25 / 04 / 2024

Faik Öztrak'tan inşaat sektörü istihdamı açıklaması!

Faik Öztrak'tan inşaat sektörü istihdamı açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2019 ve 2020 yıllarında 1 milyon 926 bin kişinin işsiz kaldığını ifade etti. Öztrak, inşaat ve tarım istihdamındaki artışların sınırlı olduğunu kaydetti.



CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans aracılığıyla bir araya geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; toplantıya ilişkin değerlendirmeler yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının ülkemize de gelmesiyle milletin gelirinin eridiğine, 2017 yılında 859 milyar dolar olan gelirin 2020 yılında 717 milyar dolara gerilediğine dikkat çekti.

Faik Öztrak tan inşaat sektörü istihdamı açıklaması!

Hükümetin 3 senede milli geliri 142 milyar dolar erittiğini dile getiren Öztrak, 2019 ve 2020 yıllarında 1 milyon 926 bin kişinin işsiz kaldığını ifade etti. 

Öztrak, "Mart ayı işsizlik rakamları bugün açıklandı. Gerçek işsizlerimizin sayısı, sadece son bir yılda 1 milyon 517 bin kişi arttı. İşsizler ordumuzun sayısı, dünya üzerindeki 100 ülkenin nüfusundan daha fazla" diye konuştu. 

Faik Öztrak tan inşaat sektörü istihdamı açıklaması!

Mart'ın ekonomide yeniden açılmanın başladığı bir süreç olduğuna ve Mart'ta istihdamın 550 bin kişi yükseldiğine, bunun 480 bininin sanayiden geldiğini ifade eden Öztrak, inşaat ve tarım istihdamındaki artışların ise sınırlı olduğuna, hizmetler sektöründeki istihdamın 27 bin kişi gerilediğine vurgu yaptı.
 


Geri Dön