26 / 04 / 2024

istanbul amortisman süresi

istanbul amortisman süresi

Türkiye'de konut yatırımında en hızlı dönüş olan şehirler açıklandı. En kısa sürenin 18 yıl olurken, en uzun amorti süresi ise 31 yıl olduğu belirtildi. 

İllere göre konuta yatırımının geri dönüşü!

Konut fiyatlarında talep etkisiyle görülen hızlı artışın, kira piyasasına şuan için yansımadığından bahseden TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, İstanbul'da amortisman süresinin uzadığını kaydetti.

Türkiye'nin emlak şampiyonu Edirne oldu!

Türkiye'de bu yılın ilk 9 ayında en çok değerlenen şehir Edirne oldu. Edirne'de satılık konut metrekare fiyatları 1.769 TL'ye çıktı...

İstanbul’da 3+1 konutların geri dönüşü en az 21, en çok 32 yıl!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com’un verilerine göre İstanbul’un ilçe bazında değerlemesine bakıldığında, 2+1 konutların geri dönüş sürelerinin 19 ila 31 yıl, 3+1 konutların geri dönüş sürelerinin ise 21 ila 32 yıl arasında olduğu belirleniyor.

İstanbul'da kiralık ve satılık ev fiyatları arttı!

Türkiye genelinde satılık konutların ortalama metrekare fiyatı son bir yılda yüzde 19 oranında artış göstererek, 2 bin 630 lirayı buldu. Kiralık konutlarda ise artış yüzde 14, ortalama metrekare fiyatı 18 lira oldu. Türkiye'de amortisman süresi ise 12 yıl olarak açıklandı.

İstanbul'da amortisman süresi 10 yılın üzerine çıkıyor!

Amortisman süresi, emlağa yatırım yapan herkesin en çok dikkat ettiği konu... Kira gelirinin kendini toplamda geri ödediği süreyle ölçümlenen amortisman süresi eskiden 10 yıl diye bilinirdi. İstanbul da ise bu süre artık 10 yılın üzerine çıkıyor.

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

İstanbul Park'taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED'den kamu zararı uyarısı geldi!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), İstanbul Park'taki kira sözleşmesi sona eren firmanın, ihtar süresi dolmasına rağmen pisti boşaltmadığına dikkat çekerek bir uyarı mesajı paylaştı. İşte detaylar...

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

Konutta en hızlı amortisman süresi o 3 ilçede!

Konutta kira geliri üzerinden hesaplanan amortisman sürelerine bakıldığında kazandıran şehirler arasında zirvede 16 yıllık geri dönüş süresi ile Edirne bulunuyor. Ev fiyatlarının uçuşa geçtiği ortalamanın da 20 yıl olarak belirlendiği İstanbul'da 3 ilçe yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Kanal İstanbul ÇED Raporu'na itiraz süresi sona erdi!

Kanal İstanbul Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'na itiraz süresi dün akşam sona erdi. ÇED Raporu, toplanan görüşlerle beraber 5 iş günü içerisinde onaya sunulacak...

Kanal İstanbul'a itiraz süresi bugün doluyor!

Kanal İstanbul Projesi için hazırlanan ÇED raporuna itiraz süresi bugün (2 Ocak) doluyor. İtirazlar bu akşam mesai bitimine kadar kabul edilecek...

Ev alacaklar dikkat! Amortisman süresi en düşük iller belli oldu!

2019 yılı konut satış ve kira rakamlarına bakılarak yapılan ‘konutta amortisman süresi’ araştırmasına göre en avantajlı iller belli oldu. İşte o iller...

Türkiye'deki emlak yatırımlarında amortisman süresi 19,5 yıl!

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,79 oranında artış kaydetti. Aralık ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19,5 yıl, yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 5,24 olarak açıklandı. 

MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl!

MİNT’in hayata geçirdiği MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl olarak belirtildi. Tüm projelerinde 48 ay kira garantisi veren MİNT, ilk yıl yatırımcısının konut bedelinin yüzde 6’sını geri almasını sağlıyor. 

Beyoğlu'nda konutların geri dönüş süresi 13,5 yıl!

Beyoğlu konutta 13,5 yıllık geri dönüş süresiyle yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Bakırköy ise 31,5 yıllık amortisman süresiyle geri dönüş süresi en uzun ilçe oldu. 

İstanbul'da konut geri dönüş süresi en kısa hangi ilçede?

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası / 6 Aylık Değerlendirme Raporu yayınlandı. Peki İstanbul'da konut geri dönüş süresi en kısa hangi ilçede?

Konutta en hızlı amortisman süresi Esenyurt ve Beylikdüzü'nde!

TUVİMER araştırmasına göre, İstanbul'da konut amortisman süresi en kısa olan ilçelerin başında 17 yıl ile Esenyurt ve Beylikdüzü geliyor.

Amortisman süresi en hızlı ilçe Beyoğlu!

Dünyanın sadece gelişmekte olan ülkelerdeki gayrimenkul piyasalarına odaklanan ilk uluslararası bilgi şirketi REIDIN’in raporlarına göre, amortisman süresinde 10.9 yıl ile en hızlı ilçe Beyoğlu oldu.

istanbul amortisman süresi Haberi

istanbul amortisman süresi

Türkiye genelinde konut yatırımında en hızlı kazanç sağlanan iller açıklandı. Hürriyet'te yer alan habere göre; ülke genelinde en hızlı konut yatırım dönüşü 18 yıl, en uzun ise 31 yıl oldu. İşte o liste..

Muğla'da ortalama metrekare fiyatı 7 bin 771 TL olurken ortalama geri dönüş süresi 31 yıl, Kayseri'de ortalama metrekare fiyatı 2 bin 38 TL olurken, ortalama fiyatı 316 bin TL geri dönüş süresi ise 28 yıl, Aydın'da ortalama metrekare satış fiyatı 4 bin 169 TL olurken,  ortalama fiyat 513 bin TL bu ilde geri dönüş süresi ise 27 yıl olarak hesaplandı.

Trabzon'da ortalama metrekare fiyatı 2 bin 399 TL olarak kaydedilirken ortalama fiyat 363 bin 40 TL, konutlarda amortisman süresi de 27 yıl. Balıkesir'de ortalama metrekare fiyatı...