26 / 04 / 2024

İstanbul devlet arazileri

İstanbul devlet arazileri

Milli Emlak'ın 2006 yılı envanterine göre, devletin 2 milyon 182 bin 436 parça taşınmazı bulunuyormuş. 5 milyar 278 milyon metrekare yüzölçümü bulunan İstanbul'un ise yaklaşık üçte biri devletin hüküm ve tasarrufundaymış.

İstanbullulardan kentsel dönüşüm tırlarına yoğun ilgi! Sağlıksız yapı stokunu devlet-millet el ele temizleyecek!

İstanbullulardan "Yarısı Bizden" kampanyasının bilgilendirme tırlarına yoğun bir talep geldi. Bakan Mehmet Özhaseki konu ile ilgili konuştu ve "İstanbul'daki sağlıksız yapı stokunu devlet-millet el ele temizleyecek" dedi. İşte detaylar...

Bakan Özhaseki'den dönüşüm açıklaması! Devlet-millet el ele İstanbul'umuzu yeniliyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yarısı Bizden" kampanyası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Devlet-millet el ele İstanbul'umuzu yeniliyoruz." ifadelerini kullandı.

Devlet Arşivleri Başkanlığı duyurdu! 12 bin 544 TL maaşla personel alımı! Başvuru şartları neler?

Devlet Arşivleri Başkanlığı tarafından, Ankara ve İstanbul'daki birimlerde çalıştırmak üzere KPSS 60 puanı ile 10 farklı unvanda personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir?

Devlet Bahçeli'den son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı binası restore edilecek!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Sevilay Yılman bugünkü köşesinde Kadıköy'deki hal binasından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın çıkarılmasını kaleme aldı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın taşınma kararına öğrencilerden tepki!

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kadıköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait binadan Göztepe’ye taşınma kararının alınmasına öğrencilerden tepki geldi.

2020'de e-Devlet üzerinden 424 milyon kez tapu bilgisi sorgulandı!

Geçtiğimiz yıl e-Devlet üzerinden 424 milyon kez tapu bilgi sorgulaması yapıldı. Tapu sorgulaması en çok İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapıldı. 

Devlet Bahçeli'den 103 emekli amiralin açıklamasına tepki! 

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli 103 emekli amiralin Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamasına yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 

Kanal İstanbul'a devlet garantisi verildi!

Resmi Gazete'de Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna geçici madde eklenerek Kanal İstanbul'a devlet garantisi sağlanmış oldu. 

Devlet Malzeme Ofisi 2 yılda 4.5 milyon TL kira ödedi!

Devlet Malzeme Ofisi (DMO), İstanbul’un göbeğinde bulunan mülkünü bir üniversiteye devretti ve Gebze’de “kiracı” oldu. 2 yılda 4 milyon 472 bin TL kira ödedi.

Tarihi bina 'Şura-i devlet' 54 milyon TL'ye yeniden yapılacak!

İstanbul Valiliği tarafından 1869 yılında inşa edilen ve bir yangının ardından 1911'de tamamen yanan Şura-i Devlet binası yeniden inşa edilecek. Yeniden yapım işi 53 milyon 803 bin 175 TL'ye ihale edildi.

Devlet Bahçeli Kanal İstanbul hakkında açıklama yaptı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kanal İstanbul'u birileri 'yapamazlar' diyor, öbürü 'yıkarım' diyor. Bana da kalan 'yakarım' oluyor" dedi...

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul rant projesidir!

Kanal İstanbul'la ilgili çarpıcı açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kanal İstanbul devlet projesi değil, Erdoğan'ın rant projesidir. diye konuştu..

İstanbul devlet arazileri Haberi

İstanbul devlet arazileri



İstanbul'un 3'te 1'i devletin


Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisinin rekor fiyatla satılmasının ardından gözler, Hazine'ye ait gayrimenkullere çevrildi. Devletin 2 milyon 182 bin 436 parça taşınmazı bulunuyor


Okan MÜDERRİSOĞLU - ANKARA


    Gayrimenkul piyasasındaki canlılık, gözlerin yeniden Hazine arazilerine çevrilmesine yol açtı. Özellikle Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisinin 800 milyon dolar gibi yüksek bir fiyatla alıcı bulması karşısında, Hazine adına tescilli taşınmazların il bazında dağılımı da önem kazandı. ''Taşı toprağı altın'' denilen İstanbul'un yaklaşık üçte biri devlet malı olarak görünüyor. 5 milyar 278 milyon metrekare yüzölçümü bulunan İstanbul'un 1 milyar 673 milyon metrekaresi devletin hüküm ve tasarrufunda. 


DEVLETİN EN ÇOK TARLASI VAR 


    Maliye Bakanlığı...