25 / 04 / 2024

Fethiye'de yabancılara e-ikamet anlatıldı!

Fethiye'de yabancılara e-ikamet anlatıldı!

Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde Fethiye'de yaşayan Yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik olarak eİkamet konusunda İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce bilgilendirmelerde bulunuldu.



Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Muğla İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu, Göç Uzman Yardımcısı Hüseyin Yavuz, TÜRSAB Başkanı Süleyman Kaya, Göç İdaresi personeli ile yabancı uyruklu vatandaşlar katıldı. 



Toplantıda konuşan Göç Uzman Yardımcısı Hüseyin Havuz konuşmasında "Yeni geçtiğimiz Eİkamet randevu sisteminin entegre bir halde çalışmasıyla ikamet başvurularında sağlanacak kolaylıklar anlatılacak. 18 Mayıs 2015 tarihinden itibaren Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesinde yürütülen işlemler tüm ülke genelinde Göç İdarecince yürütülmektedir. Bu tarihten sonra yabancılardan istenilen evraklarda değişiklik bulunmamaktadır. Değişen tek şey emniyet memurlarından sivil birime geçilmiş bir sistem bulunmaktadır. Müdürlüğünden gelen Uzmanlar Daha önce Türkiye'de sadece Hüseyin Yavuz, Cem Özoğlu ve İstanbul, Antalya,  Ankara  ve İzmir'de Mustafa Murat tarafından e-ikamet yapılan merkezi randevu sistemi yeni sistemiyle ilgili bilgiler verildi. 



Ardından Göç İdaresi sistemle beraber 81 ilde artık çok fazla Bilgilendirme esnasında anında çeviri zaman kaybetmeden internet yapılırken, toplantının sonunda üzerinden yapılmaktadır" dedi. yöneltilen sorular cevaplandırıldı. 




Ege Gazetesi


Geri Dön