29 / 03 / 2024

 ipotekli tarım arazisi sayısı arttı mı 2022

 ipotekli tarım arazisi sayısı arttı mı 2022

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafıncan açıklanan Ocak 2022 verilerine göre, Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi sahibinin yaklaşık 4 milyon hektarlık verimli tarım arazisini bankalara ipotek ettirdiği belirlendi. İpotek tutarı 3 trilyon TL olarak açıklandı.

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı tarla, tarım arazisi, zeytinlik vasfında birçok mülkün banka icraları yüzünden satıldığını gündeme getirdi. İşte Sarı'nın o açıklamaları...

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin 10 yıl süreyle 80 bin çiftçiye kiralandığını duyurdu.

Sudan’da kiralanan bir karış tarım arazisi yok...

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine göre, Sudan’da hiçbir zaman arazi kiralanmadığı belirtildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 1 tek kuruş parası da Sudan’a aktarılmadığı ve Sudan taahhüdünü yerine getirmedi ve firmanın tasfiyesini Türkiye istediği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Dalaman'daki 3 tarım arazisi kiraya verilecek! İhalesi 8 Kasım'da!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Dalaman'da yer alan üç adet tarım arazisini kiraya verecek. Söz konusu ihale 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisi yabancılara satıldı! İlk 3'te Ürdün, Filistin ve İsrail var!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığın belirtti. En çok taşınmaz alan ilk 3 ülke Ürdün, Filistin ve İsrail olarak belirlendi. 

Çiftçiler dikkat! 1.545 dekar sulanabilir tarım arazisi kiraya veriliyor! Bu fırsat her zaman gelmez!

Çiftçiler için önemli bir haber geldi. TİGEM, 1.545 dekar sulanabilir tarım arazisini kiraya veriyor. Bu fırsat her zaman gelmez! İşte detaylar…

EYT'de şok detay! Adına tarım arazisi olanlar ile TMO'ya ürün satanlara EYT müjdesi! Hemen bu şartlara bakın!

Türkiye’de hiç sigorta girişi olmayıp 25-30 senedir yurt dışında yaşayanlar, borçlanma ve hizmet kazanarak EYT ile emekli olmaya hak kazanacak. SGK girişi olmayıp adına tarım arazisi bulunanlar ve TMO'ya ürün satanlar da faydalanabilecek. İşte ayrıntılar...

Tam 200 hektar tarım arazisi suyla buluşturuldu! Bölge halkı rahat bir nefes alacak

Türkiye'de tarım faaliyetlerini desteklemek adına yürütülen çalışmalara tam gaz devam ediliyor. Son olarak Van'dan güzel bir haber geldi.

İzmir'de belediye 14 tarım arazisini açık arttırma ile satacak!

İzmir Bergama Belediye Başkanlığı tarafından, İzmir İli, Bergama İlçesi, Tırmanlar, Yortanlı, Paşaköy, Eğrigöl, Kurfallı, Ferizler ve Karahıdırlı mahallelerinde konumlanan 14 tarım arazisi açık arttırma ile satılıcak.

 ipotekli tarım arazisi sayısı arttı mı 2022 Haberi

 ipotekli tarım arazisi sayısı arttı mı 2022

Her geçen ay artan tarımsal girdi maliyetleri sebebiyle zorluk çeken ve artık üretemez duruma gelen çiftçinin karşı karşıya kaldığı problemin boyutunun ne kadar büyük olduğu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ipotekli tarım arazilerine ilişkin verilen verilerle bir kez daha ortaya çıktı. 

Sözcü Gazetesi'nden İlker Kılıçaslan'ın haberine göre; CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen’in ipotekli tarım arazilerine ilişkin önergesine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un imzasıyla verilen yanıtta tarım arazileriyle ilgili bir gerçek gözler önüne serildi. 

BANKALARA REHİN

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen yanıtta bakanlığa bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden alınan TAKBİS verilerine göre; Ocak 2022 verilerine göre Türkiye'deki yaklaşık 24 milyon hektar büyüklüğündeki tarım arazisinden 4 milyon hektarının son beş senede bankalara rehin...