25 / 04 / 2024

İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı projesi

İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı projesi

İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi için çalışmalara başlanacak. Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol Meclis'ten onay aldı. Proje 8,7 milyon metrekarelik askeri alanda inşa edilecek.

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

İzmir Büyükşehir'den 5 yeni itfaiye binası!

Hizmet sınırları genişleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzak bölgelere daha hızlı ulaşabilmek amacıyla 5 ilçede itfaiye hizmet binası inşa ediyor. 

Esenler İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi'ne onay!

İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi için çalışmalara başlanacak. Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol Meclis'ten onay aldı. Proje 8,7 milyon metrekarelik askeri alanda inşa edilecek.

Esenler'in imar sorununa kalıcı çözüm!

Esenler'in tarihi ve talihini değiştirecek askeri alandaki "İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı" projesine ait çalışmaların yürütüleceği "2023 Yeni Esenler Proje Merkezi"nin yapımı tamamlandı.

Antalya Büyükşehir’den 5 yıldızlı bir sosyal tesis daha!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, her biri çekim merkezi haline gelen ve kent yaşamına hareket getiren sosyal tesislerine bir yenisini daha ekledi. 

Esenler Şehir Parkı projesinin planları hazır!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı projesi kapsamında hazırlanan planları yerinde inceledi. Planlar etap etap Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunulacak.

Malatya Büyükşehir 39 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 34’ü Malatya’nın en hızlı gelişen Tecde bölgesinde olmak üzere toplam 39 taşınmazı ihaleyle satışa çıkarıyor. 30 Mart'ta ihaleyle satılacak olan parsel ve dükkan bedellerinin yüzde 40’ı peşin, geri kalan miktarı ise 10 taksitte ödenecek.

Malatya Büyükşehir'den taksitle ucuz arsa!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 34’ü Malatya’nın en hızlı gelişen Tecde bölgesinde olmak üzere toplam 39 taşınmazı ihale yoluyla satışa çıkardı

Antalya Büyükşehir'den modern yollar!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2017 asfalt sezonuna hızlı girdi. Kentteki Serik Eskiyörük ve Kayaburnu Mahalleleri Grup Yolu’nda sıcak asfalt çalışması yapıldı.

Adana Büyükşehir 237 milyon TL faiz ödeyecek!

458 milyon TL borçlanan Sözlü yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, 237 milyon TL faiz ödeyecek. Bu parayla inşası havada kalan Devlet Bahçeli Köprüsü gibi 3 köprü yapılabilir.

Afyonkarahisar büyükşehir olursa planlama daha hızlı olur!

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yapılacak düzenlemeyle birlikte Büyükşehir olması beklenen Afyonkarahisar'ın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığım açıkladı

Gaziantep Büyükşehir'den yeni stadın inşasına destek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) hızlı inşaat çalışmalarıyla kısa sürede tamamlanan Gaziantep’in yeni stadyumunun yapımında alt ve üst yapı desteği verdi.

İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı projesi Haberi

İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı projesi

İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 5. birleşiminde oy çokluğu ile kabul edildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan Esenler Belediyesi'ne devredilen proje 8,7 milyon metrekarelik askeri alanda hayata geçecek.

Bölgede geleneksel mimari ile modern, yeni bir şehir kurulacağını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, alanın yaklaşık yüzde 50'sinin imara açılacağını ve bu alanın yüzde 40'ında yapılaşma olacağını söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Göksu, "Esenler'de yapı ömrünü tamamlayan ve imar kısıtlılığı sebebiyle (mülkiyet sorunu bulunan parseller, sosyal donatı alanlarında, okul, cami, park, kültür merkezi, otopark gibi kalanlar dahil) yenilenemeyen toplam 40-50 bin konut transfer edilecek. Bunların yerlerine kesinlikle konut yapılmayacak. Boşaltılan yerler, donatının ruhuna uygun olarak kullanılacak. Bu projemiz ile Esenler'deki sosyal ve kültürel tesis alanlarımız 5...