19 / 04 / 2024

İntifa hakkının kurulması

İntifa hakkının kurulması

Bir taşınmaz mal üzerinde kurulabilen haklar arasında intifa hakkı da yer alıyor. Bu hak, kişiye mülkiyet sahibi tarafından veriliyor. Peki, intifa hakkı nasıl verilir? İntifa hakkının tesisi nasıl yapılır?

İntifa hakkının kurulması için gerekenler!

İntifa hakkına sahip olan kişinin hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı olarak biliniyor. Peki, intifa hakkı için neler gerekli? İşte, intifa hakkının kurulması için gerekenler!

İntifa hakkın tapuya tescili nasıl olur?

İntifa hakkı, bir başkasına ait olan taşınır veya taşınmazı kullanma ve ondan yararlanma hakkı olarak tanımlanıyor. İntifa hakkının tapuya tescil edilmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkının tapuya tescili nasıl olur?

İntifa hakkının tesis edilmesi için gerekenler!

Taşınmaz malların intifa hakkına sahip olan bir kimse, mal üzerinde ömür boyu kullanma hakkına sahip olmuş oluyor. Peki, intifa hakkının tesis edilmesi için gereken belgeler neler? İşte, intifa hakkının tesis edilmesi için gerekenler!

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını ihlal eder! 

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalarda sular durulmuyor. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını nasıl ihlal edebilir? İşte ayrıntılar...

Başkan Selvitopu'ndan '6306' sayılı yasa çıkışı: Zar zor konut sahibi olanların mülkiyet hakkını tehdit ediyor!

Kentsel dönüşüm tartışmalarının yeniden alevlendiği bir dönemde 6306 sayılı yasanın mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, vatandaşın mülkiyet hakkına dikkat çekti.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkı tartışmaları! Yasa onaylandı, tartışmalar büyüdü!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeler içeren kanun TBMM'de kabul edildi. Eleştirilerin odağında ise mülkiyet hakkının ihlali yer alıyor. İşte tepki çeken yasanın ayrıntıları...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hakkınızı kaçırmamak için mutlaka bunu yapın!

Hisseli tapu sahiplerinin beklediği haber geldi. Evde hissesi olanlar, ev satıldığında hakkını nasıl alabilir? İşte merak edilen bu sorunun yanıtı…

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

Ziraat Bankası'ndan gençlere sevindirici haber! 31 Temmuz'a kadar vaktiniz var, aman hakkınız yanmasın!

Ziraat Bankası'ndan gençlere sevindirici haber... 31 Temmuz'a kadar vaktiniz var... Aman dikkat, hakkınız yanmasın... İşte ayrıntılar...

Yıllık izin alırken yol izniniz olduğunu biliyor muydunuz? Bu hakkınızı kullanmayı unutmayın!

Yıllık izin kullanacakların bonus bir izin hakkı olarak yol izni de sunuluyor. Yaz tatilinin gelmesiyle pek çok çalışanın yıllık izne ayrılırken bu izni de kullanması büyük fayda sağlayacak. Bu izin sayesinde çalışanların telafi iş yapmalarına gerek yoktur.

OSB'lerde kira krizi derinleşiyor: Yeni fabrikaların kurulması imkansız hale gelebilir!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde yüzde 100'e yakın yükselen kira ve arsa fiyatları yatırım yapmak isteyen sanayicileri zor duruma düşürüyor. Uzmanlar yeni fabrikaların kurulmasının imkansız hale gelebileceğini söylüyor. 

EYT ile emeklilik hakkını kazananların ikilemi: Şimdi emekli olmak mı avantajlı? Yoksa temmuz ayında emekli olmak mı?

EYT düzenlemesi ile yaklaşık 2,2 milyon kişi emeklilik hakkına kavuştu ama bazıları daha fazla tazminat almak için hemen emekli olmak yerine çalışıp temmuz ayında emekliliği düşünüyor. Peki, hangisi doğru? Şimdi emekli olmak mı? Yoksa temmuz ayını beklemek mi avantajlı? İşte uzmanı yanıtladı...

Telefon, tablet ve bilgisayarlarda 'cayma hakkını kaldıran' düzenleme ertelendi!

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için cayma hakkını ortadan kaldıran e-ticaret yönetmeliği 2024'e ertelendi. Peki, bu yönetmelik ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

İntifa hakkının kurulması Haberi

İntifa hakkının kurulması

İntifa hakkının tesisi!

Bir taşınmaz mal üzerinde kurulabilen haklar arasında intifa hakkı da yer alıyor. Bu hak, kişiye mülkiyet sahibi tarafından veriliyor. İntifa hakkı, kişinin bir mal üzerinde ömür boyu kullanma hakkına sahip olduğu hak oluyor. 


İntifa hakkının bir kimseye verilmesi halinde; mal sahibi mülkiyeti üzerinde tutup taşınmazdan kullanma hakkını o kimseye devretmiş oluyor. 


İntifa hakkı sahibi, gayrimenkul üzerinde fiili ya da hukuki tasarruflar yapamıyor. Örneğin intifa hakkına sahip olduğu gayrimenkulü satamıyor ve ipotek ettiremiyor.


İntifa hakkı mirasçıya intikal etmez ve devredilemiyor. Peki, intifa hakkı nasıl verilir? İntifa hakkının tesisi nasıl yapılır?


İntifa hakkının tesisi için gerekli belgeler ile birlikte Tapu Müdürlüğüne müracaat ediliyor. Tapu intifa masraflarının da ödenmesi halinde taşınmazın intifa hakkı verilmiş oluyor. 


İntifa hakkının tesisi için gerekenler:

1. İntifa hakkı tesis edilecek taşınmaz...