19 / 04 / 2024

E ikamet kullanımı

E ikamet kullanımı

Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde Fethiye'de yaşayan Yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik olarak eİkamet konusunda İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce bilgilendirmelerde bulunuldu.

Elektrikli otomobil kullanımı katlandı: Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi! 

Türkiye'de elektrikli otomobil kullanımı gün geçtikçe artıyor. Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi. İşte o rakamlar...

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

MB kararı sonrasında kredi kullanımına yeni düzenleme getirildi

BDDK işletmelerin kredi kullanımıyla ilgili iki önemli değişikliğe gitti. Kredi kullanabilecek işletmelerin kapsamı daraltılırken yeni uygulama 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak.

Emekliliğe bir adım daha yaklaşın! BES’ten yepyeni ayrıcalıklar! Bireysel Emeklilik Sistemi’nde flaş gelişme

Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. BES’te avans kullanımından, yaş sınırına kadar birçok yapılmıştı. Yapılan yenilikler ile BES, çalışanlar için daha cazip hale gelirken, sistemden çıkanların da yeniden BES'e katılabileceği açıklandı.

Apartmanlarda otopark kullanımı neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda otopark kullanımı neye göre belirlenmesi gerektiğini konusunu kaleme aldı.

Bina otoparklarında öncelikli kullanım hakkı kime ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Markalı konutların satışında peşinat kullanımı yüzde 68'e çıktı!

Merakla beklenen ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2021 sonuçları resmen açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, Markalı konutların satışında peşinat kullanımı yüzde 68'e çıktı...

Binada otopark kullanım hakkı nasıl belirlenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e 18 bağımsız bölümlü 2 dükkan aldığını belirten okuyucu, dükkanlarına ait 4 otopark olmasına rağmen kullanım izni verilmediğini söyledi. Projenin uygun hale getirilmesi için mahkemeye başvuran okuyucu başka ne yapabileceğini sordu.

Ankara Büyükşehir Belediyesine 700 milyonluk kredi kullanım yetkisi verildi!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediyesine çeşitli hizmetlerde ve projelerde kullanılmak üzere, oy birliğiyle, 700 milyon lira kredi kullanım yetkisi verdi.

Ortak gayrimenkullerin kullanımı engellenebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşime ve kardeşlerine babadan miras olarak tarla kaldı. Eşim ve kardeşleri dört kişi. Ancak üçü bu tarlayı kullanıyor. Bu kullanımı engelleyebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

E-ipotek kullanımı yaygınlaştı!

E-ipotek uygulamasının kullanımı gün geçtikçe artıyor. Konuyla ilgili konuşan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, bu kapsamda Nisan ayında 22 bin 461 adet ipotek işleminin yapıldığını söyledi.  

Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımına ilişkin 5 soru mecliste!

Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımının önlenmesine ve Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Balıklıçeşme köyünün merası meclis gündemine taşındı. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

E ikamet kullanımı Haberi

E ikamet kullanımı

Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Muğla İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu, Göç Uzman Yardımcısı Hüseyin Yavuz, TÜRSAB Başkanı Süleyman Kaya, Göç İdaresi personeli ile yabancı uyruklu vatandaşlar katıldı. 



Toplantıda konuşan Göç Uzman Yardımcısı Hüseyin Havuz konuşmasında "Yeni geçtiğimiz Eİkamet randevu sisteminin entegre bir halde çalışmasıyla ikamet başvurularında sağlanacak kolaylıklar anlatılacak. 18 Mayıs 2015 tarihinden itibaren Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesinde yürütülen işlemler tüm ülke genelinde Göç İdarecince yürütülmektedir. Bu tarihten sonra yabancılardan istenilen evraklarda değişiklik bulunmamaktadır. Değişen tek şey emniyet memurlarından sivil birime geçilmiş bir sistem bulunmaktadır. Müdürlüğünden gelen Uzmanlar Daha önce Türkiye'de sadece Hüseyin Yavuz, Cem Özoğlu ve İstanbul, Antalya, Ankara ve İzmir'de Mustafa Murat tarafından e-ikamet yapılan merkezi randevu sistemi yeni sistemiyle ilgili bilgiler verildi. 



Ardından Göç...