19 / 04 / 2024

Hüseyin Arslan: Değişim inşaatta sıçramanın temelini attı!

Hüseyin Arslan: Değişim inşaatta sıçramanın temelini attı!

YDA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, "Hükümetin doğru ekonomik politikaları 12 yılda yaşanan sıçramanın temellerini oluşturdu" diye konuştu.



Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak nitelendirilen inşaat sektörü, özellikle 12 yılda ciddi bir sıçrama yaptı. Yaşanan bu sıçramada en büyük etkenin siyasi istikrar olduğunu söyleyen YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, "Ülkemizin siyasi ve ekonomik istikrarının adeta bir yansımasını inşaat sektöründe görebilmemiz mümkün. Siyasi istikrar, doğru ekonomik politikalar ve yönetim anlayışındaki değişimler, 12 yılda yaşanan sıçramanın temellerini oluşturdu" dedi. 



Arslan sözlerini, "Güçlü hükümetler, özel sektörün önünü açan yönetim anlayışı ve yönetimde sağlanan istikrarla birlikte, vergi oranlarının düşürülmesi, istihdam üzerindeki yüklerin azaltılması, yeni teşvik sistemi, vergi mevzuatının basitleştirilmesi, mükelleflere sunulan hizmet kalitesinin artırılması gibi pek çok uygulamayla birlikte sektör ekonomimizin ana ekseni konumunu güçlendirdi" şeklinde sürdürdü. Kamunun son dönemlerde altyapı olarak enerji, ulaşım, sağlık, eğitim ve turizm sektörlerinde ciddi yatırımlar yaptığını vurgulayan Arslan, "Ulaşım sektöründe havaalanları ve karayolları büyük projelerle bir üst seviyeye taşındı. Deniz limanları açısından da önemli yatırımlar yapıldı, ayrıca devam eden projelerle birlikte, Türkiye'nin gerçekten uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak limanlara sahip olacağımızı görüyoruz" diye konuştu. 




KAMU YATIRIMLARI 

Türkiye'nin cari açığının büyük bölümünün enerji açığından kaynaklandığını anlatan Arslan şöyle devam etti: "Temiz ve daha az maliyetli enerji üretimi için yapılan yatırımlar önemli. Sağlık sektöründe ise kamu özel ortaklığı modeliyle 60 bin yataklı dev bir yatırım yapılıyor. Bütün bu gelişmeler yatırımcıları da ülkemize çekiyor. Ülkemiz son 30 yılda yaklaşık 5 kat büyüme göstererek içinde bulunduğu gelişen ekonomiler arasında ön plana çıktı." HÜSEYİN Arslan, Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında enerji projeleriyle birlikte 200-250 milyar dolara yaklaşan büyük bir altyapı yatırımı söz konusu olduğunu hatırlattı. Gelişen Türkiye'de altyapı yatırımlarının artarak devam edeceğini kaydeden Arslan, "Kentsel dönüşüm ihtiyacının etkisi ve son yıllarda temalı marka projeler sayesinde kalite ve prestijin ön plana çıktığı konut sektörü de canlılığını koruyacak. Ben, Türkiye'nin geleceğine çok inanıyorum" diye konuştu. 



Hedef 2023 çerçevesinde önümüzdeki 8 yılda 250 milyar dolarlık altyapı yatırımı planlandığını hatırlatan Arslan, "Artık yabancı kaynakları Türkiye'ye çekebiliyor olmamız lazım. Son yıllarda birçok testten geçtik, hepsinden de başarıyla çıktık. Bunun süreceğine inanıyorum" dedi. 



Sabah Ek


Geri Dön