25 / 04 / 2024

inşaatlarda net-brüt farkı ne akdar olmalı

inşaatlarda net-brüt farkı ne akdar olmalı

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli,Türk inşaat sektöründe son 10 yılın en büyük ayıbının net-brüt farkı olduğunu söylüyor. Keçeli, bu farkı abartıp yüzde 50'lere kadar ulaştıran şirketler olduğunu ifade ediyor.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Asgari ücretliler ve özel sektör çalışanları aman dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın! Net ve brüt maaş...

İşçilere, emekliye memura ve özel sektör maaşlarına yapılması beklenen zamların ardından net ve brüt maaş hesaplaması gündem oldu. İşte o hesaplar...

Elinde birikmiş parası olan dikkat! Dolar mı alalım euro mu? sorusuna net yanıt geldi!

Elinde birikmiş parası olan vatandaşlar yatırım için döviz kurlarından ''dolar mı alalım euro mu?'' sorusunu araştırıyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar mı, euro mu?  sorusunu yanıtladı. İşte İslam Memiş'ten net yanıt...

Altın alalım mı, satalım mı? Altını bilen adam İslam Memiş'ten net yanıt!

ABD enflasyon rakamları 12 ayın ardından ilk kez yükseldi. Fed'in para politikası altın fiyatları üzerinde etkili olacak. Peki altın fiyatları ne olacak? Altın alalım mı, satalım mı? Altını bilen adam İslam Memiş'ten net yanıt.

Asgari ücretli çalışanlara yeni teşvikler: Brüt yerine net ödeme ve prim Desteği! Kimse bunu beklemiyordu!

Asgari ücretliye 11  bin 760 lira maaş! Brüt yerine Net ödeme, 10 senelik prim desteği ve vergide yüzde 90 indirimi de ek! İşte bütün ayrıntılar...

EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) artık düzenlemein bir önce yapılmasını ve aldığı şekillenme üzerine hayatımıza devam edelim görüşünde. Fakat  akıllara takılan en büyük soru, EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?  

''Gümüş almak için geç mi kaldım?'' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Son tren kalkıyor! Sakın kaçırmayın

Gümüş, 2022 yılına damgasını vurdu ve 2023 yılına tekrar rekor bir yükselişle başladı. Gümüş fiyatları yükselmeye devam ederken yatırımcıların ''Gümüş almak için geç mi kaldım?'' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Son tren kalkıyor! Sakın kaçırmayın...

''Elimizdeki euroları bozduralım mı?'' sorusuna net yanıt! Euro kuru için rakam belli oldu

Son dakika euro kuru yakından takip ediliyor. Dün açıklanan Avrupa Merkez Bankası faiz kararından sonra euro yatırımcıları ''elimizdeki euroları bozduralım mı?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. Euro kuru için net yanıt analistlerden geldi.

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

Türkiye'nin brüt dış borç stoku 450 milyar dolar oldu!

Türkiye'nin 31 Aralık 2020 itibarıyla brüt dış borç stoku 450 milyar dolar, net dış borç stoku ise 268,9 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası 2020 yılı için brüt yüzde 12 kar payı dağıtacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), hissedarlara 2020 yılı kar payı olarak 90 numaralı kupon karşılığında hisse senetlerinin nominal değerleri üzerinden brüt yüzde 12 ödeme yapılmasına karar verdi.

Özel inşaatlarda çalışan işçiler 'götürü ücret' vergisi ödeyecek!

Özel inşaatlarda çalışan işçiler “götürü ücret” vergisi tabi tutuluyor. 2020 yılında ödemeleri gereken yıllık vergi 1.324 TL’ye ulaştı. Şubat ayında vergi karnesinin alınması, ilk taksitin de ödenmesi gerekiyor.

İnşaatlarda 'deniz kumu' tehlikesi!

Edirne'nin Keşan ilçesi İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olarak alıp, muhtarlık ve tüzel kişiliğe ait otel inşaatında kullandığının belirlenmesinin ardından, uzmanlar deniz kumunun inşaatlarda kullanılması durumda yaşanacak olumsuzlukları anlattı.

inşaatlarda net-brüt farkı ne akdar olmalı Haberi

inşaatlarda net-brüt farkı ne akdar olmalı

Gayrimenkul sektöründe 20 yıldan bu yana Bodrum, Sanyer, Ulus, Şişli ve Beyoğlu'nda butik lüks projeler üreten Seba İnşaat, 2016 yılına hızlı giriş yaptı. Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli, bu yıl üçü İstanbul'da ikisi Bodrum'da olmak üzere 350 milyon dolar değerinde beş projeye başlayacaklarını söylüyor. Keçeli, kentsel dönüşüme odaklandıklarını ve önümüzdeki yıllarda dönüşümle lüks projeler üreteceklerini vurguluyor. Nedim Keçeli, sorularımıza şu yanıtları verdi: 


Bu yıl planladığınız projelerinizden bahseder misiniz? 

istanbul'da üç, Bodrum'da iki yeni projeye başlayacağız. Bu yıl Ayazağa'da kat karşılığı anlaştığımız arsada 200 konut yapacağız. Satış değeri 85 milyon dolar, metrekare satış fiyatı 3 bin 500 dolar olacak. Tarabya ve Ayazağa'da yeni konut projelerine başlayacağız. Ulus projemizde 8 blokta 50 dairelik, 150 milyon dolar satış değeri olan, 200 metrekarenin...