28 / 03 / 2024

inşaatta büyüme

inşaatta büyüme

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, işlerinin başında olduklarını, üretmeye devam edeceklerini bildirdi.

İnşaat sektörü ikinci çeyrekte yüzde 2 büyüdü!

İnşaat sektörü, 2015 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 2,0 büyüdü.Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Demeği (İMSAD) Eylül 2015 'Aylık Sektör Raporu'nu açıkladı.

Hüseyin Arslan: Değişim inşaatta sıçramanın temelini attı!

YDA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, "Hükümetin doğru ekonomik politikaları 12 yılda yaşanan sıçramanın temellerini oluşturdu" diye konuştu.

Fethi Hinginar: İnşaatta yüzde 4.5 büyüme bekliyoruz!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, bu yıl inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngördüklerini söyledi.

İnşaat ekonominin üzerinde büyüyecek!

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, bu yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 3.5 oranında büyüyeceğini tahmin ederek “Buna karşın inşaat ve inşaat malzemeleri sektörü ise yüzde 4.5-5 oranında büyüme gösterecek” dedi.

İnşaatta büyüme yavaşladı!

İnşaatta büyüme yavaşladı. Geçen yıl yüzde 7 büyüyen inşaat sektöründe büyüme 2014'te yavaşladı. İlk çeyrekte yüzde 5.1 olan büyüme ikinci çeyrekte yüzde 2.8 olarak gerçekleşti.

İnşaatta büyümeye devam!

Türk inşaat ve müteahhitlik sektörü dünyada marka haline geldi. Sektör, küresel boyutta yaşanan ekonomik krizin yanışını Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da meydana gelen siyasi krizlere rağmen başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.

Adnan Bali: İnşaatla sürekli büyüme olmaz!

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali gayrimenkul piyasasında oluşturulan cazibeyle sürdürülebilir bir büyümenin mümkün olamayacağını söyledi. Bali, “Katma değeri yüksek ürünler geliştirmeli ve enerjiye yoğunlaşmalıyız” dedi...

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 2,7 şeklinde açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini 3 şeklinde revize ederken, Türk ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 3,6’dan 4,3'e çıkarttı.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Çin için büyüme beklentileri kötüleşiyor! Bankalar önlem için hangi kararı aldı!

Ekonomistler Çin’in büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etmeye devam ediyor. Çinli bankalar ise büyümeyi desteklemek için mevduat faizlerinde ilave indirimi masaya yatırdı.

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini 2023 yılı için yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti.

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Türkiye vites yükseltti! Büyüme beklentisi aşıldı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin 2023-2024 seneleri için büyüme beklentisini açıkladı. Buna göre Moody's'in beklentisi yukarı yönlü oldu.

S&P Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini yüzde 5.2'ye, gelecek yıl için büyüme tahminini ise yüzde 2.8'e çıkardığını açıkladı.

inşaatta büyüme Haberi

inşaatta büyüme

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, işlerinin başında olduklarını, üretmeye devam edeceklerini bildirdi.Konuya ilişkin açıklamaya göre, Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen 2016 yılının 3'üncü Gündem Buluşmaları’nda, ekonomi ve iş dünyası açısından 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve sonrası değerlendirildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin halkın sağduyusu, demokrasiye inancı ve hukukun üstünlüğü ile atlatıldığını belirterek, "Yine de tüm sektörlerin temkini elden bırakmaması lazım. İşimizin başındayız, üretmeye devam ediyoruz, edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


Darbe girişiminin ardından Türkiye’nin kredi notunu düşüren S&P’nin yanlış karar verdiğini ifade eden Hinginar, “Türkiye İMSAD olarak, 400’den fazla yabancı partnerimize ve kurumlara Türkiye’deki normalleşme süreci hakkında bilgi veren bir mektup göndererek ülkemizle ilgili...