27 / 04 / 2024

Esenler'in imar sorununa kalıcı çözüm!

Esenler'in imar sorununa kalıcı çözüm!

Esenler'in tarihi ve talihini değiştirecek askeri alandaki "İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı" projesine ait çalışmaların yürütüleceği "2023 Yeni Esenler Proje Merkezi"nin yapımı tamamlandı.



 

Askeri alan üzerinde hayata geçirilecek ve Esenler'in tüm donatı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Esenler Belediyesi'nde yer alan habere göre, Esenler'in geleceği için çok büyük bir öneme sahip proje için Atışalanı Mezarlığı yanında "2023 Yeni Esenler Proje Merkezi" inşa edildi.   

 

YENİ ESENLER'İN ÜSSÜ OLACAK

 

Yakın zamanda açılacak olan planlanan merkez, tarihi proje ile ilgili yapılacak tüm çalışmaların kontrol ve komuta edileceği üs olacak. Konut sektöründe önemli bir yere sahip İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi KİPTAŞ ile birlikte 3 bin 500 metrekarelik alan içinde hayata geçirilen merkezde, hem Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği az katlı ve yatay yapılaşma örneği insan yüzlü şehrin, hem de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşa edilecek dünyanın en büyük şehir parkının çalışmaları yürütülecek.

 

ESENLER'İN İMAR SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM


2023 Yeni Esenler projesinin ilçenin talihini ve tarihini değiştireceğini dile getiren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Esenler halkı gönüllerini ferah tutsun. Biz, planlarımız ve hedeflerimiz doğrultusunda adımlarımızı atıyoruz. Hükümetimiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Yeni Esenler için durmadan çalışıyoruz. İnşallah bu proje ile ilçemizdeki mülkiyet ve imar sorunlarına kalıcı çözümler getireceğiz" dedi.
 

Projeyle birlikte medeniyet değerlerimizi taşıyan, kültür kodlarımızdan beslenen ve toprağa yakın örnek bir şehir kurulacak. Mülkiyet ve imar sorunlarına kalıcı çözüm getirecek projeyle, ilçe genelinde spor, eğitim, sağlık, kültür, park, dini tesis alanı gibi çeşitli sosyal donatıda kalan ve vatandaşların bu imar kısıtlılığı sebebiyle çivi bile çakamadığı binlerce konut sahibinin problemleri de çözülmüş olacak. İmar planlarında sosyal donatı alanı olarak görünen alanlar ise, üzerindeki yapılar yıkıldıktan sonra yerlerine asla ev yapılmayacak. Bu proje ile Esenler'in hem spor, eğitim, sağlık, kültür, park ve yeşil alan gibi sosyal donatı alanları artmış olacak hem de Esenler'de deprem konusunda gerekli çalışmalar yapılmış olacak. Böylece vatandaşlar, deprem korkusundan uzak, güvenli ve sağlıklı yapılara kavuşacak.


 


Geri Dön