26 / 04 / 2024

ışık tarakçıoğlu

ışık tarakçıoğlu

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Tekstil Vakfı Ortak Araştırma Merkezi (TAM), konut ve iş yerlerini aşırı sıcak ve soğuk havadan korumak amacıyla akıllı çatı ve güneş enerjisi kolektörü sistemi geliştirdi.

K Çavuşoğlu Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

K Çavuşoğlu Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 35 milyon 25 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kibar, Ahmet Kibar, Asım Kibar, Aysun Kibar ve Haluk Kayabaşı ortaklığında kuruldu.

Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi binası Meclis gündeminde! Kim teslim aldı?

Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi’ndeki sorunlar Meclis gündeminde. Peki bu binayı kim teslim aldı? İşte merak edilenler...

Kılıçoğlu, Megaron profesyonel çatı hizmeti sunmaya başladı

Evlerimizde çatının uzun ömürlü ve sıkıntısız olması ve doğru bir ürün tercih edilmesi kadar uygulamanın doğru yapılması işe ilişkilidir. Bu kapsamda Kılıçoğlu, Megaron profesyonel çatı hizmeti sunuyor. İşte detaylar...

Saraçoğlu Emlak Tarım Otomotiv İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saraçoğlu Emlak Tarım Otomotiv İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Muhyeddin Sadık Saraçoğlu tarafından kuruldu.

Sinan Tarakçıoğlu Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sinan Tarakçıoğlu Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Abdullah Sinan Tarakçıoğlu tarafından kuruldu.

Kılıçoğlu Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçoğlu Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Silivri'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hamza Kılıç tarafından kuruldu.

Nevşehir Kıratlıoğlu Mahallesi’ne dönüşüm müjdesi!

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kıratlıoğlu Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 2020 yılı Mart ayında başlayacağını ve bölgenin Nevşehir’in en gözde merkezlerinden olacağını söyledi.

Contemporary Istanbul kavramsal tasarımı Tabanlıoğlu imzası taşıyacak!

Orta Doğu, Balkanlar, Kafkasya ve Doğu Akdeniz ülkelerinden Avrupa ve Amerika'ya kadar uzanarak tüm dünyaya hitap eden çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul (CI) artık, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın kavramsal tasarımlarıyla kapılarını aralayacak.

Levent Gök: Saraçoğlu Mahallesi'nin yıkılmasına izin vermeyeceğiz!

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Ankara'nın en önemli kültür mozaiğini oluşturan Saraçoğlu Mahallesi'nin yıkılmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Kılıçoğlu Kiremit 90. yaşını kutladı!

Endel Şirketler Grubu’nda yer alan Kılıçoğlu geçtiğimiz günlerde Eskişehir Anemon Otel’de 90. yılına özel bir resepsiyon düzenledi.

Kılıçoğlu Kiremit yeni ürünlerini tanıttı!

Endel Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Kılıçoğlu Kiremit, Yapı Fuarı'nda yeni ürünlerini tanıttı

Kılıçoğlu Mikrokil Kiremit ile uzun ömürlü çatılar!

Bu yıl 90. kuruluş yılını kutlayan Kılıçoğlu, Mikrokil Kiremit üretiyor. Kılıçoğlu kiremitleri standartların çok üzerinde su geçirmezlik özelliğini de içinde barındırıyor.

Eskişehir Yalçın Kılıçoğlu Plaza tanıtıldı!

Eskişehir Tarihi Kılıçoğlu Sineması yıkıldı. Sinemanın yerine yapılması planlanan plaza için çalışmalarda sona yaklaşıldı.

ışık tarakçıoğlu Haberi

ışık tarakçıoğlu

Merkez Koordinatörü Prof. Dr. Işık Tarakçıoğlu, yaptığı açıklamada, akıllı çatı uygulamasının temelini, donarken ısı yayan, erirken de ortamdaki ısıyı emen petrol ve tuz kökenli faz değiştiren maddelerin oluşturduğunu kaydetti.

Akıllı çatı uygulamasını, izole edilmiş polyester bilet gişesinde denediklerini açıklayan Tarakçıoğlu, "Bir metrekaresi 6 YTL olan faz değiştirici maddeleri çatıda kullandık, iyi sonuçlar aldık fakat çok sıcak günlerde yetersiz kaldığını gördük. Biz de sistemin üstüne yerleştirilecek açılır kapanır izolasyon sistemini geliştirdik" diye konuştu.

TAM'ın geliştirdiği sistem kapsamında, havanın aşırı sıcak olduğu yaz günlerinde faz değiştirici maddelerin üstünde yer alan ve strafordan oluşan izolasyonu kapattıklarını, yaz gecelerinde ise açtıklarını kaydeden Tarakçıoğlu, bu şekilde sıcak havanın etkisini dört ile beş derece arasında azaltabildiklerini söyledi.

Işık Tarakçıoğlu, "Kış günlerinde ise...