26 / 04 / 2024

İnşaat sektöründeki zayıflık alüminyum piyasasını nasıl etkileyecek? 

İnşaat sektöründeki zayıflık alüminyum piyasasını nasıl etkileyecek? 

Fitch Ratings, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yıl için düşük otomotiv üretimi ve inşaat sektöründeki zayıflık sebebiyle alüminyum piyasasında arz fazlası oluşacağını belirtti...



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yıl için kıymetli metaller fiyat tahminlerini aşağı yönlü olarak düzenledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Fitch tarafından hızla yayılmakta olan Kovid-19'un kısa dönem küresel ekonomik görünümünü olumsuz etkilerken, emtia talebini de zayıflattığı ifade edildi. 

Düşük otomotiv üretimi ve inşaat sektöründeki zayıflık sebebiyle alüminyum piyasasında arz fazlası oluşacağına vurgu yapılırken, zayıf enerji maliyetleri ve yerel para birimlerindeki değer kaybının alüminyum fiyatlarına kısa dönemde baskı oluşturacağına dikkat çekildi.

Buna göre, bu yıl için alüminyum fiyat öngörüsü ton başına 1680 dolardan 1560 dolara, çinko fiyat öngörüsü de ton başına 2 bin dolardan 1900 dolar olarak belirtildi. 

Bu yıl için ton başına bakır fiyat tahmini 5 bin 700 dolardan 5 bin 300 dolara çekilirken, nikel fiyat beklentisi de 12 bin 500 dolardan 11 bin 500 dolara düşürüldü.

Altının bu yıl için fiyat beklentisi ise ons başına 1400 dolarda sabit tutuldu.

İnşaat sektörüne 'vergisel avantaj' sağlandı!

İnşaat sektörü ekonomik ve insani açıdan önemli!

Koronavirüs emlak piyasasını etkiledi mi? 

2. el konut almak için doğru zaman mı?


Geri Dön