20 / 04 / 2024

İstanbul cami arsaları

İstanbul cami arsaları

İstanbul Belediyesi'nin 1933 yılında yürürlüğe koyduğu Yeni İmar Kanunu'na göre cami arsalarına bitişik arsalarda bina inşa etmek için cami duvarına inşaatın on metre uzaklıkta olması gerekmiş.

TOKİ İstanbul arsaları nerede? TOKİ arsa başvurusu e-devletten yapılıyor mu?

TOKİ İstanbul arsalarının nerede olduğu merak ediliyor. Bu yüzden TOKİ İstanbul arsaları nerede? TOKİ arsa başvurusu e-devletten yapılıyor mu? soruları sıklıkla soruluyor. İşte detaylar!

Özak GYO Beşiktaş Arsalarının değeri ne kadar? 

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul İli Beşiktaş İlçesi Balmumcu Mahallesi'nde Şirketimizin mülkiyetinde yer alan 5 adet parsele ilişkin 27 Eylül 2022 tarihli gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki Özak GYO Beşiktaş Arsalarının değeri ne kadar? 

İstanbul ve Ankara'da ticarethane ve konut imarlı arsalar satılıyor! Bu fırsatı kaçırmayın! 

Vilayetler Birliği Başkanlığı, İstanbul ve Ankara'da yer alan 2 arsayı satıyor. Peki İstanbul ve Ankara'da satışı yapılacak arsaların fiyatları ne kadar? Şimdi bakın! 

Tuzla Cami Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Cami Mahallesi, 4875 ve 4858 parseller ile bir kısım terkinli alana yönelik 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliğine ilişkin Askı itirazları kapsamında Yapılan 1/5000 NİP ve 1/1000 ölçekli UİP askıya çıkarıldı.

TOKİ üç büyükşehirdeki arsaları 443 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor! Yüzde 25 peşinat ve 36 ay taksit imkanıyla!

TOKİ İstanbul, Ankara ve İzmir'deki 90 arsayı 443 bin 360 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. Arsaların satış ihalesi 29 ve 30 Haziran tarihlerinde yapılacak...

Bakanlıktan İstanbul'da 24 ay taksitle kupon arsa fırsatı! KDV'den muaf arsaları sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, mega kent İstanbul'da yer alan 10 adet arsayı satışa çıkardı. İşte söz konusu arsalar ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Tuzla Cami Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul ili, Tuzla ilçesi, Cami Mahallesi, 4875 ve 4858 parseller ile bir kısım terkinli alana ilişkin NİP-34367896 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve UİP-34024906 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sinpaş GYO Sancaktepe arsalarının değeri belli oldu!

Sinpaş GYO, İstanbul Sancaktepe Paşaköy'de yer alan arsalarına ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki arsaların değeri ne kadar oldu? 

Sinpaş GYO Kanlıca arsalarının değeri belli oldu!

Sinpaş GYO, İstanbul Beykoz Kanlıca'da yer alan arsalarına ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki arsaların değeri ne kadar oldu? 

Kiler GYO Beylikdüzü arsalarının değeri ne kadar oldu?

Kiler GYO'nun Beylikdüzü arsaları, İstanbul ili, Beylikdüzü ilçesi, Kavalı Mahallesi, Ada Çiftliği Mevkii, 183 ada 1 parsel ve 184 ada 1 parselde yer alıyor. Peki bu arsaların 2021 yılsonu değeri ne oldu?

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restore ediliyor!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin restore edildiğini açıklayan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, restore çalışmalarında gelişmiş tekniklerin kullanıldığını dile getirdi.

Yatırımcılara duyuru! İstanbul'un en gözde arsaları satışta!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Müdürlüğü, mülkiyeti belediyeye ait 5 arsayı satışa çıkardı. Arsaların toplam satış bedeli TL olarak belirlendi.

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

İstanbul cami arsaları Haberi

İstanbul cami arsaları

Cami bitişiğinde yapılacak inşaat


Yeni Yapılar Kanununa göre belediye fen heyetinin tanzim ettiği talimatname mucibince cami arsalarına bitişik arsalarda bir bina inşa edildiği takdirde o binanın cami duvarlarından on metre uzakta inşası ve bina sahibinin on metrelik bir mesafe bırakması lazımdır.


Aksaray'da Laleli Cami yanında arsası olan bir zat, buraya bir bina yaptırmak için müracaa etmiştir. Fakat cami duvarından on metre ileride bina yapılırsa mütebaki arsa inşaata kifayet etmemektedir.


Bunun için alakadar zat, kalan kısmında bina inşa ettirmeğe imkan bulamadığını ileri sürmüş, belediyeye müracaat etmiştir.


Arsanın kalan kısmı inşaat yapmaya müsaid olmadığına göre arsa sahibinin bu müracaatı ile belediyenin tatbik etmekte olduğu talimatnamenin ne suretle telif edileceği düşünülmektedir.



Akşam Gazetesi 2 Kanunusani (Ocak) 1934



Abdullah Kutalmış...