20 / 04 / 2024

ırak imar kredisi

ırak imar kredisi

Kral Selman Irak hükümetinin ülkenin yeniden imarı konusunda atacağı adımları destekleyeceğini açıkladı.

Irak'ın inşası için 5 milyar dolarlık kredi verilecek!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak'a en büyük taahhütte Türkiye'nin bulunduğunu ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu: "5 milyar dolar kredi vereceğiz. Bu, 5 milyar dolarlık krediden iş adamlarımız istifade edecek."  

Mısır petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar edecek!

Irak ile Mısır arasında 15 işbirliği protokolü imzalandığı ve Mısır'ın, petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar etmesi konusunda anlaşma yapıldığı açıklandı.

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Irak'taki Kubehan Medresesi yarım asırdır yeniden imarı bekliyor!

Osmanlı döneminde hayata geçirilen ve  bölgenin önemli dini eğitim merkezleri arasında yer alan Kubehan Medresesi, yarım asırdır yeniden imarı bekliyor...

Irak'ta Musul Havalimanı'nın yeniden imarına Şubat'ta başlanacak!

Türk şirketlerin özel yatırım teklifinde bulunan Irak'ın Musul Valisi Necim el-Cuburi, Musul Havalimanı'nın yeniden imarına şubat ayında başlayacaklarını açıkladı... 

İmar barışında peşinatı olmayana kredi imkanı!

İmar barışı ödemeleri için son 10 günün içine girildi. İmar barışı için peşinatı bulunmayan vatandaşlara bankalar yüzde 1.55’den başlayan faiz oranları ile imar barışı konut kredisi kullandırıyor.

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

İmar barışı konut kredisi kullandıran bankalar!

İmar Barışının sona ermesine çok kısa bir süre kaldı. Yapı kayıt belgesi bedeli için peşinatı bulunmayan vatandaşlara hangi bankalar İmar Barışı Konut Kredisi kullandırıyor?

Irak'ın yeniden imar sürecinde gecikmeler yaşanıyor!

ABD'li uluslararası insani yardım kuruluşu Mercy Corps yaptığı yazılı açıklamada Irak'ın yeniden imar sürecinde gecikmeler yaşandığını bildirdi.

Kral Selman'dan Irak'taki imar çalışmalarına destek!

Kral Selman Irak hükümetinin ülkenin yeniden imarı konusunda atacağı adımları destekleyeceğini açıkladı.

Kuveyt'ten Irak'ın yeniden imarı için 85 milyon dolar!

Kuveyt Kalkınma Fonu yaptığı açıklamada Irak'ın yeniden imarı için bu ülkeye 85 milyon dolar yardım yapıldığını açıkladı.

Ankara-Ankara Projesi tüketici dava duruşması 7 Mayıs'a bırakıldı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ankara-Ankara Projesi tüketici davasının dün yapılan duruşmasında; davacıya bir sonraki celseye kadar imar barışı başvurusuna ilişkin beyanda bulunması için süre verildi. Bir sonraki duruşma 7 Mayıs 2019 tarihine bırakıldı...

Düşük faizli imar barışı kredisi veren bankalar!

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank imar barışından faydalanmak isteyip finansal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara yüzde 1.33’den başlayan faiz oranları ile imar barışı kredisi kullandırıyor...

Irak yeniden imar edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Irak’ın istikrar ve yeniden imarına yönelik çalışmaları destekleyeceğini açıkladı. Erdoğan, “Irak’ın yeniden imarı için 5 milyar dolarlık kredi taahhüt etmiştik'' diye konuştu.

ırak imar kredisi Haberi

ırak imar kredisi

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Irak hükümetinin, ülkenin imarı için destek vereceğini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin basın ofisinden açıklama yapıldı. Başbakan Abdulmehdi, Kral Selman ile telefon görüşmesi yaptı. 

İki ülke arasındaki iş birliğinin artırılması için Kral Selman, ülkesinin Irak'ın güvenlik, istikrar ve refahı konusunda gösterdiği hassasiyeti vurguladı ve Irak hükümetinin ülkenin yeniden imarı konusunda atacağı adımları desteklediğini söyledi.

Abdulmehdi ise görüşmede, iki ülke arasında petrol, ticaret ve ekonomi alanında daha fazla iş birliği yapılmasını arzuladığını söyledi. Irak, başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleriyle ilişkilerini iyileştirmeyi...