20 / 04 / 2024

iskan affı 2018

iskan affı 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı imar barışının detayları netlik kazanmaya başladı. İmar barışı kapsamında çürük olmayan, iskânsız yapılar kayıt altına alınarak iskân verilecek.

İmar affı müteahhitleri kurtaracak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Yaşanan deprem felaketinin ardından gözler yine müteahhitlere çevrilirken, yıkılan 10 ildeki binaları yapan bu kişiler de tek tek göz altına alınmaya başladı. Peki müteahhitler, 2018 yılında çıkarılan imar affı ile kurtulabilir mi? İşte yanıtı…

Depremin vurduğu bölgenin imar affında acı tablo!

6 Şubat'ta Türkiye'yi sarsan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremle birlikte 2018'de çıkarılan imar affı tekrar gündeme düştü. Söz konusu afla birlikte depremin vurduğu 10 ilde toplam 294 bin kaçak yapının affedildiği belirlendi.

Depremden etkilenen 10 ilin imar barışı bilançosu belli oldu: 2018'de 294 bin 166 binaya yapı kayıt belgesi verildi!

6 Şubat tarihinde Türkiye'yi sarsan ve 10 şehirde büyük yıkıma sebep olan depremle beraber 2018'de çıkarılan imar affı yeniden gündem oldu. İşte detaylar...

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

İmar affı kaçak yapı sorununu çözdü mü?

2018 yılında çıkarılan İmar Barışı ile kaçak yapıların kayıt altına alınması planlandı. Peki imar affı kaçak yapı sorununu çözdü mü, yoksa kaçak yapılaşmayı mı özendirdi?

İzmit'te 2018'de 1.233 adet iskan ruhsatı verildi!

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, İzmit’te 2018 yılı içinde 1233 adet iskân ruhsatı verildiğini açıkladı.

İmar affı resmen uzatıldı! Son gün 31 Aralık 2018!

İmar affında başvuru süresini uzatan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İmar barışında son gün 31 Aralık 2018 oldu..

İmar affı süresi uzatıldı!

8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar affında başvuru tarihi 31 Ekim 2018'de sona erecekti. Vatandaşların yoğun talebi üzerine imar affı süresi uzatıldı..

İmar affı hesaplama 2018!

İmar affı kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi için ödenmesi gereken bedel, konutlarda yüzde üç, ticari kullanımlarda yüzde beş oranında hesaplanıyor. İşte imar affı hesaplama 2018 örneği..

Gecekondu imar affı 2018!

İmar barışına müracaat eden malikler bazı haklardan yararlanabiliyor. Peki, hangi yapılar için imar barışına başvurulabiliyor? Gecekondular için imar affına müracaat edilebiliyor mu?

İmar affı ödeme planı!

İmar affı kapsamında yapı kayıt belgesinin alınabilmesi için yapı kayıt belgesi bedelinin de 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmiş olması gerekiyor..

Hisseli tapuda imar affı!

13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen imar affı ile yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınıyor. Peki, hisseli tapu için imar affına başvurulabilir mi?

Kartepe Belediyesi emlak vergisi affı için uyardı!

Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kabul edilen vergi affı kanunu başvuruları 27 Ağustos 2018 tarihinde sona erecek. 

iskan affı 2018 Haberi

iskan affı 2018

İmar barışı kapsamında çürük olmayan, iskânsız yapılar kayıt altına alınarak iskân verilecek. İskan, bina inşaat maliyetinin yüzde 3’ü karşılığında olacak. Bu da 100 metrekate ev için ortalama 1896 lira demek
 
Gazete Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 15 milyon ihtilaflı yapıyı imar barışıyla kayıt altına alma planının detayları ortaya çıkmaya başladu.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 26 milyon yapının yüzde 60’ını ilgilendiren kaçak yapılaşma sorununun çözümü için çürük olmayan bağımsız birimlerde vatandaşın imara ve iskâna aykırılığını bildirerek, cüzi bir ücret ödenmesi karşılığında kayıt altına alınmasını öngören düzenlemeyi Meclis’ten çıkaracaklarını söyledi. 


3 MİLYAR TL KAYNAK

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın emlak vergisi için kullandığı bina inşaat maliyet bedellerinin gösterildiği cetvel baz alınarak yapılan hesapta, konutlar için...