25 / 04 / 2024

Doğu Marmara’nın kongre merkezi hızla tamamlanıyor!

Doğu Marmara’nın kongre merkezi hızla tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sekapark içerisinde inşa edilen Doğu Marmara’nın kongre merkezinde çalışmalar hızla devam ediyor. Merkezinin elektrik kabloları yerleştiriliyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce Sekapark'ta hayata geçirilen tam donanımlı kongre merkezinin inşaatı hızla devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kapsamında hizmete sunulmaya hazırlanan kongre merkezinde çalışmalar sürüyor. Merkez, fabrika yapısında gerçekleştirilen yeniliklerle modern bir hale getiriliyor. 

Sekapark’ın 1. ve 2. etabını birleştirerek bir bütün haline getirecek kongre merkezi tamamlandığında Doğu Marmara’nın kongre merkezi olacak. Yapının A,B ve C olarak adlandırılan üç bloğunda uygulamalar hızla devam ediyor. Yapının ısıtma ve soğutma hatlarının yapımı tamamlanmak üzere, ayrıca kongre merkezinin elektrik kabloları yerleştiriliyor.

Kongre merkezindeki çalışmaların yüzde 50’si tamamlanırken, saha betonlarının dökümüne başlandı. Üç bloğunda ahşap ve akustik panel kapmalarını bitirmek isteyen ekipler, hummalı şekilde çalışıyor.

Toplam 36 dönüm alan üzerinde inşa edilen Kongre merkezi üç bloktan meydana geliyor. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı ise 11 bin 700 metrekare olacak. Büyük kongre salonu bu iki blokta bulunacak. C bloğun ise taban alanı 2 bin 700 metrekare toplam inşaat alanı da 4 bin metrekare alana sahip olacak. 

Merkezde 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri bulunuyor. Proje tamamlandığında Kongre merkezine tramvay, yaya ve taşıtla ulaşım sağlanabilecek.


Geri Dön