19 / 03 / 2024

Konut kredisi başvurusu için ne gerekir?

Konut kredisi başvurusu için ne gerekir?

Nakit parası olmayan ama ev sahibi olmak isteyenler hayallerine kavuşmak için bankalardan kredi çekiyor. Peki konut kredisi başvurusu için neler gerekli? 



Konut kredi faizlerinin düşürülmesiyle gayrimenkul sektöründe hareketlilik başladı. Yüksek faizler yüzünde ev alma taleplerini erteleyen vatandaşlar yeniden ev satın alma planları yapmaya başladı. Kredi çekerek ev almak isteyen vatandaşlar bankaların kampyanlarını araştırmaya başladı. Konut kredisine başvuru yapmak için neler gerekli? 

Konut kredisine başvuru yapmak isteyenler satın alınacak evin tapusu ile kredi almak istedikleri bankaya gitmeleri gerekiyor. İlk olarak kredi başvuru formu doldurulmalı. Başvuru formundan sonra başvuranın kimlik bilgileri üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorugulaması yapılarak kredi için uygunluğu değerlendirilir. Konut kredisinin onay süresi 3-4 iş günü arasında değişiyor. 

Kredi almaya uygun bulunan vatandaşlar konut kredisi ekspertiz ücretini ödeyerek, eksper tarafından konutun değeri belirlenir. Alınacak konutun değerinin yüzde 80'ine kadar kredi kullanımı yapılabilir. Geriye kalan yüzde 20'lık tutar ise konut kredisi peşinatı olarak başvurandan tahsil edilir. 


Konut kredisi şartları nelerdir? 

Satın alınacak konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek isteyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlardandır.

 

Konut kredisi faiz oranlarında son durum ne?

Kamu bankalarından gayrimenkule 'nefes'!


 


Geri Dön