20 / 04 / 2024

işçilerin key ödemeleri

işçilerin key ödemeleri

3320 sayılı kanun gereğince, memur ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı yapılıyor. Konut edindirme yardımı 180 aylık süre ile yapılıyor. Peki, işçi KEY ödemeleri nasıl yapılır?

İşçilerin KEY ödemeleri 2014!

İşçilerin KEY ödemelerine ilişkin esaslar, 3220 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmeliğe göre, işverenler, işçileri adına bu Yönetmelikte belirtilen süre, miktar, usul ve esaslara göre Yardım yapmak zorunda...

Patronlar işçiden kestiği KEY parasını ödememiş

Yaklaşık yedi milyon kişiyi ilgilendiren KEY'de son viraja girilirken, başta belediyeler olmak üzere birçok işverenin KEY kesintilerini ödemediği belirlendi. Yine de hak sahiplerine ödeme yapılacak.

İşçilerin yüzde 53.3'ü kiracı: Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor!

Şehir Plancısı Yusuf Ekici, sağlıklı konut hakkı için konutun rant aracı olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Konuta erişim sorunu gittikçe büyürken, işçilerin yüzde 53.3'ünün kiracı olduğu belirtildi. 

İşçilerin büyükşehirlerden en büyük göç nedeni konut ve kira!

Kredi faizlerinin düşük, paranın bol olduğu dönemde talep de fazla olunca konut fiyatlarının arttığını söyleyen Hürriyet gazetesi Köşe Yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında işçilerin en büyük göç nedeninin konut ve kira fiyatları olduğunu söyledi.

700 bin işçinin toplu sözleşmesinde son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin ve Başkan Atalay’dan peş peşe açıklamalar!

Kamu işçilerinin maaş zammı kapsamında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde son viraja girildi. Belirlenecek rakam sonrasında işçilerin bir kısmı ocak ayında, diğerleri ise martta ödemeleri alacak.

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği Ocak 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Şimdi bakın! 

Çiftçiler tarımsal destek ödemesi tarihlerini merak ediyor. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği Ocak 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Şimdi bakın! 

Çiftçi vergi iadesi ödemeleri ne zaman yapılacak?

Son başvuru tarihinin üzerinden yaklaşık 2 ay geçen çiftçilere yapılacak olan vergi iadeleri merakla bekleniyor. Peki Çiftçi vergi iadesi ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Ev kiraları işçilerin ücretleriyle yarışıyor!

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Diyarbakır Şubeleri yaptığı açıklamada, "Market harcamaları bir önceki yıla göre iki katından fazla artmıştır. Elektrik faturaları tam bir soyguna dönüşmüştür. Ev kiraları işçilerin ücretleri ile yarışır seviyeye gelmiştir” ifadelerini kullandı.

TOKİ'den işçilerin maaşlarına ödenmediği iddialarına yönelik açıklama!

TOKİ bir şantiyede işçilerin maaşlarının ödenmediği yönündeki iddialara yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Ankara'da inşaat alanındaki toprak kayması sonucu ölen işçilerin sayısı 2'ye yükseldi!

Ankara Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi'nde inşaat alanındaki toprak kayması sonucu ölen işçilerin sayısı 2'ye yükseldi...

Turizm işletmelerinin kira ödemeleri 6 ay ertelenecek!

TBMM Genel Kurulunda, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi kabul edildi. Buna göre Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden tahsil edilmesi gereken kira ödemeleri 6 ay süre ertelenecek.

Nakdi Ücret Desteği ödemeleri başladı!

Ücretsiz izne ayrılan işçilerin ağustos ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemeleri başladı.

İran'da inşaat sektöründe çalışan işçilerin eylemine hapis cezası!

İran'ın Merkezi eyaletine bağlı Arak kentinde maaşları ödenmediği sebebiyle Ekim 2019'da gösteriler düzenleyen işçilerin yargılandığı davada 42 inşaat sektöründe çalışan işçi için birer yıl hapis kararı alındı.

Destek ve işsizlik sigortası ödemeleri evlerde yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ödemesi ve kısa çalışma ödemeleri, vatandaşlara PTT çalışanları tarafından 6 Nisan'dan itibaren konutlarında teslim edileceğini söyledi.

Sabiha Gökçen-Pendik metrosu inşaatında işçilerin üzerine demir düştü!

Sabiha Gökçen-Pendik arasındaki metro hattının Pendik Yayalar Mahallesi'ndeki tünel inşaatında, işçilerin üzerine demir düştü.

işçilerin key ödemeleri Haberi

işçilerin key ödemeleri

İşçi KEY ödemeleri!

3320 sayılı kanun gereğince, memur ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı yapılıyor. Konut edindirme yardımı 180 aylık süre ile yapılıyor.


Konut edindirme yardımı kapsamında;  İlk altı ay için ayda : 3.500. TL; İkinci altı ay için ayda : 7.500. TL; Üçüncü altı ay için ayda : 10.000. TL; Dördüncü altı ay için ayda : 13.000. TL; Kalan süreler için ayda : 16.000. TL yardımda bulunuluyor. 


Peki, İşçi KEY ödemeleri nasıl yapılır? İşçilere yapılan konut edindirme yardımı esasları nelerdir?


İŞÇİLERE YAPILACAK YARDIM 

İşçilere Yapılacak Yardım 

Madde 11 − İşverenler, işçileri adına bu Yönetmelikte belirtilen süre, miktar, usul ve esaslara göre Yardım yapmak zorundadırlar. 


Yardım ödeme süresi içinde, işyerinde çalışan işçi sayısının (10)'dan aşağı düşmemesi durumunda, bu tarihi takip eden aybaşından itibaren İşverence...