24 / 04 / 2024

İran ambargosunun kalkması inşaatı nasıl etkiler

İran ambargosunun kalkması inşaatı nasıl etkiler

Türkiye’nin sınır komşusu İran’ın Batı ve ABD ile yürüttüğü müzakereler neticesinde 12 yıldır uygulanan ambargo son buldu. Ambargonun son bulması nedeniyle İran ekonomisinin bu yıl yüzde 8 oranında büyümesi bekleniyor.

İran ambargosunun kalkması inşaatta yeniden kıpırdanma sağlayacak!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Hatice Karahan bugün köşesinde " İran'a gün doğarken " yazısına yer verd. İşe " İran'a gün doğarken " yazısının detayları..

Doğan Karahan Taşkıran Gayrimenkul İnşaat Gıda İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğan Karahan Taşkıran Gayrimenkul İnşaat Gıda İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi 400 bin TL sermaye ile bugün Doğan Karahan Taşkıran tarafından kuruldu.

İnşaat, BIST 100'de en fazla kazandıran sektör!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yüzde 0,73 düşüşle tamamladı. BIST 100 endeksine göre en fazla kazandıran sektör yüzde 0,66 ile inşaat.

Demet Akalın, Kadir Dalkıran'ın 2 yıllık ev kirasını ödedi!

Karma dövüş sanatları dalında Dünya Şampiyonu olan Kadir Dalkıran'a bir jestte Demet Akalın'dan geldi. Akalın, şampiyonun 2 yıllık ev kirasını ödedi.

Hakan Kıran martı figürlü konut tasarlıyor!

İSTANBUL Kabataş Transfer Merkezi'nin mimari Hakan Kıran aynı zamanda gayrimenkul geliştiriyor. Kıran'ın tasarımlarındaki martı figürü dikkat çekiyor.

Taşkıran Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşkıran Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Ertuğrul Taşkıran tarafından kuruldu.

Kırklareli Büyükkarıştıran Küçük Sanayi Sitesi açıldı!

Kırklareli Büyükkarıştıran Belediyesi tarafından 5 bin metrekarelik alanda yaptırılan Büyükkarıştıran Küçük Sanayi Sitesi açıldı. Belediye Başkanı Lütfü Karaman, site ile ilgili açıklama yaptı.

Emlak sektörünün duayeni Abidin Çağıran vatandaşlarla buluştu!

Yenimahalle Belediyesi, emlak sektörünün başarılı ismi Abidin Çağıran'ı YENİMEK 'Emlak Danışmanlığı Kursu' alan vatandaşlarla seminerde buluşturdu.

Alkıran İnşaat Kimya Hırdavat Sac Metal Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alkıran İnşaat Kimya Hırdavat Sac Metal Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Serdar Bulutlu tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Altınoran’da Ev Aldıran Çadır Günleri başladı!

Sinpaş Yapı tarafından gerçekleştirilen Türkiye gayrimenkul sektörünün temalı en büyük yaşam projesi olan Altınoran’da "Ev Aldıran Çadır Günleri" başladı.

Altınoran'da ev aldıran çadır günleri!

Sinpaş GYO imzasıyla hayata geçirilen Altınoran'da ev aldıran çadır günleri 10 - 11- 12 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Projede Çadır Günü'ne özel yüzde 30 indirim sağlanıyor.

Burçin Yıldıran Sezen, Aşçıoğlu'nun İş Geliştirme Direktörü oldu!

Aşçıoğlu Grubu’nda İş Geliştirme Direktörlüğü’ne Burçin Yıldıran Sezen getirildi. Sezen’in kariyerinde yerli ve yabancı firmalarda yöneticilik deneyimleri yer alıyor.

Dalgakıran İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Dalgakıran İnşaat Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Emrah Dere imzasıyla kuruldu.

Babacan Premium Tower'da ev sahibi olmayı kolaylaştıran kampanya!

Babacan Premium Tower'da ev sahibi olmayı kolaylaştıran kampanya devam ediyor. 262 dairenin yer aldığı Babacan Premium Tower’da 1+1 daire fiyatları 269 bin TL'den başlıyor..

İran ambargosunun kalkması inşaatı nasıl etkiler Haberi

İran ambargosunun kalkması inşaatı nasıl etkiler

Türkiye’nin sınır komşusu İran’ın Batı ve ABD ile yürüttüğü müzakereler neticesinde 12 yıldır uygulanan ambargo son buldu. Ambargonun son bulması nedeniyle İran ekonomisinin bu yıl yüzde 8 oranında büyümesi bekleniyor. İran’a ambargoların kalkması ile ticaretin canlanacağını belirten KARS-ARDAHAN-IĞDIR Vakfı (KAİ Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit,   “İran’a ambargonun kalkması sınır illerinin ticari anlamda yatırım çekmesi için iyi bir fırsat yaratır” dedi.


İran’la ticaretin serbestleşmesinin özellikle sınır illeri olan Kars-Ardahan-Iğdır için yeni fırsatlar doğurduğunun altını çizen KAİ Vakfı Başkanı Sabri Yiğit, “İran’ın dondurulmuş 100 milyar dolar varlığı mevcut. Yaptırımların kalkmasıyla bu varlıkların 30-50 milyar dolarlık kısmının serbest kalması öngörülüyor. Ülke olarak bu yatırımdan mutlaka pay kapmamız gerekiyor” dedi.


İki ülke arasında yatırım heyetlerinin kurulmasının önemini vurgulayan Yiğit, “İran’daki alt yapı yatırımları,...