19 / 04 / 2024

İptal Edilen İhaleler

İptal Edilen İhaleler

2017-2019 yılları arasında yıllar bazında Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarca yapılan ve daha sonra iptal edilen ihaleler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

4 yılda iptal edilen ihaleler meclis gündeminde!

2016-2019 yılları arasında Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarca yapılan ve daha sonra iptal edilen ihalelere dair çeşitli veriler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İptal edilen ihaleler TBMM gündeminde!

2016-2019 yılları arasında Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarca yapılan ve daha sonra iptal edilen ihalelere dair çeşitli veriler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

2 yılda iptal edilen ihaleler TBMM gündeminde!

2017-2019 yılları arasında yıllar bazında Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarca yapılan ve daha sonra iptal edilen ihaleler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin Tanrıkulu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

2015 yılında 164 bin 327 ihale yapıldı!

Türkiye kamu yönetiminde önemli reformlara imza atarken, çok sayıda firma teknik şartları tamamlayamadığı için binlerce ihalenin iptal edildiği ortaya çıktı. 2015 yılında 164 bin 327 ihale yapılırken, 17 bin 577’si, ihale tarihinden sonra iptal edildi.

Vakıflar, Van'daki yurt yapım ihalesini iptal etti!

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Van ili merkez Şabaniye mahallesinde yurt yapım ve kiralama işini iptal ettiğini açıkladı

Denizli Şehir Hastanesi'nin maliyeti 1.1 milyar TL olacak!

İptal edilen Denizli Şehir Hastanesi için yeni ihale gerçekleşti. İhale  1 milyar 189 milyon TL’ye Ermit Mühendislik İnşaat İle Özge İnşaat İş Ortaklığı’na verildi.

Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'nin inşaatında son durum!

İnşaatına 2010'da başlanan Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi, henüz tamamlanamadı. İptal edilen ihalelerden sonra, Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi için üçüncü kez ihaleye çıkılacağı ileri sürülüyor...

KİPTAŞ ve Ağaç A.Ş. ihaleleri iptal edildi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun verdiği durdurma kararı sonrasında iki ihale iptal edildi.İptal edilen ihaleler İBB şirketleri KİPTAŞ ve Ağaç A.Ş’ye ait ihaleler.

Gaziantep Batalhöyük imar bekliyor!

Gaziantep Batalhöyük Fidanlık Mahallesi’nde imar sorunu çözümlenemiyor. İptal edilen Fidanlık Mahallesi’nde imar sorunu yeniden ortaya çıktı.

Cahit Turhan: İptal edilen projemiz yok!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, ihale edilmesi düşünülen bazı projelerin ötelendiği bildirerek, şunları söyledi: "İptal edilen projemiz yok, ihale etmeyi düşündüğümüz bazı projeleri öteledik."

İptal edilen ihalenin damga vergisi iade edilir mi?

Güncel Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Yılmaz Sezer, ''İptal edilen ihale için ödenen damga vergisi iade edilir mi?'' sorunu cevapladı. İşte o haber...

Tekirdağ'da toplu konut alanı ilan edilen arazi TBMM'de konu oldu!

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ'da toplu konut alanı ilan edilen bir araziye ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu.

Teşvik belgesiyle inşa edilen binalar 5 yıl emlak vergisinden muaf!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi. Tasarıya göre yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen binalar 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutulacak.

Dernek ve vakıflara tahsis edilen kamu arazileri TBMM gündeminde!

Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 2003 yılından itibaren kamu arazisi tahsis edilen derneklere ve vakıflara ilişkin soru önergesi hazırladı. Ekici sorularını, Başbakan Yıldırım'a iletti..

Yeni inşa edilen binalardan 5 yıl emlak vergisi alınmayacak!

Canikli, Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında inşa edilen binalara bina harcı istisnası ve imarla ilgili harçlara ilişkin istisna ile 5 yıl süreyle emlak vergisinden istisna getirileceğini söyledi.

İztuzu Plajı'ndan tahliye edilen DALÇEV yetkililerinden suç duyurusu!

İztuzu Plajı'nda işgalci olduğu ileri sürülerek Muğla Valiliğinin kararıyla tahliye edilen DALÇEV yetkilileri, suç duyurusunda bulundu.

Gaziosmanpaşa'da riskli alan ilan edilen yerlere ilişkin 17 sorun mecliste!

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Gaziosmanpaşa'da riskli alan ilan edilen yerlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na iletti.

Toprak en çok tercih edilen yatırım seçenekleri arasında!

Başkan Rafet Orhan ''Şu an toprak ve arsa alımı her kesimin bütçesine uygun olması sebebiyle en çok tercih edilen yatırım aracı olarak görülüyor'' dedi.

İptal Edilen İhaleler Haberi

İptal Edilen İhaleler

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 2017-2019 yılları arasında yıllar bazında Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarca yapılan ve daha sonra iptal edilen ihalelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun soruları:
1- 2017-2019 yılları arasında yıllar bazında Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarca yapılan ihalelerin kaç tanesi daha sonra iptal edilmiştir?
2- Bu ihalelerin her biri ayrı olarak belirtilmek suretiyle hangi gerekçeler ile iptal edilmiştir?
3- Bahse konu ihaleler bedelleri ve usulleri ile birlikte hangileridir?
4- Anılan ihaleleri iptal edilmeden önce kazanan firma kişi, kurum ve kuruluşlar ihaleleri kazandıkları bedeller ile birlikte hangileridir?
5- Bahse konu iptal edilen ihaleleri iptalin ardından kazanan firma kişi, kurum ve kuruluşlar ihaleleri kazandıkları...