25 / 04 / 2024

İstanbul Belediyesi konut projeleri

İstanbul Belediyesi konut projeleri

1947 yılında Belediye ile Emlak Kredi Bankası'nın kurduğu şirketin konut buhranının önüne geçmek için Mecidiyeköy'de konut inşa etmeye başlaması emlak sahiplerini telaşa düşürmüş ve emlak sahipleri belediyenin konut yaptıramayacağını savunmuşlar.

1946 yılında Belediye, konut buhranını önlemek için ev inşa edecek!

1946 yılında Belediye, şehirdeki konut buhranını önlemek için ilk etapta 5 bin bina inşa edecekmiş. Dar bütçelilere yönelik inşa edilecek evler kira paralarından ibaret taksitler mukabilinde satılacakmış.

Konut sektöründe barınma krizi 'baka' sorununa dönüşüyor!

Şehir Plancısı ve İstanbul Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe barınma krizine yönelik araştırmasında konut krizinin ‘’beka’’ sorununa dönüştüğünü açıkladı.

Tuzla Belediyesi konut imarlı 3 arsa satacak!

İstanbul İli Tuzla Belediye Başkanlığı, Tuzla Tepeören'de yer alan konut imarlı 3 arsayı satışa çıkardı.

Üsküdar Belediyesi konut imarlı arsa satacak! 

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Çengelköy'de yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 1.824 metrekare alana sahip.

Bağcılar Belediyesi konut imarlı arsa satacak! İstanbul'da arsa arayanlar dikkat!

İstanbul İli Bağcılar Belediye Başkanlığı, Bağcılar'da yer alan konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satış ihalesi 9 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi konut arsalarını satışa çıkardı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti kendilerine ait olan 6 adet konut arsasının satışı için ihale gerçekleştirecek.

İstanbul'da konut kredisi kullanımına Kovid-19 dopingi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Ajansı tarafından, “İstanbul Ekonomi Bülteni – Finansal Piyasalar” aylık bülteni açıklandı. Peki İstanbul'da konut kredisi kullanımı arttı mı? İşte detaylar...

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 13.5 arttı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’daki konut piyasasının analiz edildiği Haziran 2020 Konut Piyasası İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı. 

İstanbul'da konut fiyatları düştü, satışlar arttı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, 2019'a ilişkin İstanbul’daki konut piyasalarının değerlendirildiği Mart 2020 Konut Piyasası İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı...

Başakşehir Belediyesi konut imarlı 2 arsayı 425.3 milyon TL'ye satıyor!

Başakşehir Belediyesi, Ziya Gökalp (İkitelli-II) Mahallesi'nde yer alan konut imarlı 2 arsayı ihale ile satıyor. İhale 18 Ekim'de gerçekleşecek..

Çorum Belediyesi konut arsası satıyor!

Mülkiyeti Çorum Belediyesi’ne ait olan Ayarık Mevkiinde bulunan konut imarlı arsa satışa çıkarıldı.

İstanbul'un konut kalitesi TOKİ ile yükseliyor!

AK Parti Avcılar 6. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un konut kalitesinin TOKİ ile yükseldiğini söyledi.

Ucuz konutun adresi Esenyurt'taki 10 konut projesi!

İstanbul'da konut üreticileri Esenyurt'ta yatırım atağına geçti. Konut satışlarının hızla arttığı Esenyurt bölgesinde lüks konut projeleri hızla yükseliyor. 

İstanbul'da konut fiyatları 2017'de yüzde 13 arttı!

Endeksa'nın 2017 yılında Konutta En Fazla Değer Artışı Olan İller ve İlçeler araştırmasına göre, 2017'de İstanbul'da konut fiyatları yüzde 13 oranında arttı!

İstanbul Belediyesi konut projeleri Haberi

İstanbul Belediyesi konut projeleri


Emlak sahipleri telaşa düştüler


Belediye'nin Mecidiyeköy'de evler yaptırması, Belediyeler Kanunu'na aykırı görüldü ve İçişleri Bakanlığı'na müracaat edildi



     Türkiye Emlak Kredi Bankası'yla İstanbul Belediyesi'nin kurdukları şirketin mesken buhranını önlemek için Mecidiyeköy'de evler yapmak üzere faaliyete geçmesi üzerine İstanbul Gayrimenkul Mal Sahipleri Derneği, İstanbul Belediyesi'ne müracaat ederek bu faaliyete nihayet verilmesi istemektedirler. Dernek, bu hususta hazırladığı protestona




meyi İstanbul Belediyesi'ne göndermiş, bir cevap alamamış, ikinci müracaatlarını evvelki gün CHP Genel Sekreteri Hilmi Uran'a, üçüncü müracaatını da İçişleri Bakanlığı'na yapmıştır. 

   ...