19 / 04 / 2024

İnşaat sektörüne güven azaldı

İnşaat sektörüne güven azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) sektörel güven endekslerini açıkladı. Perakende sektöründe güven yüzde 2,7 artarken inşaat sektöründe güven 0,5 azaldı.

İnşaat sektörüne güven Eylül ayında azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, sektörel güven endeksleri ölçülen hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinin tamamında güven Eylül ayında azaldı.

İnşaat sektöründe istihdam 2.6 azaldı!

İş kazalarının en çok görüldüğü meslekler arasında yer alan inşaat sektöründe 2015 yılının ilk çeyreğinde istihdam oranının yüzde 2.6 azaldığı açıklandı.

İnşaat sektöründe güven kaybı yaşanıyor!

Zonguldaklı inşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, sektörde güven kaybı yaşandığını belirterek, sebebinin marka olmuş firmaların müşterileri mağdur etmesinden kaynaklandığını ve bunun sektöre zarar verdiğini söyledi.

İnşaat sektöründe güven yine yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2024 yılının Şubat ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,6 oranında inşaat sektöründe ise yüzde 1,0 artış gösterirken, perakende de güven yüzde 1 azalış gösterdi.

İnşaat sektöründe güven arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre ekonomik güven endeksi Aralık ayında 96,4 iken, Ocak ayında yüzde 3,1 oranında artış gösterdi ve 99,4 değerini aldı. Yine açıklanan rakamlara göre inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3,3 oranında artarak 90,9 değerini aldı.

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 düşüş gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 yükseldi. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları çakıldı! 1 ton demir fiyatı ne kadar? 11 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörüne sevindiren indirim haberleri gelmeye başladı. Bugün demir fiyatlarına indirim geldi. İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları çakıldı! 1 ton demir fiyatı ne kadar? 11 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektörüne zam darbesi! Demir fiyatlarına büyük zam! Demir ve çimento fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektöründe zam dalgası haftanın son işlem gününde de devam etmekte. Hafta başından itibaren demirin ton fiyatına ise zam gelirken geçtiğimiz gün bir zam daha yaşandı. Peki demir fiyatları kaç lira? Çimento fiyatları kaç lira? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi...

İnşaat sektörüne derin nefes aldıran gelişme! Demir fiyatlarına 200 lira indirim geldi!

İnşaat sektörünün en büyük problemi olan malzeme fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Bugün demir fiyatlarına 200 lira indirim geldi. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? İşte güncel 2022 demir fiyatları...

İnşaat sektöründe zamlar durdu! Güncel çimento, demir ve beton fiyatları ne kadar oldu? İşte 2022 fiyat listesi

İnşaat sektörüne gelen yüksek zamlar konut fiyatlarını fırlattı. Özellikle demir, çimento ve demir fiyatlarına fahiş zam geldi. Fakat son günlerde demir, çimento ve beton fiyatlarında bir hareketlilik olmadı. İnşaat malzemelerine gelen zamlar durdu mu?

İnşaat sektörüne gelen zamlar kasırga etkisi yarattı, dağıttı geçti! Beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektöründe zam haberleri gündemde yerini korumaya devam ediyor. İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemeleri olan demir, beton ve çimentoya fahiş zamlar geldi. İnşaat sektörüne gelen zamlar sektörü resmen darmaduman etti. Peki beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar?

İnşaat sektörüne deprem etkisi! Müteahhitler ihale yasağı ile sarsıldı!

İnşaat sektöründe gündemde yer alan ihale yasağı deprem etkisi yarattı. Resmi Gazete'de yayımlanan Yasaklı firmalar listesi ile çok sayıda müteahhide ihale yasağı kararı geldi. Oysaki müteahhitler Tasfiye hakkı beklerken gelen haber ile sarsıldılar...

İnşaat sektörüne güven azaldı Haberi

İnşaat sektörüne güven azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) sektörel güven endekslerini açıkladı. Buna göre perakende ticaret güven endeksi Ekim ayında yüzde 2,7 artarken inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,5 azaldı. Hizmet sektörü güven endeksi ise Ekim ayında sadece yüzde 0,1 arttı. 


Hizmet sektörü güven endeksi %0,1 arttı 

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Eylül ayında 97,54 iken. Ekim ayında 97,63 değerine yükseldi. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu artış; son üç aylık dönemde "hizmetlere olan talebin" arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde "hizmetlere olan talebin" artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı. Son üç aylık dönemde "iş durumunun" iyileştiğini değerlendiren girişim yöneticisi sayısı ise azaldı. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla %0,7 ve %0,3...