19 / 04 / 2024

İnternette ikamet

İnternette ikamet

Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde Fethiye'de yaşayan Yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik olarak eİkamet konusunda İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce bilgilendirmelerde bulunuldu.

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu. 

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancı yaşıyor

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancının yaşadığını bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...

Emlak alımı ile yabancılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılıyor! 

Yatırım yapan yabacılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılmaya başlandı. Türkiye ise bu konuda yeterince önlem almadığı için gri listeye yerleşti.

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı!

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı. Göç Başkanlığı'nın verilerine göre, ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 1 milyon 127 bin 38 oldu.

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

Göç İdaresi tarafından yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt limit yükseltildi. Artık ikamet izni için 75 bin dolar değil, 200 bin dolar gerekiyor. İşte detaylar...

GİB yabancılara ikamet izni kapalı olan ilçeleri açıkladı! Hangi ilçeler yabancılara kapandı 10 soruda tüm detaylarıyla

Bir milyondan fazla göçmenin ikamet ettiği İstanbul'da "39 ilçenin yabancıların ikamet izinlerine kapatıldığı" iddiası gündeme bomba gibi düştü. Konuya ilişkin Göç İdaresi Başkanlığı (GİB)'ndan açıklama geldi. İşte detaylar...

İzmir Büyükşehir Belediyesinden işyeri hekimi personel alımı var! Hem de ikamet şartı olmadan, bu ilan kaçmaz!

İzmir’de yaşayıp da iş arayanlar için harika bir fırsat geldi! İzmir Büyükşehir Belediyesinde ikamet şartı olmadan işyeri hekimi personeli alımı başladı. Bu kadroda yer alabilmek için istenen başvuru şartlarını taşıyanlar için bir şans mevcut. İşte habere dair detaylar...

Türkiye’de çalışma ve ikamet iznine sahip yabancı sayısı belli oldu! İşte Suriyeliler hariç o rakam!

Türkiye’nin nüfusu, geçtiğimiz sene 85 milyon 279 bin 553 kişiye ulaştı. TÜİK tarafından açıklanan verilerde Türkiye'de geçerli ikamet veya çalışma iznine sahip yabancıların sayısı da açıklandı. Peki buna göre Türkiye’de ikamet ya da çalışma iznine sahip kaç yabancı var?

O kişiler ikamet harcından muaf sayılacak!

TBMM'ye sunulan 492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile iltica başvurusu yapanların ikamet harcından muaf tutulmaları amaçlanıyor...

Yabancılara sahte evraklarla ikamet izni aldıran 3 kişi yakalandı!

Yolava'da yaşamak isteyen yabancılara sahte evraklar düzenleyerek ikamet izni aldıran Irak uyruklu 3 kişi yakalandı.

Çalışma izni için ne kadar süre ikamet etmek gerekiyor?

Türkiye'de çalışmak isteyen yabancıların ülkede belli bir süre ikamet etmesi gerekiyor. Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazsında Türkiye'de çalışmak isteyen yabancıların ikamet süre şartını kaleme aldı.

Meclis Başkanı'nın ikamet ettiği konutlar meclis gündeminde!

Meclis Başkanı'nın ikamet ettiği konut meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnternette ikamet Haberi

İnternette ikamet

Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Muğla İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu, Göç Uzman Yardımcısı Hüseyin Yavuz, TÜRSAB Başkanı Süleyman Kaya, Göç İdaresi personeli ile yabancı uyruklu vatandaşlar katıldı. 



Toplantıda konuşan Göç Uzman Yardımcısı Hüseyin Havuz konuşmasında "Yeni geçtiğimiz Eİkamet randevu sisteminin entegre bir halde çalışmasıyla ikamet başvurularında sağlanacak kolaylıklar anlatılacak. 18 Mayıs 2015 tarihinden itibaren Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesinde yürütülen işlemler tüm ülke genelinde Göç İdarecince yürütülmektedir. Bu tarihten sonra yabancılardan istenilen evraklarda değişiklik bulunmamaktadır. Değişen tek şey emniyet memurlarından sivil birime geçilmiş bir sistem bulunmaktadır. Müdürlüğünden gelen Uzmanlar Daha önce Türkiye'de sadece Hüseyin Yavuz, Cem Özoğlu ve İstanbul, Antalya, Ankara ve İzmir'de Mustafa Murat tarafından e-ikamet yapılan merkezi randevu sistemi yeni sistemiyle ilgili bilgiler verildi. 



Ardından Göç...