26 / 04 / 2024

Koronavirüs inşaat sektöründeki mülteci girişimcileri daha çok etkiledi!

Koronavirüs inşaat sektöründeki mülteci girişimcileri daha çok etkiledi!

İmalat, perakende satış, toptan satış, hizmet ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren 206 mülteci ve 177 yerli girişimci ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, mülteci girişimciler pandemiden yerli girişimcilere göre daha fazla etkilendi.



İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) araştırmasına göre, mülteci girişimciler koronavirüs sürecinden yerli girişimcilere göre daha fazla etkilenirken,mülteci girişimciler gelecekle ilgili daha karamsar.

İNGEV Toplumsal Araştırmalar Merkezi (TAM), "Kovid-19 Salgın Süreci ve Normalleşme Sürecinde Yerli ve Mülteci Girişimcileri ve İhtiyaçlarını Anlama Araştırması"nın sonuçlarını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, online görüşme yöntemiyle; imalat, perakende satış, toptan satış, hizmet ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren 206 mülteci ve 177 yerli girişimci ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, mülteci girişimciler pandemiden yerli girişimcilere göre daha fazla etkilendi.

Yapılan araştırmaya göre, koronavirüs öncesine göre cirosunun azaldığını dile getiren yerli girişimcilerin oranı yüzde 62 olurken,bunların yüzde 54’ü cirosunun yüzde 50’den fazla azaldığını ifade ediyor. Bu işletmelerin çoğunluğunu ise inşaat ve imalat sektörü oluşturuyor.

Türk müteahhitler koronavirüs sonrası yeni açılımlar yapacak!


Geri Dön