28 / 03 / 2024

inşaat sektöründe çalışanlar arttı mı

inşaat sektöründe çalışanlar arttı mı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2019 ve 2020 yıllarında 1 milyon 926 bin kişinin işsiz kaldığını ifade etti. Öztrak, inşaat ve tarım istihdamındaki artışların sınırlı olduğunu kaydetti.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı...

ABD'de inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Çalışma Bakanlığı, Mart ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Raporda yer alan verilere göre inşaat sektöründe istihdam arttı. 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 22 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) açıklanan rakamlara göre; Ocak ayında inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 22.1 arttı. 

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

İnşaat sektöründe yatırım çanları çalıyor!

Son 2 yılı durgun geçiren inşaat sektöründe, Kovid-19 salgını sonrasında yatırımlar yükseliyor. Yılın ilk 6 ayında ruhsat alınan yeni bina sayısında yaklaşık iki kat artış yaşandı. Özel sektör de yılsonuna kadar beklettiği milyonluk projelerini raflardan indireceğini duyurdu.

İran'da inşaat sektöründe çalışan işçilerin eylemine hapis cezası!

İran'ın Merkezi eyaletine bağlı Arak kentinde maaşları ödenmediği sebebiyle Ekim 2019'da gösteriler düzenleyen işçilerin yargılandığı davada 42 inşaat sektöründe çalışan işçi için birer yıl hapis kararı alındı.

Pandemi süreci inşaat sektöründe nasıl ilerleyecek?

Koronavirüs sürecinin ardından müstakil, villa, bahçeli ve balkonlu ev tercihleri arttı. Salgın sonrası süreçte inşaat sektöründe, şantiyelerde dijital dönüşümün gündeme alınarak e-şantiyeler oluşturulacağı, sosyal mesafe dolayısıyla daha geniş metrekareli ofislere talebin artacağı öngörülüyor.

Kırgızistan'da inşaat sektörü çalışanları fon oluşturdu!

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, inşaat sektöründe çalışan Türk hayırseverlerin yanısıra büyükelçilik çalışanlarının katılımıyla bir fon oluşturarak, çok güzel bir dayanışma örneği sergilediğini belirtti...

2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe çalıştı! 

TÜİK'in açıkladığı Yaşlı Nufüs İstatistikleri'ne göre, 2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe yer aldı...

İnşaat sektörünün yeni buluşma noktası Workindo! 

Workindocom, inşaat sektöründe çalışanlar ve firmaların ihtiyaç duyduğu bütün hizmetleri tek bir platformda topladı. Workindo CEO’su Erhan Kocabaş, projeye ilişkin, "Mavi yakalıları ve firmaları buluşturan Workindo ile iş bulmak da işçi bulmak da çok kolay" dedi...

inşaat sektöründe çalışanlar arttı mı Haberi

inşaat sektöründe çalışanlar arttı mı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans aracılığıyla bir araya geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; toplantıya ilişkin değerlendirmeler yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının ülkemize de gelmesiyle milletin gelirinin eridiğine, 2017 yılında 859 milyar dolar olan gelirin 2020 yılında 717 milyar dolara gerilediğine dikkat çekti.

Hükümetin 3 senede milli geliri 142 milyar dolar erittiğini dile getiren Öztrak, 2019 ve 2020 yıllarında 1 milyon 926 bin kişinin işsiz kaldığını ifade etti. 

Öztrak, "Mart ayı işsizlik rakamları bugün açıklandı. Gerçek işsizlerimizin sayısı, sadece son bir yılda 1 milyon 517 bin kişi arttı. İşsizler ordumuzun sayısı, dünya üzerindeki 100 ülkenin nüfusundan daha fazla" diye konuştu. 

Mart'ın...