024

inşaat projesinde aykırılık

inşaat projesinde aykırılık

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Proje aykırı yapılan balkon belediye tarafından mühürlendi.Binanın iskanı var mı? Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.  

Kay Group İnşaat Elektrik Ve Sağlık Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kay Group İnşaat Elektrik Ve Sağlık Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile A S S M Alajımı ve A T Shaher Al-Asnag ortaklığında kuruldu.

Aydınlar Sondaj İnşaat Emlak Taşımacılık Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Aydınlar Sondaj İnşaat Emlak Taşımacılık Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Silivri'de Erkan Yıldırım tarafından kuruldu!

Aydınlar Sondaj İnşaat Emlak Taşımacılık Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Aydınlar Sondaj İnşaat Emlak Taşımacılık Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Silivri'de Erkan Yıldırım tarafından kuruldu!

Bsye İnşaat Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bsye İnşaat Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da Bahadır Yeşil tarafından kuruldu.

Biz Cevahir İnşaat Turizm Ve Sağlık Yatırımları Anonim Şirketi Biz Cevahir Hotel Sultanahmet Şubesi açıldı!

Biz Cevahir İnşaat Turizm Ve Sağlık Yatırımları Anonim Şirketi Biz Cevahir Hotel Sultanahmet Şubesi 89 milyon TL sermaye bedeli ile Ayşe Cevahir Ersoy tarafından açıldı.

Knl İstanbul Gayrimenkul Yatırım İnşaat Otomotiv Turizm Sağlık Hiz.San.Ve Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Knl İstanbul Gayrimenkul Yatırım İnşaat Otomotiv Turizm Sağlık Hiz.San.Ve Tic.Limited Şirketi Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aslan Yaşar ve Serdar Yaşar ortaklığında kuruldu.

Romes İnşaat Turizm Tekstil Sağlık Ürünleri Ve Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Romes İnşaat Turizm Tekstil Sağlık Ürünleri Ve Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Mesut Yedikardeş tarafından kuruldu.

Bme Eyüboğlu İnşaat Gıda Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Bme Eyüboğlu İnşaat Gıda Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Bahadır Eyüboğlu tarafından açıldı.

Paşalaroğlu İnşaat Nakliye Taşımacılık Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Paşalaroğlu İnşaat Nakliye Taşımacılık Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Ünal Yılmaz tarafından kuruldu.

Kadıköy-Beşiktaş iskelesindeki inşaat projeye aykırı! 

Kadıköy-Beşiktaş iskelesindeki inşaatta projeye aykırı uygulamalar yapıldığı iddia edildi. İnşaatta yapının ön cephesinde projeye aykırı ölçülerde çelik konstrüksiyon imalatı yapıldığı belirlendi. 

Cet Yatırım İzolasyon İnşaat Turizm Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih Şubesi kuruldu!    

Cet Yatırım İzolasyon İnşaat Turizm Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih Şubesi 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Güneyler Orman Ürünleri İnşaat Metal Taşımacılık Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneyler Orman Ürünleri İnşaat Metal Taşımacılık Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün 150 bin TL sermaye bedeli ile Sultanbeyli'de Nazife Korkmaz tarafından kuruldu. 

By Ma Grup Yaşam Alanları İnşaat Gayrimenkul Turizm Sağlık Gıda Arge Proje Yatırımları Sanayi A.Ş. kuruldu!

By Ma Grup Yaşam Alanları İnşaat Gayrimenkul Turizm Sağlık Gıda Arge Proje Yatırımları Sanayi A.Ş. bugün Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yılmaz tarafından kuruldu. 

inşaat projesinde aykırılık Haberi

inşaat projesinde aykırılık

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '2012’de aldığım dairenin iki balkonunun projeye aykırı olduğunu sonradan komşulardan birinin şikayeti üzerine öğrendim. Bu balkonları ben yapmadım, öyle satın aldım ve duyduğuma göre de müteahhit inşaat sırasında bu balkonları yapmış. Ben ise ikinci el olarak böyle aldım. Şikayet üzerine belediye geldi ve mühürledi. Binamızın iskanı var. Bu durumda ne olur? ' sorusunu yanıtladı. İşte Tamer Heper'in yazısı...


Okuyucumun durumu ilginç. Bir binada kaçak bölümler var demek, tasdikli proje dışı imalat var demektir. Anlatılan olayda binanın tasdikli projesine baktığımızda bu iki balkonu görmeyeceğiz ama dairede iki balkon var. Bu, projeye aykırılık demektir ve aykırılığın giderilmesi gerekir. Buraya kadar olayda bir tuhaflık yok. Projeye aykırı balkon yapılmış eski hale getirilmesi gerekecek.

Nasıl olacağını anlatacağım. Peki...