28 / 03 / 2024

ipotekli taşınmazın satışı

ipotekli taşınmazın satışı

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? sorusuna yanıt verdi.

Üzerinde ipotek olan gayrimenkul satılabilir mi?

İpotekli taşınmazın devri mümkündür. Ancak ipotekli bir taşınmazın başkasına devri aksi bir sözleşme olmadıkça, borçlunun borcunda ve teminatında bir değişiklik doğurmaz.

İpotekli taşınmazın satışı!

İpotekli taşınmazın satışı nasıl olur? Medeni Kanuna göre, ipotekli taşınmazın devri, borçlunun sorumluluğunda ve güvencede bir değişiklik meydana getiriyor mu? İşte Medeni Kanun ipotekli taşınmazın satışı...

İpotekli malın satışı!

İpotekli bir malın satışı mümkün müdür? İpotekli malın satışı nasıl gerçekleşir? İpotekli bir malın satışı hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını detaylı olarak haberimizin devamında bulabilirsiniz..

İpotekli tapu devri nasıl yapılır?

İpotekli bir evin ipotek işlemleri planlanmadan ya da kapatılmadan satın alınması ileride ciddi sorunlar yaratabilir. Bu tarz sorunları yaşamak istiyorsanız işte "ipotekli tapu devri nasıl yapılır"ın cevabı...

Ankara'daki bir taşınmazın da içinde olduğu özelleştirme kapsamında 214 milyon 855 bin TL'lik satış gerçekleşti!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Aydın, İzmir ve Muş'taki bazı taşınmazların satışı ve Ankara'daki bir taşınmaza dair imar planı değişikliğine yönelik karar alındı. 

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Halk GYO'nun İzmir Konak 2 binasındaki 5 adet taşınmazının değeri 126 milyon TL!

Halk GYO'nun İzmir İli Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 2802 ada 15 parselde yer alan İzmir 2 binasındaki 5 adet taşınmazının 2023 değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO'nun 5 adet taşınmazının değeri ne kadar oldu?

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satıyor! 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satacağını duyurdu. 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın… İşte detaylar!

Özelleştirme İdaresi'nden şok adım! 5 ildeki 11 gayrimenkulün satışı onaylandı!

Özelleştirme kapsamında bulunan 5 ildeki 11 taşınmazın satışı onaylandı. İşte ÖİB tarafındans atışı yapılan o gayrimenkullerle ilgili merak edilenler...

Afyonkarahisar'da 24 adet gayrimenkul 6, 12 ve 24 ay taksit fırsatıyla satışta! Sakın kaçırmayın!

Afyonkarahisar Emirdağ'da Adayazı ve Bademli Mahallesinde yer alan 22 adet taşınmaz ihaleyle satışa çıkarıldı. Peki satışa çıkarılan taşınmazların fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara İncek'te 2 bin 680 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 9 milyon 550 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Altınova Tuğra İnş. ve Şüheda Konaç Ortak Girişim Grubu'na satılmasına onay verdi.

Özelleştirme İdaresi 13 ildeki 37 taşınmazı satıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 şehirde yer alan 37 ayrı taşınmazın özelleştirilmesi yapılacak. İdare tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında, söz konusu özelleştirme işleminin "satış" yöntemi kullanılarak gerçekleştirileceği belirtildi. 

Kocasinan Belediyesi 16 adet gayrimenkulün satışından 47.5 milyon TL gelir elde etti!

Kayseri Kocasinan Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında bulunan 16 adet taşınmazın satışından 47 Milyon 555 bin Türk Lirası hasılat elde etti.

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

ÖİB'den Ankara'daki 4 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme kapsamında yer alan Ankara'daki bazı taşınmazların satışı onaylandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından konuyla ilgili tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

ipotekli taşınmazın satışı Haberi

ipotekli taşınmazın satışı

Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu, "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür?" sorusunu yöneltti. 

Feride Hilal İmal soruya şu yanıtı verdi:

"İpotekli bir gayrimenkulün bir başkasına ipotek borcu ile beraber devrine engel durum bulunmaz. Bunun için ipotek alacaklısının izni de gerekmiyor. Devri takiben, tapu müdürü Türk Medeni Kanunu'nun 1019. maddesi hükmü uyarınca alacaklıya durumu haber verecek, alacaklı bir sene içerisinde eski borçludan yeni bir teminat talep etmezse borçlu yeni maliki kabul etmiş olur.

İpotekli konut satışları Temmuz 2021'de arttı...