26 / 04 / 2024

Işıklar Ocağı

Işıklar Ocağı

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği ocağı işleten firmaya ait Işıklar Ocağı'nın iki ayağı üretime açıldı. 5 aylık aradan sonra dün sabah işbaşı yapan işçiler madenin açılmasından memnun olduklarını söyledi...

Kuzey Işıkları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Işıkları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

Silivri Kavaklı'da modern değişim!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ilçe genelinde başlattığı yol, meydan ve park düzenlemeleri ilçe halkı tarafından beğeniyle karşılanırken, mahallelere de prestij kazandırmaya devam ediyor.

Işıklar Yapı Ürünleri, Ekoklinker mantolu tuğlayı üretti!

İnşaat sektörü için yalıtımı bünyesinde barındıran bir tuğla geliştirildi. Işıklar Yapı Ürünleri'nin Ekoklinker isimli ürünü, özel fırınlarda 1000 derecede pişirilen klinker tuğlanın iç kısmına mineral yün yerleştirilerek üretiliyor.

Işıklar Yapı Ürünleri Eko Klinker 5 Mayıs'ta!

Işıklar İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin düzenlediği basın etkinliği Eko Klinker, 5 Mayıs 2016 günü saat 10:00'da, The Plaza Otel'de gerçekleşecek.

Fenerbahçe Üniversitesi için çalışmalar hızlandı!

Silivri’ye kurulması planlanan Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili kuruluş çalışmalarını sürdüren Kulüp Yöneticileri, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı ziyaret ederek süreç hakkında bilgi verdi.

Özcan Işıklar: 3. Köprü Silivri'nin tarım arazilerini tehdit ediyor!

CHP'li Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar "3. köprü bağlantı yolları Silivri'nin tarım arazilerini tehdit ediyor" diyor. Akademisyenlerle bölgedeki tarımı geliştirmek için proje yürüten belediye bir yandan da arazi mafyasıyla mücadele ediyor.

Işıklar Tasarım Yapı Elektrik İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Işıklar Tasarım Yapı Elektrik İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nesib Söker tarafından 100 bin TL sermaye ile 25 Ocak'ta Ümraniye, Tepeüstü Mahallesi, Alemdağ Caddesi'nde kuruldu.

İGA Havalimanı maden ocağı kuruyor!

3. havalimanı projesi nedeniyle yoğun tahribata uğrayan Ağaçlı köyü ve Işıklar köyüne Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon ortaklığı ile kurulan İGA Havalimanı AŞ şimdi de maden ocağı kuruyor.

Bilecik'teki mermer ocağı 3 yıldır ruhsat alamıyor!

İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, üç yıldır Bilecik’te ruhsat beklediği ‘mermer ocağı’ndan umudu kesti. Kahyaoğlu başbakanlıktan bir türlü vize çıkmayınca ortağı Taylan Cengiz ile aynı bölgede organik yumurta işine soyundu.

Özcan Işıklar'dan hisseli arazi satışı uyarısı!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Muhtarlar Derneği ziyaretinde Silivri’de günden güne artan parselli, hisseli satışlar masaya yatırdı, Işıklar hisseli arazi satışlarının vatandaşı kandırmaya yönelik olduğuna dikkat çekti.

Antalya Işıklar Caddesi'nde dönüşüm ada bazlı olmalı!

Antalya Işıklar Caddesi son dönemde müteahhitlerin istilasına uğradı. Gençlik Mahallesi Muhtarı Ömer Kaya, mahallelerindeki eski binaların müteahhitlere verilerek binaların yıkılıp daha fazla kat karşılığında yenisinin yapılmasına tepki gösterdi.

Antalya Işıklar Caddesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Işıklar Caddesi'nde 1969 yılında yapılan 4 katlı Karayolları Apartmanı kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkılıyor. Binanın yerine 7 katlı lüks bir daire yapılacak. Müteahhit hak sahiplerine ücretsiz daire verecek.

Işıklar Ocağı Haberi

Işıklar Ocağı

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği ocağı işleten firmaya ait Işıklar Ocağı'nın iki ayağı üretime açıldı. 5 aylık aradan sonra dün sabah işbaşı yapan işçiler madenin açılmasından memnun olduklarını söyledi.


Soma'da 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının ardından, müfettişler tarafından yapılan denetimlerde iş güvenliği koşulları uygun olmadığı için faaliyetleri durdurulan Işıklar Ocağı'nda son incelemesinin ardından iş güvenliği raporu olumlu çıkınca, üretime izin verildi. Bu izinle, bin 700 işçi de dün sabah işbaşı yaptı. Gün doğmadan önce Soma, Akhisar, Kırkağaç, Savaştepe ve Kınık'tan servislere binerek ocağa gelen ilk vardiyanın işçileri, 5 ayın ardından saat 07.30'da madene indi. Aylar sonra yeniden işbaşı yapan işçiler, arkadaşlarını kaybetmenin burukluğuyla, eve ekmek götürecek olmanın sevincini bir arada yaşadı. 


'BU KÖMÜR BENİM EKMEĞİM' 


Madenin açılması en çok zor günler...