24 / 04 / 2024

Konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler!

Konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler!

Konut kredisini,geliri olup bunu ispatlayan, en az 18 en fazla 70 yaşındaki kişiler alabiliyor.Peki, konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?Kimler konut kredisi alabiliyor?



Konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler!

Konut kredisi almak isteyen kişi, kendisine en uygun olan herhangi bir bankadan kredi alabiliyor.Fakat kişinin daha önceden sorunlu kredisi varsa ve bankalar tarafından verilen kredi skorlaması kötüyse kredi kullanamıyor.Konut kredisi için gerekli belgeler şu şekilde;

1.Nüfus Cüzdanı fotokopisi veya noter tasdikli sureti,

2.İkametgâh belgesi veya her hangi bir kuruma ait son 3 aylık fatura,

3.Maaş bordrosu yada gelir gösterir nitelikte belge,

4.Alınacak konutun tapu fotokopisi,

5.Varsa tapu fotokopileri, kira kontratları veya diğer gelir olarak gösterilebilecek belgeler,

6.Son aya ait maaş bordrosu veya şirket yazısı.


Konut kredisi evraklarının yanında konutta aranan özellikler de bulunuyor.Konutta aranan özellikler; İnşaat ruhsatı, kat irtifakı, kat mülkiyeti gibi tapulardan en az birinin olması gerekiyor. Alınacak ev inşaat halinde ise, banka kendi anlaşmalı olduğu inşaat projelerinden kredi vermeye yönlendiriyor.


İşyeri kredisi için istenilen diğer belgeler şu şekilde;Serbest meslek sahipleri için; Vergi levhası,Şirket ortakları için; Vergi levhası veya Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer alan kuruluş ilanı fotokopisi


Emekliler için; Hesap cüzdanı, ayrıca satın alınacak konuta/işyerine ait tapu fotokopisi ve yapı kullanım izin belgesi şeklindedir.


İpotekli en kredisi nasıl alınır?


Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com



Geri Dön