11 / 05 / 2024

ıspartada öğrenciler kira verecek mi

ıspartada öğrenciler kira verecek mi

Isparta'da bir ev sahibi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla memleketlerine dönen öğrencilerden kira almayacağını açıklafı.

Kadıköy'de kiralar 3 yılda yüzde 627 arttı, ortalama kira 21 bin TL'yi aştı! Oturulacak ev bulunamıyor!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, resmi X sosyal medya hesabından kira bedelleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu ve "Öğrenciler, çalışanlar, emekliler, Kadıköylüler oturacak ev bulamıyor" dedi. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Depremzede öğrencilere kira yardımı verilecek mi? Son dakika!

Malatya’da depremzede öğrenciler kira yardımı ve daha fazla yurt açılması taleplerini dile getirdi. İşte o öğrencilerin açıklamaları...

Kira fiyatları aldı başını gitti! Artık kiralık ev ve yurt bulmak imkansız hale geldi! Türkiye’de il il kira fiyatları

Türkiye’de YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca öğrencinin bir numaralı sorunu barınma ihtiyacı oldu. Öğrenciler, artan kira ve yurt fiyatları ile birlikte kalacak bir yer bulmakta oldukça zorlanıyor. Peki Türkiye’de il il kira fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Üniversite öğrencilerinden artan kira ücretlerine protesto!

Yüksek kira ve yurt ücretleri nedeniyle zor zamanlar yaşayan öğrenciler artan kira fiyatlarını ve yurt ücretlerini protesto etti. 

Eskişehir'de kira fiyatları yüzde 40 arttı!

Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir'de yüz yüze eğitimin başlanacağının açıklanmasının ardından kira fiyatları yüzde 40 arttı. Öğrenciler artan kira fiyatları karşısında tepkili.

Kira ödemek istemeyen öğrenci depoları tercih etti!

Koronavirüs salgını nedeniyle okudukları şehirden ailelerin yanına dönen öğrenciler bu zamanda kira ödemek istemedikleri için evlerini boşaltarak eşyalarını depoya yerleştirmeyi tercih etti. 

Öğrenciler dikkat! İşte il il kira fiyatları!

Üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren kira fiyatlarında son durum ne oldu? İşte il il kira fiyatları...

İngiltere'de öğrenciler kira grevine hazırlanıyor!

İngiltere'de koronavirüs salgını nedeniyle kalmadıkları yurtlarda yüksek kira ödemek zorunda kalan öğrenciler kira grevine hazırlanıyor. 

Ev sahipleri ve öğrenciler arasında 'kira' kavgası!

Öğrenci şehri Eskişehir’de, pandemi nedeniyle alınan uzaktan eğitim kararı sonrasında öğrenciler ev eşyalarını satıp kenti terk ediyor. Ev sahipleri ve öğrenciler arasında anlaşmazlıklar yaşanırken, özellikle üniversitelere yakın mahallerde kiralık ev ilanları arttı.

Öğrenci evleri depoya taşındı!

Üniversiteler için ilk yarıda da ‘uzaktan eğitim’ tavsiye kararı alınırken, öğrenciler kira tutarını ödemeyi göze alamadı. Eşyalarını ise gelecek dönemde yüz yüze eğitime dönülmesi durumuna karşılık depolara koydu.

Öğrenciler 6 aydır boş eve kira ödüyor!

Koronavirüs sebebiyle Mart ayından itibaren uzaktan eğitime geçen üniversitelerdeki öğrenciler, 3 hafta için döndükleri aile evlerinde 6 ayı geride bıraktı.

ODTÜ'lü öğrenciler, kalmadıkları eve kira ödüyor!

ODTÜ'de okuyan ve evlerde kalan öğrenciler, salgın sürecinde ev ihtiyaçlarını nasıl karşıladıklarını anlattı. Birçok öğrenci kalmadıkları evlere kira ödediğini belirtti...

Olcay Kılavuz'dan öğrenciler için kira çağrısı!

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimiz, imzaladıkları sözleşmelerden dolayı yurt ve apart ücretlerini ödemeye, öğrenci evlerinde kalan gençlerimiz ise kira vermeye devam etmektedir. Öğrencilerimiz bizlerden müjdeli haber beklemektedir." dedi.

ıspartada öğrenciler kira verecek mi Haberi

ıspartada öğrenciler kira verecek mi

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, sosyal paylaşım platformundan "IspartaÖğrencineSahipÇık" hashtagı ile şehirdeki apart sahiplerine, kira ücreti talep etmemeleri yönünde çağrı yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bunun üzerine apart binadaki dairesini öğrencilere kiralayan Şükrü Altuğ, koronavirüs süreci bitene kadar para kira talep etmeyeceğini açıkladı.

Altuğ, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada ve ülkede koronavirüs saldırısı olduğunu söyledi.

Şehirde öğrenim gören öğrencilerin sosyal medyadaki paylaşımlarını gördükten sonra onlara hak verdiğini dile getiren Altuğ, "Onlar mülk sahiplerinden bir istekte bulundu. Kiraların alınmaması hususunda. Kiracımla iletişime geçerek bu süreç bitene kadar ödeme yapmayacağını söyledim." şeklinde konuştu.

Kendisinden bu süreçte sadece dua etmesini istediğini dile getiren Altuğ, "İnşallah yakın zamanda atlatırız, dualarımız bu şekilde, inşallah bu düşüncem sadece Isparta değil, tüm Türkiye'ye örnek olur. Mülk...