27 / 04 / 2024

isnetnet kablolarını kopartan gemi

isnetnet kablolarını kopartan gemi

Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz, hasar gören kabloların interneti olumsuz etkilemeyeceğini açıkladı. İstanbul Boğazı'nda makine arızası nedeniyle demirleyen ve denizin altından geçen kablolara takılan tankerle ilgili çalışmalar devam ediyor...

İstanbul'un deprem uyarı sistemi resmen çalışmıyor: 2019'da balıkçıların kopardığı kablolar onarılmadı! 

Kandilli Rasathanesi’nin Marmara Denizi’nde kurduğu erken uyarı sistemine 2019'da trolle avlanan balıkçılar tarafından zarar verildi. Aradan geçen süreye karşın sistemin henüz onarılmadığı belirlendi.

Hurda kablonuzu atmayın! Fiyatı rekor kırıyor! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi…

Hurda kablo fiyatlarının artması dikkat çekiyor. Fiyatı rekor kıran kabloların türlerine göre fiyat veriliyor. İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi…

1915 Çanakkale Köprüsü'nde köprü yolu kuruluyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ana kabloların montajı sürerken, Gelibolu Sütlüce'deki şantiye alanına gelen tabliye bloklarının sayısı 23 oldu.

Atatürk Havalimanı'nda inşası devam eden pandemi hastanesinin kablolarını çaldılar!

Atatürk Havalimanı'nda inşaatı devam eden pandemi hastanesinden bakır kablo çalarken suçüstü yakalanan 6 şüpheli tutuklandı. 

Marmara'da deprem araştırmasına trol engeli!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Özener, Marmara Denizi tabanına sismik hareketliliği tespit etmek için yerleştirilen fiber optik kabloların trolle avlanan balıkçılar tarafından parçalandığını söyledi...

Doğu Marmara’nın kongre merkezi hızla tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sekapark içerisinde inşa edilen Doğu Marmara’nın kongre merkezinde çalışmalar hızla devam ediyor. Merkezinin elektrik kabloları yerleştiriliyor.

Kula Mahmut Dede Caddesi gün sayıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile ilçe merkezindeki Mahmut Dede Caddesi’nin de çehresini değiştiriyor. Yağmurlama, içme suyu alt yapısı, elektrik ve telefon kablolarının yer altına taşınması ile kaldırım ve kilit parke taş döşemesi başladı.

Tarihi Kapalı Çarşı'nın çatısı kablo ve baz istasyonundan geçilmiyor!

Daha önce James Bond serisinin çekimi için kullanılan Tarihi Kapalı Çarşı’nın çatısı kablo ve baz istasyonundan geçilmiyor. Çivi bile çakmanın yasak olduğu tarihi yapının çatısında kablolar, klimalar ve çok sayıda baz istasyonu var.

3. köprünün dev kabloları kargoyla geldi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün iki ucunu birbirine bağlayacak olan dev kablolar, kargo uçakları ile Çin'den getirilmeye başlandı. Uçakla gelecek olan parçaların toplam 350 tonu bulacağı belirtildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda arıza meydana geldi!

İnşaat çalışmaları sırasında hava kontrol kulesi ile uçakların iletişimini sağlayan frekans kablolarının zarar görmesi sonucu bazı seferlerde aksamalar meydana geldi.

İzmit Körfez Köprüsü'nde kabloların döşenmesi Kasım'da bitecek!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek olan Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli parçası olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

İzmit Körfez Köprüsü’nde sıra ana kablolarda!

Mart ayında yaşanan kazanın ardından yeniden monte edilen, üzerinde işçi ve mühendislerin yürüyeceği kedi yolu ’catwalk’, korkulukları dışında tamamlandı. Bayramdan sonra ana kabloların çekimine başlanacak.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde kedi yolları bitti!

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında yapılan ‘İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün kedi yollarının bitirildiğini, eylül ayında ana kablolarının döşeneceğini söyledi.

isnetnet kablolarını kopartan gemi Haberi

isnetnet kablolarını kopartan gemi


İstanbul Boğazı'nda makine arızası nedeniyle demirleyen ve denizin altından geçen kablolara takılan tankerle ilgili çalışmalar devam ediyor.


Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 3 adet kablonun demir tırnaklarına takılı olduğu bilgisini paylaşırken, 1 adet fiber optik kablonun kopuk, diğer 2 kablonun ise ağır hasarlı olduğu bildirdi.


Bu arada Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz, hasar gören kabloların interneti olumsuz etkilemeyeceğini açıkladı. Yılmaz, twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Boğaz fiber geçişinde oluşan bu hadiseden dolayı trafik, yedekli altyapımızdan aktarılmıştır, internette bir yavaşlama olmayacak” ifadelerine yer verdi.


Tanker, FSM altında demirledi


Malta bandıralı boş tanker, makine arızası nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında demirledi. Demir atılan bölgeden geçen kablolara takılan tankerin kurtarılması için Kıyı Emniyeti'nden yardım istendi.


Olayla ilgili olarak, tankerin bulunduğu bölgeye römorkörler gönderildi. Geminin kablolara zarar verip vermediğinin...