29 / 03 / 2024

İnşaatta iş güvenliği

İnşaatta iş güvenliği

İnşaat sektöründe iş güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalara ve çalışanların sosyal haklarının korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın sorularını Bakan Müezzinoğlu'na sordu..

İnşaat sektöründe iş güvenliğine dikkat edilmeli!

Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Argunşah, 2015 yılında önlem alınmaması sonucu 1730 işçinin yaşamını yitirdiğini belirterek bunun yüzde 30'nun inşaat sektöründe meydana geldiğini belirtti.

İnşaat iş güvenliği kuralları neler?

Son yıllarda Türkiye’de inşaat sektöründe işçi sağlığı ve güvenliği konusu ön plana çıkıyor. Peki, inşaat iş güvenliği kuralları neler?

İnşaatta iş güvenliğinde yeni dönem geliyor!

İNTES Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İş Sağlığı Kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu..

İnşaatta iş güvenliği yönetmeliği!

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30 uncu maddesine dayanılarak hazırlanan inşaatta iş güvenliği yönetmeliğinde ise yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları belirleniyor. İşte inşaatta iş güvenliği yönetmeliği...

Kurala uymayan işçi 3'üncü uyarıda çıkarılacak!

İş güvenliği kuralına uymayan işçi 3'üncü uyarıdan sonra işten çıkarılacak. İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı’nın şubat ayında Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

İş güvenliği her sektörün sorunu!

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından iş güvenliği yeniden gündeme geldi. Türkiye’de sık sık gündeme gelen ve büyük acıların yaşandığı iş kazaları akıllara “alınan önlemler yetersiz mi kalıyor” sorusunu getiriyor.

İnşaat güvenlik ağları!

Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabında; inşaatlarda iş güvenliği ve sağlığı için alınması gereken önlemler arasında güvenlik ağları da ele alınıyor. İşte inşaat güvenlik ağlarında alınması gereken önlemler...

Deprem konutlarının kura çekilişi yarın başlıyor: 75 bin vatandaşa güvenli konutlar teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, deprem bölgesindeki konut çalışmalarındaki son durumu paylaştı ve yarından başlayarak kura çekilişiyle beraber 75 bin vatandaşa oturabilecekleri o güvenli konutları teslim etmeye başlayacaklarının altını çizdi. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

SON DAKİKA Altın fiyatları 3 Temmuz 2023: Ons altın yükselişte, gram altın ve çeyrek altın değişiyor!

3 Temmuz Pazartesi günü itibarıyla altın, ülkemizdeki en güvenli yatırım araçları listesinde hala ilk sıralarda yerini koruyor. Bu kapsamda, gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet ve ata altın fiyatları, arama motorlarında sıklıkla sorgulanıyor. 3 Temmuz  2023 canlı altın fiyatları...

Uzun yolculukta güvenli sürüş nasıl sağlanır? Kendi aracıyla uzun yolculuğa çıkanlar bunlara dikkat!

Yaz mevsiminin gelmesiyle tatil sezonu açıldı. Bayram tatilinde kendi aracıyla uzun yolculuğa çıkmayı planlayanların sürüş güvenliği ve rahatlığı açısından uyması gereken önemli kurallar var.

İstanbul'da iç göç başladı! Deprem sonrası herkes bu 5 ilçeye akın ediyor! İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından uzmanlar İstanbul için risk haritası çıkarttı, herkes bu 5 ilçeye akın etmeye başladı. Peki İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Google chrome'un gelişmiş güvenli Tarama modunu mutlaka kullanın! İşte nedeni

Veri güvenliğini sağlarken aynı zamanda basit, basit bir kullanıcı deneyimini sürdürmek, teknoloji şirketleri için göz korkutucu bir görev olabilir.  Müşteriler, şirketlerin özel verileri ifşa etmeden kapsamlı, güvenilir hizmetler sunmasını bekliyor.

CE Sertifikalı Kale Yangın Kapısı güvenliği arttırıyor!

Yangın kapıları gerek konutlarda gerekse iş yerlerinde olası bir yangın esnasında güvenli tahliye aşamasında önemli bir rol oynuyor. İşte detaylar...

Vedat Arslan: Konut yatırımı halen en güvenli liman!

AREMAS Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yüksek faize rağmen satışlardaki hareketlilik sürüyor. Açıklanan rakamlar, konut yatırımının halen en güvenli liman olduğunu ve olmaya da devam edeceğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

Kripto paraların güvenliği için donanım cüzdan!

Ledger Üst Yöneticisi Pascal Gauthier, kripto paraların güvenliği için donanım cüzdanlarının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Güvenli ve sağlıklı binalar için kentsel dönüşüm iyi değerlendirilmeli!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, '17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. yıl dönümü sebebiyle bir açıklamada bulundu. Eruslu, “Güvenli binalara sahip olmak için kentsel dönüşüm sürecini iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

İnşaatta iş güvenliği Haberi

İnşaatta iş güvenliği



CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, inşaat sektöründe iş güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalara ve çalışanların sosyal haklarının korunmasına ilişkin soru sordu. Aydın sorularını Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na iletti.


Aydın önergesinde "İstatistiklere göre; Türkiye genelinde inşaat sektöründe çalışanların sayısı 1 milyonu aşmıştır. Sektörde emek dökenlerin yüzde 15’i beden işçisi, yüzde 2.7’si muhasebeci, yüzde 2.5’i sıvacı, yüzde 2.2’si işletmeci, yüzde 2.1’i büro memuru, yüzde 2’si elektrikçi, yüzde 2’si sıhhi tesisatçı, yüzde 1.7’si şoför, yüzde 1.7’si kalıpçı, yüzde 1.6’sı sekreter, yüzde 1.5’i temizlik görevlisi, yüzde 1.4’ü inşaat mühendisi, yüzde 2.6’sı demirci, yüzde 2’si boyacı, yüzde 2’si iş makineleri operatörü olarak çalışmaktadır." şeklinde açıklamalarda bulundu.


Çalışanların büyük çoğunluğunun iş güvenliği ve sosyal hakları bulunduğunu ancak iş kazalarının ve bu kazalarda yaşamını yitirenlerin...