25 / 04 / 2024

Nevşehir Kıratlıoğlu Mahallesi’ne dönüşüm müjdesi!

Nevşehir Kıratlıoğlu Mahallesi’ne dönüşüm müjdesi!

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kıratlıoğlu Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 2020 yılı Mart ayında başlayacağını ve bölgenin Nevşehir’in en gözde merkezlerinden olacağını söyledi.



Nevşehir Belediyesi'nin başlattığı temizlik kampanyası ve hizmet seferberliği kapsamında belediye ekipleri Karasoku ve Herikli Mahallelerine ziyarette bulundu Çok sayıda belediye personelinin katılımıyla düzenlenen çalışmalara eşlik eden Belediye Başkanı Rasim Arı, Kıratlıoğlu Mahallesi’nde yapılan kentsel dönüşüm projesinin 2020 yılı Mart ayında başlayacağını ve hayata geçirilecek olan örnek proje ile bu bölgenin Nevşehir’in en gözde merkezlerinden biri haline getirileceğini söyledi.

Öğle saatlerinde Osmanlı Caddesi üzerinde bir araya gelen Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Karasoku ve Herikli Mahallelerinde çalışma başlattı. Çok sayıda belediye personeli ve iş makinelerinin katıldığı çalışmalar kapsamında mahalleyi baştan aşağıya temizleyen ekipler, parklardaki ve sokaklardaki ağaçlar için bakım ve mevsimlik budama işlemi yaptı.

Mahalle içinde bulunan boş arazilerdeki hafriyatları ve inşaat atıklarını kaldırarak görüntü ve çevre kirliğini de önleyen ekipler ayrıca mahallenin çeşitli altyapı ve üstyapı problemlerinin çözümü için de çalışmalarına başladı.

Nevşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ise mahallede ev ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretlerde ihtiyaç sahibi aileleri de tespit eden yetkililer ayrıca belediyenin çeşitli hizmetleriyle ilgili aileleri bilgilendirdi.

Başkan Arı’dan Kentsel Dönüşüm Müjdesi

Çalışmaları başlatığ bir süre beraberinde başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte Karasoku Mahallesi'nde çevre temizliği yapan Belediye Başkanı Rasim Arı, mahalle içerisindeki eksikliklerin giderileceğini söyledi.

Karasoku Mahallesi için planlanan kentsel dönüşüm projesinin 2020 yılı Mart ayında başlayacağını ve bölgenin Nevşehir’in en gözde merkezlerinden biri olacağını söyleyen Arı, “Bu bölgede zaten söz verdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Şehrin ilk değişimi 31 Mart 2019’da gerçekleşmişti ikinci değişimi de yine 31 Mart tarihinde kentsel dönüşüme başlayarak yapacağız. Kentsel dönüşüm projemizin ilk etabı Karasoku Mahallesi’nde eski pazar yerinin olduğu bölgede başlayacak. TOKİ’nin vizyon projelerinden birinin uygulanacağı bu alan, şehrin en özel yeri olacak ve beraberinde Türkiye’de böyle özel ve güzel bir yer olmayacak. Bu alan, 4+1 katlardan oluşan muhteşem bir bölge olacak. Kentsel dönüşüm gerçekleştirilene kadar ise burada insanlarımız yaşamaya devam edecek. Onların burada hayatlarını daha rahat devam ettirmelerini temin edecek temizliği, küçük tadilatları ve benzeri çalışmaları yaparak onların da duasını almak istiyoruz.” şeklinde konuştu. 


Geri Dön