19 / 04 / 2024

İskan başvurusu için gerekli evraklar 2021!

İskan başvurusu için gerekli evraklar 2021!

Müteahhit kişi veya firma inşaatı tamamladıktan sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuruluyor. Peki iskan başvurusu nasıl yapılıyor, gerekli belgeler nelerdir? İşte iskan başvurusu için gerekli evraklar 2021...



İskan başvurusu için gerekli evraklar 2021!
İskan izni, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. Müteahhit kişi veya firma inşaatı bitirdikten sonra bu izni almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunabiliyor.

Başvurunun ardından iskan için mal sahibinin müracaatı üzerine yapının ruhsat ve eklerine uygun olduğu ve kullanılmasında fen bakımından mahzur görülmediği tespit ediliyor.

Belediyeler, valilikler mal sahiplerinin müracaatlarını en geç otuz gün içerisinde sonuçlanıyor. Aksi durumda bu müddetin sonunda yapının tamamının veya biten kısmının kullanılmasına izin veriliyor. 

Gereli belgeler temin edilerek yapı kullanım izni başvurusu yapılabilir. İskan başvurusu için gerekli evraklar 2021 şu şekilde:

İskan başvurusu için gerekli evraklar 2021

- Yapı Kullanım İzni istemiyle yazılan dilekçe
- Tapu kaydı bilgileri
- Vergi Dairesi’nden ”borcu yoktur” yazısı
- Dış Kanal Belgesi (İZSU)
- Telekom Vizesi
- Proje Müellifleri Raporu
- Yapı Denetim Kuruluşu’ndan alınan belge
- Yapının Cephe fotoğrafları (13 x 18 cm ölçülerinde)
- Emlak ve Çevre Temizlikten alınan ”vergi borcu yoktur” yazısı
- SGK’dan alınan ”Borcu Yoktur” Belgesi


Geri Dön