10 / 12 / 2025
fuzul

İNTES Başkanı müteahhit açıklaması

İNTES Başkanı müteahhit açıklaması

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu İnşaat sektöründe çalışanların sağlık ve güvenliğinin son dönemde yaşanan kazalarla daha dikkat çekici hale geldiğine vurgu yaptı..

TMB Başkanı Erdal Eren: Depremler değil, ihmal ve denetimsizlik öldürüyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, “Depremler değil, ihmal, denetimsizlik ve kusurlu yapılar can alıyor.” dedi.

'3 kuruş para için kiracı çıkarılmaz' diyen federasyon başkanı mülk sahibi ile mahkemelik oldu!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Antalya'da işlettiği kasap dükkanının mülk sahibi ile mahkemelik oldu.

Avcılar'da kentsel dönüşüm tam gaz! Belediye başkanı mülk sahiplerine çağrıda bulundu! 

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. İşte o açıklama...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren: İnşaat sektörü yılın ikinci çeyreğinde yüzde 6,5 büyüdü!

Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, inşaat sektörünün yılın ilk çeyreğinde yüzde 6,5 oranında büyüdüğünü açıkladı.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren: Türk müteahhitlerin hedefi dünyayı inşa etmek!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, inşaat sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Eren, yurt içinde “ekonominin lokomotifi”, yurt dışında ise “dünyayı inşa eden” müteahhitler olmayı sürdüreceklerini açıkladı. 

Dev projelere Türk müteahhit imzası! 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren, “Suudi Arabistan’ın “Vizyon 2030” ve Irak’ın “Kalkınma Yolu” projelerinde önümüzdeki dönemde üyelerin kilit rol oynayacağına ve büyük işlere imza atacaklarını belirtti.

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

BMD Başkanı uyardı: Önümüzdeki aylarda gıda dışı perakendede daralma olabilir!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Hem parasal sıkılaştırma hem de alım gücündeki düşüş nedeniyle gıda dışı organize perakendede önümüzdeki aylarla daralma yaşanabilir” değerlendirmesini yaptı.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

KONUTDER Başkan Yardımcısı Kabadayı'dan kentsel dönüşümün hızlanması için altın değerinde öneriler!

KONUTDER Başkan Yardımcısı ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşümün metrekareye sıkıştığını söyleyen Kabadayı, “Uzlaşma oranı yüze 51 seviyesine çekilirse kentsel dönüşüm hızlanır” şeklinde konuştu.

İNTES Başkanı müteahhit açıklaması Haberi

İNTES Başkanı müteahhit açıklaması

İnşaat sektöründe çalışanların sağlık ve güvenliğinin son dönemde yaşanan kazalarla daha dikkat çekici hale geldiğine vurgu yapan İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, ihmal konusunun kazaların en önemli sebeplerinden biri olduğuna değindi. 

Meclis'te bulunan kanun teklifine göre tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde mesleki yeterlilik belgesinin bu yıl zorunlu hale getirileceğine dikkat çeken Koloğlu, "Artık ehil olmayanlar sektörde çalışamayacaklar" dedi. Türkiye'nin iş sağlığı ve güvenliği konusunda kurumsallaşma açısından doğru bir yolda olduğunu kaydeden Celal Koloğlu, yasaları uygulayan insanların iyi niyetli olmasının yasa yapmaktan daha önemli olduğuna değindi. 


Kazalarda sorumluların iyi tespit edilmesi gerektiğine vurgu yapan Koloğlu, iş sağlığı ve güvenliği konusunda ödüllendirmenin sistemin bir parçası haline getirilmesi gerektiği önerisinde bulundu. "Her önüne gelenin müteahhit olabildiği bir sistemde çalışıyoruz. Müteahhitlik karnesini geçmişte eleştirirdik,...