19 / 04 / 2024

İskan başvurusu nasıl yapılır

İskan başvurusu nasıl yapılır

Müteahhit kişi veya firma inşaatının tamamlanmasının ardından iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılabiliyor. Peki iskan başvurusu nasıl yapılıyor, gerekli belgeler nelerdir? İşte iskan başvurusu için gerekli evraklar 2021...

İskan başvurusu için gerekli evraklar 2021!

Müteahhit kişi veya firma inşaatı tamamladıktan sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuruluyor. Peki iskan başvurusu nasıl yapılıyor, gerekli belgeler nelerdir? İşte iskan başvurusu için gerekli evraklar 2021...

İskan başvurusu nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde bina inşa edildikten sonra hemen oturuma başlanılamıyor. Yapının yasal olarak bittiğini göstermek için belediyeden iskan izninin alınması gerekiyor. Peki, iskan başvurusu nasıl yapılır?

İskan başvurusunu kim yapar?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan herhangi bir yapının belirli kriterlere uygunluğuna göre belediye tarafından verilen onay belgesine iskan deniyor. Peki, iskan başvurusunu kim yapar?

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler dikkat! e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler TOKİ başvuruları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır? 

Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır?

Bir araç kaza yaptıktan sonra aracını yaptıran sürücülerin değer kaybı başvurusunu e-Devlet’ten nasıl yapacakları merak ediliyor. Güncel olarak e-Devlet üzerinden araç değer kaybı başvurusu gibi bir hizmet almak mümkün değil.

SGK hasta bezi başvurusu nasıl yapılır 2024? Hasta bezi ödemesinde detaylar belli oldu! e-Devlet hasta bezi sorgulama!

SGK hasta bezi başvurusu ve ödemeleri ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki SGK hasta bezi başvurusu nasıl yapılır 2024? e-Devlet'ten hasta bezi sorgulaması yapılır mı?

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki, TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 500 bin sosyal konut projesi: TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 12. Kalkınma Planı kapsamında dar ve orta gelirlilere yönelik 500 bin konut üretileceği açıklandı. Peki, Kahramanmaraş TOKİ konut başvurusu ne zaman? TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar...

Genel Sağlık Sigortası (GSS) başvurusu nasıl yapılır? Belgeler ve detaylar burada!

Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) başvurmak için gereken belgeler ve e-devlet üzerinden nasıl başvuru yapılacağına dair bilgiler önemlidir. Peki Genel Sağlık Sigortası başvurusu nasıl yapılır, gereken belgeler nelerdir? İşte GSS başvurusu hakkında detaylı bilgiler haberin devamında...

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır 2023? Ücretli öğretmen maaşı kaç TL? Başvurmak isteyenler şimdi bakın! 

2023-2024 Eğitim yılının başlamasına kısa bir zaman kala ücretli öğretmenlik başvuruları gündeme geldi. Peki Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır 2023?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Halk Süt Projesi, ihtiyaç sahibi, muhtaç ve dar gelirli ailelere çocuklarının süt ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir destek sağlıyor. Peki, İBB Halk Süt'e nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

AFAD hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır 2023? 137 bin 596 hak sahipliği başvuru geldi! Depremzedeler dikkat! 

AFAD Afetzede Hak Sahipliği için şu ana kadar 137 bin 596 hak sahipliği başvuru geldi. Peki AFAD hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır 2023?

YKS ulaşım desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuru 2023! Nasıl başvuru yapılır?

'YKS ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler, başvurusu nasıl yapılır?' sorularının yanıtları binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor.  Peki YKS ulaşım barınma desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları nasıl yapılır 2023?

Vize başvurusu nasıl yapılır? Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? 

Yurt dışına seyahat gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar vize başvurularının nasıl yapıldığını sorguluyor. Peki, Vize başvurusu nasıl yapılır? Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? İşte detaylar...

Depremzede yol desteği detayları belli oldu! Depremzede yol parası başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara yol parası desteği veriliyor. Peki, destekten kimler faydalanacak? Yol parası desteği için nasıl başvuru yapılacak? İşte detaylar...

İskan başvurusu nasıl yapılır Haberi

İskan başvurusu nasıl yapılır

İskan başvurusu dilekçe örneği 2021!
İskan izni, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimlerince hazırlanıyor. Müteahhit kişi veya firma inşaatı bitirdikten sonra bu izni almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapabiliyor. 

Başvuru sonrasında iskan için mal sahibinin başvurusunun ardından yapının ruhsat ve eklerine uygun olduğu ve kullanılmasında fen bakımından mahzur görülmediği incelenebiliyor. 

Belediyeler, valilikler mal sahiplerinin başvurularını en geç otuz gün içinde sonuçlandırıyor. Aksi durumda bu müddetin ardından yapının tamamının veya biten kısmının kullanılmasına izin veriliyor. 

Gereli belgeler alınarak yapı kullanım izni başvurusu yapılabiliyor. İskan başvurusu dilekçe örneği 2021 şu şekilde hazırlanıyor:

İskan başvurusu dilekçe örneği 2021!

………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE

…………………………/İSTANBUL

………………………… Mahallesi ……………….. Pafta ……………….. Ada ……………….. Parsel sayılı...