25 / 04 / 2024

işsizlik oranı türkiye

işsizlik oranı türkiye

Türkiye'de işsizlik oranı, ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre 0,8 puanlık azalışla yüzde 13,2'ye geriledi.

İşsizlik rakamları açıklandı!

Türkiye'de işsizlik oranı, temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre 0,5 puanlık azalışla yüzde 13,4 oldu.

TÜİK: Haziranda işsizlik yüzde 13.4'e yükseldi!

Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda geçen yılın aynı ayına göre 0.4 puan artarak yüzde 13.4'e yükseldi. İşsiz sayısı 152 bin kişi azalarak 4 milyon 101 bin kişi olarak kayıtlara geçti.

İşsizlik rakamları açıklandı!

Türkiye'de işsizlik oranı, geçen yıl bir önceki yıla göre 2,7 puan artış göstererek yüzde 13,7 oldu.

İşsizlik rakamları açıklandı!

Türkiye'de işsizlik oranı, Aralık 2019'da bir önceki yılın aynı ayına göre 0,2 puan artarak yüzde 13,7 oldu. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 92 bin kişi artış göstererek 4 milyon 394 bin kişi olarak kaydedildi.

İşsizlik rakamları açıklandı!

Türkiye'de işsizlik oranı 2019 yılı kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 1 puan artışla yüzde 13,3 oldu.

İşsizlik rakamları açıklandı!

Türkiye'de işsizlik oranı 2019 ekim ayında 2018 yılının aynı ayına göre 1,8 puan artış göstererek yüzde 13,4'e yükseldi. Bu dönemde işsiz sayısı 608 bin kişilik artışla 4 milyon 396 bin olarak hesaplandı.

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

TÜİK işsizlik rakamlarını duyurdu: İşsizlik aralıkta 12 bin kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aralık 2023 işsizlik rakamları açıklandı. Buna göre söz konusu ayda işsizlik 12 bin kişi azaldı. 

OECD açıkladı! Her 10 işsizin biri Türkiye'de bulunuyor...

Türkiye, 38 ülkenin yer aldığı OECD’de yüzde 9’luk işsizlik oranı ile Şili ile birlikte dördüncü sırayı paylaşıyor. OECD’deki 33.3 milyon işsizin, yüzde 9.3’ü Türkiye’de yer aldığı belirtildi.

İşsizlik oranı yüzde 8,5'a geriledi, 11 yılın dibinde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına dair işsizlik verilerini açıkladı. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti.

İŞKUR duyurdu! Türkiye genelinde 4.575 temizlik görevlisi alımı yapılacak... 

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) değişik meslek gruplarında personel alımlarına devam ettiğini açıkladı. Aktarılan son haberler kapsamında 18-59 yaş arası İŞKUR üzerinden 81 il için 4.575 temizlik görevlisi alımı başladığını duyurdu.  İşte haberin ayrıntı ve detayları...

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği açıkladı! Gayrimenkulde değerleme hizmet oranı pahalı değil

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, SPK’dan lisanslı olan gayrimenkul ve varlık değerlemesinde bulunan uzmanların ve değerleme firmalarının kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk seviyesindeki fiyat belirlemeden çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! Hazır beton fiyatlarında indirim uygulanacak...

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), enflasyonla mücadele kapsamında hazır beton satış rakamında yüzde 5 oranında indirim uygulayacağını açıkladı. İşte haberin merak edilen detayları...

2023 yılı 3. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı 2023 yılı 3. çeyrekte yüzde 9,2 seviyelerinde gerçekleşti.

2023 Eylül işsizlik rakamları resmen açıklandı: İşsiz sayısı 46 bin kişi azaldı!

TÜİK işsizlik oranı, eylülde mevsim etkisinden arındırılmış olarak 0,1 puan gerilerken, yüzde 9,1 seviyesinde kaydedildi. İşsiz sayısı ise, 46 bin kişi azalarak, 3 milyon 168 bin kişi oldu. 

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Türkiye'de ev sahipliği oranı düşüyor!

Türkiye'de inşa edilen konut sayısında yaşanan artışlara rağmen kendi evlerinde oturanların oranları düşüyor. İşte Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan'ın konu ile ilgili açıklamaları...

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplamda 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verilmesine karar verildi.

TÜİK resmen açıkladı: İşsizlik rakamları  temmuzda yüzde 0,2 puan azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre işsizlik temmuzda bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 9,4'e geriledi.

işsizlik oranı türkiye Haberi

işsizlik oranı türkiye

Türkiye'de işsizlik oranı, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre 0,8 puan azalarak yüzde 13,2 oldu. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 456 bin kişi azalarak 4 milyon 194 bin kişiye geriledi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, ağustosta geçen yılın aynı dönemine göre 456 bin kişi azalarak 4 milyon 194 bin kişi olarak kayıtlara geçti. Aynı dönemde işsizlik oranı 0,8 puanlık azalışla yüzde 13,2 seviyesinde gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;Tarım dışı işsizlik oranı ise 1 puanlık azalışla 15,7 olarak hesaplandı. Söz konusu ayda 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 1,3 puan azalarak yüzde 26,1 oldu. İşsizlik oranı 15-64 yaş grubunda da 0,8 puan...