25 / 04 / 2024

İsmail Önder Ünal

İsmail Önder Ünal

KPMG Türkiye, ekonominin dinamosu sayılan sektörlerin 2017 raporlarını açıklıyor. İsmail Önder Ünal’a göre, Türkiye’nin aldığı göç, yabancıların konut talebi, pazardaki potansiyel talep ve kentsel dönüşüm projeleri 2017’de inşaat sektörü için umut vaat ediyor.

Setnef İnşaat Reklam Matbaa Kozmetik Tekstil Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Setnef İnşaat Reklam Matbaa Kozmetik Tekstil Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 800 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Önder tarafından kuruldu.

Ayt Akgül Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayt Akgül Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Aytekin Önal tarafından kuruldu.

Ofis ve dükkan geleneği koronavirüsle tehdit altında!

KPMG Türkiye Gayrimenkul ve Altyapı Sektör Lideri İsmail Önder Ünal, uzaktan çalışmanın mümkün olduğunu gören, bunu verimlilik ve maliyet gibi açılardan avantaja çevirebileceğini düşünen şirketlerin ticari ofise taleplerinin ciddi oranda azalabileceğini dile getirdi.

Türkiye inşaat sektörü 2018’e temkinli yaklaşıyor!

KPMG, Türkiye inşaat sektöründe 2018’i değerlendirdiği sektör değerlendirmesini sundu. KPMG İnşaat Sektör Lideri İsmail Önder Ünal 2017 yılının büyüme yılı olduğunu söyledi.

Önder Ünal Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Önder Ünal Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Önder Ünal tarafından kuruldu. 

Türk inşaat sektörünün özgüveni üst seviyede!

KPMG’nin 11’incisini hazırladığı 2017 Küresel İnşaat Araştırması’na tüm dünyadan 200’den fazla üst düzey inşaat sektörü yöneticisi katıldı. KPMG İnşaat Sektörü Lideri İsmail Önder Ünal, “Türkiye inşaat sektöründe önemli bir noktada.” dedi...

KPMG Türkiye 2017 İnşaat Sektör Raporu açıklandı!

KPMG Türkiye, ekonominin dinamosu sayılan sektörlerin 2017 raporlarını açıklıyor. İsmail Önder Ünal’a göre, Türkiye’nin aldığı göç, yabancıların konut talebi, pazardaki potansiyel talep ve kentsel dönüşüm projeleri 2017’de inşaat sektörü için umut vaat ediyor.

Nijerya, Türk müteahhitlerin yeni pazarı!

KPMG, Nijerya'da yatırım yapmak isteyen Türk inşaat firmaları için ülkedeki yatırım ortamını masaya yatırdı. KPMG İnşaat, Altyapı ve Gayrimenkul sektörü lideri İsmail Önder Ünal, Türk Müteahhitleri için Nijerya'yı değerlendirdi.

İnşaat firmaları için Kuzey ve Sahraaltı Afrika'da fırsatlar var!

Yurtiçinde talebin canlı olmasına rağmen finansman sıkıntısı yaşayan müteaahitler yurtdışında da baskı altında. KPMG Partneri İsmail Önde Ünal, müteahhitlerin kırılganlıklardan kaynaklı tüm riskleri üstlenmek zorunda kaldıklarını belirtti

Ünal Pala: Başkent'te iş merkezleri yükseliyor!

Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, "Başkent iş dünyası apartman dairelerindeki ofislerinden çıkarak iş merkezlerine geçmeye başlarken, iş merkezleri de fark yaratabilmek için yeni konseptler ve hizmetler sunuyor" dedi.

Ünal Pala: Başkent’te iş merkezleri level atladı!

Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala “Başkent iş dünyası apartman dairelerindeki ofislerinden çıkarak iş merkezlerine geçmeye başlarken, iş merkezleri de fark yaratabilmek için yeni konseptler ve hizmetler sunuyor” dedi.

Ünal Pala: Ankara yakın gelecekte farklı bir kimliğe bürünecek!

Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, son birkaç yıl içinde birbirinden başarılı proje konut ve iş merkezlerinin yükselmeye başladığı Ankara'nın yakın gelecekte farklı bir kimlik ve silüete bürüneceğini kaydetti.

Ünal Pala: Ankara yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala: Son yıllarda İstanbul'da birbirine benzeyen projeler hem müşterilerin hem de yatırımcıların ilgisini Ankara'ya çekiyor. Ankara'da 25-30 yıl kadar önce metrekare birim fiyatları yükseliyor.

İsmail Önder Ünal Haberi

İsmail Önder Ünal

KPMG Türkiye İnşaat Sektör Lideri İsmail Önder Ünal, GSYİH’da doğrudan payı yüzde 8’e yaklaşan inşaat sektörünün, 2016 yaz aylarında yaşadığı sarsıntının ardından hızla toparlandığını, 2017’deki yüksek potansiyelinin gerçekleşmesi için bir ivmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ünal, “Döviz kurlarındaki hareketlilik, inşaat sektörünün performansını belirleyecek. Yatırımcının, kur artışı maliyetlere yansımadan alım fırsatlarını değerlendirmek istemesi kısa vadede hareket yaratabilir” dedi. Ünal’ın sektör raporundan dikkat çektiği rakamlar şöyle:


İnşaat sektörünün toplam hasıladaki payı düzenli olarak artıyor. 2000’de toplam hasılanın yüzde 4,6’sı inşaat sektörü tarafından oluşturulurken bu oran 2010’da yüzde 6’ya ve 2015’te yüzde 7,3’e yükseldi. 2016’nın ilk 3 ayında yüzde 7,6’ya çıktı. Çeyrek bazında en büyük katkısı yüzde 8,3 ile ikinci çeyrekte oldu. Bu oran, 1998’den bu yana açıklanan tüm veriler içinde en yükseği oldu.


İnşaat...