29 / 03 / 2024

İngiltere'de öğrenciler kira grevine hazırlanıyor!

İngiltere'de öğrenciler kira grevine hazırlanıyor!

İngiltere'de koronavirüs salgını nedeniyle kalmadıkları yurtlarda yüksek kira ödemek zorunda kalan öğrenciler kira grevine hazırlanıyor. 



Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren İngiltere hükümetine bir darbe de öğrencilerden geldi. Birgün'de yer alan habere göre pandemi nedeniyle öğrenciler yurtlarda kalmamalarına rağmen yüksek bedeller ödemeye devam etti. Bu durum öğrencilerin belini bir hayli büktü. Manchester Üniversitesi’nde kazanımla sonuçlanan kira grevi, yaklaşık 50 üniversitede benzer sorunlar yaşayan öğrencilere ilham oldu. 

İngiltere de öğrenciler kira grevine hazırlanıyor!

Öğrenciler birçok üniversitede aynı anda küçük ya da büyük ölçekli grevleri başlatmak için örgütlenmeye başladı. BBC’ye konuşan Sheffield Üniversitesi öğrencileri, kullanılmayan odaların kirasının istenmesinin büyük adaletsizlik olduğunu belirterek öğrencileri banka hesaplarını dondurup ödemeleri durdurması yönünde çağrıda bulundu. Birleşik Krallık üyesi olan Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’da ise yerel hükümetler, en az yüzde 10 kiraların alınmayacağı sözü verirken öğrenciler bu teklifleri yetersiz bulduğu için kira grevine çıkma kararında olduklarını belirtiyor.

İngiltere’de konut fiyatları Kasım'da yüzde 1,2 arttı!


Geri Dön