25 / 04 / 2024

İSO iran

İSO iran

İSO, yabancı yatırımcıların akın ettiği İran pazarında 10 milyar dolarlık OSB kuracak. İşgücünün yüzde 85’i İran, 15’i ise Türkiye’den karşılanacak.

Pelikantur Organizasyon Dış Ticaret Limited Şirketi Soğanlı Şubesi açıldı!

Pelikantur Organizasyon Dış Ticaret Limited Şirketi Soğanlı Şubesi, Necati Hazıroğlu Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL'lik sermaye ile 17 Kasım 2014 tarihinde Bahçelievler, Soğanlı Mahallesi'nde kuruldu.

Isparta Eğirdir'de 1 milyon 165 bin 895 TL'ye satılık soğuk hava deposu!

Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde yer alan 8 bin 105 metrekarelik alana sahip soğuk hava deposu Eğirdir İcra Dairesi tarafından 12 Ocak 2015 günü saat 14:30 ile 14:35 arası ihale ediliyor.

1958 yılında Haydarpaşa Silosu ve Soğuk Hava Deposu'nun açılışı yapılmış!

1958 yılında Haydarpaşa Limanı'nın birinci kısmı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 34 bin tonluk silosu ve Et ve Balık Kurumu'nun soğuk hava deposu, Celal Bayar ve Adnan Menderes'in katılımıyla merasimle açılmış.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi son şeklini aldı!

Osmangazi Belediyesi’nin Soğanlı Mahallesi’nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesi, konutları, iş yerleri, meydanları ve sosyal donatı alanları ile son şeklini aldı. Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi başlıyor...

1956 yılında Haydarpaşa Soğuk Hava Deposu faaliyete geçecekmiş!

Et ve Balık Kurumu tarafından Haydarpaşa'da inşa ettirilen Haydarpaşa Soğuk Hava Deposu, 1956 yılının şubat ayında faaliyete geçecekmiş. İnşası devam eden depo 1050 ton et, 300 ton balığı muhafaza edecek büyüklükte olacakmış.

Bahçelievler Soğanlı 4230 parselin imar planı 31 Ekim'de askıdan indiriliyor!

Bahçelievler Soğanlı Mahallesi, 4230 parselin bir kısmı ve kadastral yol alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, 31 Ekim 2014 tarihinde askıdan indiriliyor.

Soğanlı Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için 140 milyonluk kamulaştırma!

OSMANGAZİ Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tüm Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesini Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye anlattı. Soğanlı Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için 140 milyonluk kamulaştırma yapıldı...

Bursaspor, Bursa Soğanlı'daki araziyi akaryakıt istasyonu olarak kullanılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Yakın Çevre Yolu’nun Soğanlı bölgesindeki 1/5000’lik Nazım İmar Planı içerisinde kalan arazinin Bursaspor tarafından akaryakıt istasyonu olarak kullanılmasını onaylayarak, uygulamanın önündeki tüm engelleri kaldırdı.

İstanbul'un parlayan yıldızı Kartal-Soğanlık!

İstanbul Merkezi konumu, yapılaşmaya müsait bakir alanları ve yeniden yapılanmaya elverişli noktalarıyla Kartal'ın Soğanlık bölgesi, yatırımcıların Anadolu yakasında en çok rağbet ettiği bölgelerden biri haline geldi...

Marmaris'teki orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor!

Marmaris'te 44 hektar orman alanına zarar veren yangın tamamen söndürüldü. Yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle korku ve paniğe neden olan yangın söndürüldü, soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Soğuk ve yağışlı hava geliyor!

Türkiye Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor, hava sıcaklığı hissedilir derecede azalacak. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama...

Soğuk ve yağışlı hava geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisine girerken, hava sıcaklığı hissedilir derecede azalacak.Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kritik uyarı: Soğuk ve yağışlı hava geliyor!

Meteoroloji'den kritik uyarı, soğuk ve yağışlı hava geliyor. Hava Sıcakları hissedilir derecede azalacak. Bugün yurdumuzun doğu bölgelerinde görülmekte olan yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor...

İSO iran Haberi

İSO iran

Batı'nın ekonomik yaptırımlarını kaldırdığı İran'da Türkler'in yatırımları hız kazandı. İSO, İran Ticaret Sanayi Maden ve Tarım Odası (TSMTO) ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için iyi niyet anlaşması imzaladı. İran TSMTO Başkanı Muhsin Celalpur, "Sanayi bölgesi için ilk etapta 10 milyar dolarlık yatırım yapılacak" dedi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise "İran'da bir OSB oluşturmak için odamızda deneyimli arkadaşlarımızdan oluşacak bir çalışma komisyonu hazırlığına başlıyoruz" diye konuştu. Varılan anlaşmaya göre, OSB'deki işgücünün yüzde 85'i İran, 15'i ise Türkiye'den olacak. Celalpur, sanayi birimlerinin inşa çalışmalarının bu yılın ikinci yarısında başlayacağını söyledi.


ÖZEL STATÜYE SAHİP OLACAK

İran TSMTO Bakan Yardımcısı Ali Yezdani ise ülkedeki sanayi bölgelerinde yabancıların yer aldığını ancak ilk kez yabancı bir ülkenin İran'da Özel Sanayi Bölgesi kuracağını belirtti. Yezdani, "Türkiye'nin yanı...