28 / 03 / 2024

Koronavirüs inşaat sektörü

Koronavirüs inşaat sektörü

Kovid-19 salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalar, yükselen hammadde fiyatları ve lojistik gibi sorunlar sektörleri olumsuz etkiledi. Peki bu süreçte inşaat sektöründe neler oldu? Sektör temsilcileri şu anki durumu değerlendirdi.

Faik Öztrak'tan inşaat sektörü istihdamı açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2019 ve 2020 yıllarında 1 milyon 926 bin kişinin işsiz kaldığını ifade etti. Öztrak, inşaat ve tarım istihdamındaki artışların sınırlı olduğunu kaydetti.

Kovid-19 inşaata yaradı!

Kovid-19 süreci salgınında inşaat malzemeleri satışı arttı. Yeni konut alan da tadilat yaptı evinde oturan da...

İnşaat sektörü 2020'nin son çeyreğinden umutlu!

2020 yılunın son çeyreğinde inşaat sektöründe ve sektör istihdamında olumlu gelişmeler bekleniyor.

İnşaat sektörü pandemi tanımadı! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını süresince ülkemizde birçok iş kolu ekonomik olarak olumsuz etkilendi, birçok şey ertelendi fakat inşaat sektöründe yıkımlar ve inşaat yapımı hızla devam etti. İşte pandemi sürecinde Türkiye'de yapılan inşaat işleri...

İnşaat sektörü Kovid-19'da nasıl ayakta kaldı?

Koronavirüs salgını birçok sektörü olumsuz etkiledi. İnşaat sektörü de koronavirüs salgınından etkilendi. Peki sektör nasıl ayakta kaldı? Kovid-19'da ikinci dalga olursa sektör nasıl etkilenecek? Sektör temsilcileri anlattı...

Kovid-19 sonrası inşaat sektöründe değişim bekleniyor!

Koronavirüs sürecinde birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektörünü de etkiledi. Sektör temsilcileri, salgın sonrası sektörde değişimler yaşanacağını ifade ediyor...

Koronavirüs inşaat sektöründeki mülteci girişimcileri daha çok etkiledi!

İmalat, perakende satış, toptan satış, hizmet ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren 206 mülteci ve 177 yerli girişimci ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, mülteci girişimciler pandemiden yerli girişimcilere göre daha fazla etkilendi.

İnşaat patronları kriz sonrası yeni fırsatlara odaklandı! 

Ekonomide yaşanan krize dair birçok senaryoyu masaya yatıran ve ağırlıklı olarak toparlanmanın yavaş olacağını öngören inşaat patronları, krizin getirdiği yeni fırsatlara odaklanarak yeni dönem yatırım rotasını çizmeye hazırlanıyor.

İnşaat sektörü yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor!

Koronavirüs sonrası inşaat sektörü de iş yapma prensibini değiştirdi. Yeni inşaat yapma eğilimini ortaya koyan yapı ruhsatları bu yıl da düşük seyrediyor. Koronalı günlerin gerçekleşmesiyle sektör yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor.

Kovid-19 sonrasında inşaatta toparlanma nasıl olacak?

Kovid-19 salgını nedeniyle tarihte benzeri görülmemiş bir kriz yaşanıyor. Salgından inşaat sektörü de etkileniyor. Peki bu etkiler ne yönde olacak? Koronavirüsün inşaat sektörüne etkileri nasıl olacak?

Şantiyelerimizde tüm tedbirleri aldık ve çalışmaya devam ettik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Şantiyelerimizde tüm tedbirleri aldık ve çalışmaya devam ettik" dedi.

İnşaat sektörü koronavirüsten etkilenecek mi? 

McKinsey-Company, koronavirüsün Avrupa'da istihdama etkisine ilişkin bir analiz hazırladı. Analizde oluşturulan rapora göre, koronavirüsten en fazla etkilenecek sektörlerden biri inşaat sektörü olarak belirtildi...

İnşaat sektöründe altyapı faaliyetleri de mücbir sebep kapsamına alınsın!

TMB tarafından yayınlanan "Koronavirüs Salgınından Sonrası Nasıl bir Dünya ve Türkiye?" başlıklı analizde, küresel ve ulusal ekonomi ile inşaat sektörüne ilişkin veriler detaylı bir şekilde değerlendirildi...

Koronavirüsün inşaat sektöründeki etkileri nasıl olacak?

Çin'de başlayan ve dünyayı da etkisi altına alan koronavirüs dünya ekonomisini çöküşün eşiğine getirdi. Ticaret, lojistik gibi bir çok sektörü etkileyen koronavirüs, inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

İnşaat sektöründe şenlik havası var! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

İnşaat demir fiyatlarına 500 lira indirim geldi. Geçtiğimiz haftalarda üst üste gelen zam haberleri inşaat sektöründe yıkıma neden olurken, son günlerde peş peşe gelen indirim haberi sektörde şenlik havası yarattı. Demir fiyatları 2022 ne kadar? İşte 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

İnşaat sektörü, yılın ikinci yarısında hareketlenecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Nisan Ayı Raporu’na göre inşaat sektörünün 2022 yılının ikinci yarısında hareketlenmesi bekleniyor. İşte merakla beklenen o rapor...

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

İnşaat sektöründe zam krizi! Yüzde 190 arttı!

Dünya genelinde emtia fiyatlarında, koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan tedarik sorunları ve iç piyasadaki kur dalgalanmaları da inşaat maliyetlerinin yükselmesini sağlıyor. Çimentoya yapılan yeni zam, inşaat sektöründeki problemleri yeniden gündeme taşıdı...

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı...

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründen fiyatlarda indirim çağrısı!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaat malzemelerinde indirim yapılması çağrısında bulundu. Andıç, inşaat sektörünün, 250’e yakın alt sektörün lokomotifi olduğuna vurgu yaptı.

İnşaat sektöründeki firma sayısı 10 yılda yüzde 43,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı 2011-2020 döneminde yüzde 43,2 oranında arttı.

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

Koronavirüs inşaat sektörü Haberi

Koronavirüs inşaat sektörü

Yükselen hammadde fiyatları, çip krizi, lojistik problemleri, korumacı global politikalar, yenitebliğler ve düzenlemeler sebebiyle birçok sektörde performanslar beklenenin altında oldu.

Carital Dergisi'nden Özlem Aydın Ayvacı'nın haberine göre; bu problemler sektörlerdeki oyuncular üretim durdurmaya ve iflasa kadar götürüyor. Peki inşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, inşaat sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdal Eren, inşaat sektörünü en fazla zor duruma düşüren konu ve rakamları anlattı. İşte o açıklamalar:

"Kovid-19 ile demir, çimento gibi temel girdi fiyatlarında yaşanan yükseliş zorluyor. Salgın tedbirleri kapsamında iş programları aksadı, yurt içi ve yurt dışı projelerde öenmli yavaşlamalar yaşanıyor. Yut dışında da Türk müteahitlerin üstlendiği proje tutarı 2019 yılında 20 milyar dolarken, 2020 yılında 15 milyar dolar seviyesinde kaldı. İnşaat...