26 / 04 / 2024

İskan sorgulama

İskan sorgulama

Yapı Kullanma İzin Belgesi yapılan inşaatın belirlenmiş olan projeye uygun ve eksiksiz bir şekilde inşa edilmesi sonucunda veriliyor. Peki, bir binanın iskanı olup olmadığı nasıl öğrenilir? Yapı kullanma izin belgesi nasıl sorgulanır?

İnşaat iskan ruhsatı sorgulama!

İnşaat iskan ruhsatı, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir yapının iskanlı olup olmadığı nasıl sorgulanır? İnşaat iskan ruhsatı sorgulama işlemi nereden yapılır?

İskan alma koşulları nelerdir?

Ev satın alırken, yapılacak yatırımı riske atmamak için iskan, kat irtifakı, kat mülkiyeti gibi konulara bilmekte fayda var. Peki, iskan alma koşulları nelerdir?

İskan sorgulama nedir? Nasıl yapılır?

Yapı ve gayrimenkul sektöründe en çok karşılaşılan terimlerden biri de iskandır. İskan, yapının oturum iznini belgeleyen bir evraktır. Bu nedenle yapı sahiplerinin alması önemlidir. Eğer iskan belgeniz varsa sorgulamanız gerekir. Peki iskan sorgulama nedir ve nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatırılacak? Evde bakım parası 9 Mayıs 2023 sorgulama

Pek çok kişi evde bakım maaşı hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatırılacak? gibi sorularının yanıtlarını merak ediyor ve araştırıyor. İşte evde bakım parası 9 Mayıs 2023 sorgulama...

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları belli oldu! e-Devlet öğretmen atama sorgulama nasıl yapılır? 

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları resmen belli oldu. Peki e-Devlet öğretmen atama sorgulama nasıl yapılır? İşte merak edilenler...

Green Card sonuçları açıklandı! İşte DV 2023-2024 Green Card sonuçları sorgulama ekranı

Green Card başvuru sonuçları açıklandı. Peki Green Card başvuru sonuçlarına nereden bakılacak? İşte Green Card başvuru sonuçları sorgulama ekranı...

Evde bakım maaşı yatırılan iller Mayıs 2023 listesi belli oldu mu? Evde bakım maaşı sorgulama detayı 6 Mayıs 2023!

Evde bakım maaşı yatırılan iller Mayıs 2023 listesi belli oldu mu sorusu pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte evde bakım maaşı sorgulama detayı 6 Mayıs 2023...

Evde bakım maaşı yatırılan iller listesi belli oldu mu? Evde bakım maaşı sorgulama 4 Mayıs 2023!

Evde bakım maaşı yatırılan iller listesi belli oldu mu sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki evde bakım maaşı sorgulama 4 Mayıs 2023 nasıl yapılır?

Mazot ve gübre destek ödemesi hangi illerde yapıldı? Çiftçiler peş peşe açıklandı! Mazot gübre desteği sorgulama 2023!

'Mazot gübre destek ödemesi hangi illerde yattı?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. Peki mazot ve gübre destek ödemesi hangi illerde yapıldı? Mazot gübre desteği sorgulama nasıl yapılır? 

Askerlik yerleri belli oldu! Mayıs 2023 askerlik yerleri sorgulama ekranı!

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından Mayıs, Haziran ve Temmuz 2023 içerisinde silah altına alınacak olan Subay, Astsubay ve Er Sınıflandırma sonuçları açıklandı. İşte Mayıs 2023 askerlik yerleri sorgulama ekranı...

EYT'liler dikkat! EYT başvuru sonucu nasıl sorgulanır? EYT e-Devlet başvuru sorgulama 2023!

EYT başvuru sonuçları sorgulama sayfası, son günlerde sık sık internet üzerinden araştırılıyor. Peki EYT başvuru sonucu nasıl sorgulanır?

EYT başvuru sonucu sorgulama e-Devlet! EYT başvuru sonuçları ne zaman belli olur? Başvuran herkes şimdi baksın!

'EYT başvuru sonuçları ne zaman belli olacak, açıklandı mı?' sorularının yanıtları sık sık internette araştırılıyor. Peki EYT başvuru sonuçları ne zaman belli olur? EYT başvuru sonucu sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

TOKİ İstanbul kura sonucu sorgulama Nisan 2023! Başakşehir, Esenler, Arnavutköy kura sonucu açıklandı mı?

TOKİ İstanbul kura sonuçları merakla bekleniyor. TOKİ İstanbul kura sonucu sorgulama Nisan 2023! Başakşehir, Esenler, Arnavutköy kura sonucu açıklandı mı? Başvuran şimdi baksın!

TOKİ İstanbul kura sonuçları açıklandı mı? Nisan 2023 TOKİ İstanbul kura sorgulama! Başvuru yapan hemen baksın!

Arnavutköy, Başakşehir, Esenler TOKİ İstanbul kura çekimi sonuçları canlı izleme ekranı ve kura sorgulama ekranı sık araştırılıyor. Peki TOKİ İstanbul kura sonuçları açıklandı mı? Nisan 2023 TOKİ İstanbul kura sorgulama! Başvuru yapan hemen baksın!

TOKİ İstanbul kura çekimleri tam gaz! 9 günde 14 bin 838 hak sahibi resmen belirlendi! TOKİ İstanbul kura sorgulama 2023

TOKİ İstanbul kura çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. 9 günde 14 bin 838 hak sahibi resmen belirlendi! TOKİ İstanbul kura sonuçları sorgulama 2023

İskan sorgulama Haberi

İskan sorgulama

İskan belgesi olarak da ifade edilen yapı kullanma izin belgesi hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu olan bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Bir inşaat tüm detayları ile tamamlanmış olmasına rağmen eğer bu belgeye sahip değilse insanların oturması için resmi olarak uygun olmuyor. 

Yapı kullanma izin belgesi olmayan yapıların tamamının kullanıma açık olmadığı gibi belli bir bölümünün de oturumuna izin verilmiyor. Yapının iskanının alınabilmesi için kısmen ya da tamamen tamamlandığında resmi olarak bildirimi yapılıyor ve gerekli evraklar tamamlanarak yapı kullanma izin belgesi alınabiliyor.

Yapı kullanım izin belgesi yani iskan sadece ruhsatlı yapılara verildiği gibi sadece belli kişiler tarafından alınabiliyor. Ruhsatsız inşa edilen eski binalara, inşaata ruhsatı alınmadan başlanan binalara ya da ilgili olmayan kişilere bu belge verilmiyor. 

Taşınmaz mülk için...