25 / 04 / 2024

ipotek tesis

ipotek tesis

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Konut kredisine başvurmadan önce araştırılması gerekenler!

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Pera GYO, Skycity'deki 6 bağımsız bölümü Ziraat Katılım Bankası'na 44.3 milyon TL'ye ipotek etti!

Pera GYO, Skycity projesinde yer alan 2-4-5-6-8-24 numaralı altı adet bağımsız bölüm üzerine Ziraat Katılım Bankası lehine ipotek tesis edildiğini açıkladı. İşte detaylar...

Körfez GYO Tuzla arsasının tapusunu resmen aldı! 

Körfez GYO, Tuzla arsası kapsamında Emlak Konut GYO lehine 10 milyon 313 bin 365,86 TL ipotek tesis edildiğini açıkladı. Körfez GYO Tuzla arsasının tapusunu aldı. İşte ayrıntılar...

Alarko GYO, Bodrum Gündoğan'daki otel yatırımı için düğmeye bastı! 

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bodrum Otel Yatırımına İlişkin 624 milyon TL'lik kredi sözleşmesi kapsamında bankanın teminat amacıyla ipotek tesis ettiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Torunlar GYO'nun Paşabahçe arazisindeki ipotek kaldırıldı!

Torunlar GYO portföyünde yer alan Paşabahçe arazisinde Akbank T. A.Ş. lehine 5 Temmuz 2013 tarihinde 375 milyon USD tutarında ipotek tesis edildi. Bahse konu ipotek 5 Kasım 2021 tarihinde fek edildi.

Torunlar GYO 750 milyon TL'lik kredi kullanacak!

Torunlar GYO Yönetim kurulu tarafından T. Halk Bankası A.Ş.'den 750 milyon TL'lik kredi kullanılmasına ve kredinin teminatı için şirketin maliki olduğu Torun Tower isimli taşınmazın üzerinde T. Halk Bankası A.Ş. lehine 2.dereceden 2 milyar TL ipotek tesis edilmesine karar verildi.

İş Kuleleri Kule 3'ün üzerine 444 milyon TL'lik ipotek konuldu!

İş GYO, Kuleleri Kule 3'ün üzerine ilgili İş Bankası'nın lehine 444 milyon TL tutarında ipotek tesis edilmesine karar verdi.

İpotek işlemlerinde e-İpotek dönemi!

Yapı Kredi, ipotek işlemlerinde dijitalleşme hedefi doğrultusunda Elektronik İpotek Tesisi’ni (e-İpotek) hayata geçirdi. Uygula ile ipotek tesis sürecinin sadece 1 günde tamamlanması hedefleniyor.

Referans Kartal Kordonboyu'ndaki 120 milyon TL'lik ipotek kaydı kaldırıldı!

Referans Kartal Kordonboyu projesi kapsamındaki bağımsız bölümler üzerinde tesis edilmiş olan 120 milyon TL tutarındaki ipotek kaydı kaldırıldı...

Mistral İzmir Çarşı ipotek açıklaması!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Mistral İzmir Çarşı projesi üzerinde tesis edilmiş olan ipoteğin fekki ve yeni ipotek tesisi hakkında açıklama yaptı.

Akiş GYO, Akbatı AVYM'yi ipotek etti!

Akiş GYO ile Saf GYO'nun birleşmesinden doğan ayrılma haklarının finansmanı için Yapı ve Kredi Bankası'ndan kullanılacak kredinin teminatı için Esenyurt' Akbatı AVYM'deki tüm bağımsız bölümleri ipotek tesis edildi.

Akfen GYO'nun gayrimenkullerine 1. derece ipotek!

Akfen GYO portföyünde bulunan Esenyurt, Kayseri, Trabzon, Gaziantep, Bursa, Adana, Zeytinburnu, Ankara Esenboğa ve Tuzla'da yer alan taşınmazların üzerine Banka lehine 173.052.185 Avro bedelinde müşterek 1. derece ipotek tesis edildi.

Akiş GYO, SAf GYO hisselerini alacak!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı SAF Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş hisselerinin satın alımının finansmanı için toplam 62 milyon 140 bin USD tutarında ipotek tesis etti.

Arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredilerinde bankalar krediyi teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor. Peki, arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

ipotek tesis Haberi

ipotek tesis

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Yani bankadan kullanacağınız kredi ile alacağınız ev aslında ev alırken nelere dikkat etmeliyim sorunuzu sizin yerinize cevaplamış olacaktır. Bankalar bu krediyi verirken aslında kredi borcunun ödenmemesi durumunda ipotek tesis etmiş oldukları krediye konu konutun satış sorumluluğu da kendi üstlerinde olmasından kaynaklanmaktadır.

Bankaların kredi verirken en çok çekindiği, riskli ve sorunlu gördüğü konut kredileri bulunmaktadır. Bu kredileri verdiği zaman banka bir takım sorunlarla karşı karşıya kalabilmektedir ya da krediye uygunluk vermemektedir. Konut kredisi kullanacak kişilerin kredi kullanmadan önce aşağıdaki açıkladığım durumlara dikkat ederlerse banka ile kredi konusunda sorun yaşamayacak ve kredi verilmeyecek yerlerle zaman kaybetmeyeceklerdir.

1-Bazı durumlarda bankalar natamam vaziyette bulunan konutlara kredi verir. Bunun...